Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"

ГЕРБерът е в ареста, днес пада имунитетът му
Обновена: 18 юли 2012 09:18 | 18 юли 2012 09:17,
320
Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Повече от седмица прокуратурата "дебне, следи, слуша и чака" кога Димитър Аврамов "ще падне в капана", обяви пред bTV софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Депутатът от ГЕРБ, който снощи бе задържан по подозрение в търговия с влияние, увещавал свой познат да му прехвърли част от бизнеса си, а в замяна обещавал "действия, които не е следвало да върши от позицията на народен представител – да мотивира други длъжностни лица да извършват поредица от незаконни дейности", уточни Кокинов.

Още по темата

35-годишният ГЕРБер, който е депутат от Монтана, получил дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху шефа на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана, за да пусне проект на местен производител.

Сигналът срещу него дошъл именно от рекетираното лице, чийто бизнес бил в сферата на селското стопанство.

Димитър Аврамов е член на Комисията по земеделие и гори и на Комисията по външна политика и отбрана в парламента.

Градският прокурор обаче отказа да коментира дали Аврамов е обещавал прокарването на лобистки поправки по свързаните с тази област закони.

Николай Кокинов коментира съвпадението на ареста на депутата от ГЕРБ с евродоклада, който днес ще бъде представен, като чиста случайност.

Аврамов е задържан за 24 часа в очакване дали ще падне депутатският му имунитет.

Според процедурата главният прокурор Борис Велчев трябва да подготви искане до Народното събрание, което следва да реши неговото отстраняване. Очаква се това да стане днес.

Междувременно Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши Димитър Аврамов да подаде оставка като депутат и да прекрати членството му в партията.

Пред "Фокус" членът на комисията Румен Иванов коментира, че решението е било единодушно, всичките 11 души са били "за" изключването на арестувания Аврамов от ГЕРБ.

"Сметнахме, че с тези си действия той уронва авторитета на ГЕРБ и е недопустимо оставането му като народен представител и още по-малко – заемането на ръководни постове в партията (член на НИС на ГЕРБ)", каза той.

На въпрос дали е била взета позицията на Аврамов, Иванов заяви: "По обясними причини, ние няма как да вземем неговата позиция, тъй като той снощи не беше в състояние да отговаря, беше задържан и нямаше как да бъде изслушан. Но фактът на задържане беше достатъчен да се прецени, че има вина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
0
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 11 години
ne e edin a sa pove4e samo trqbva da doide den da gledam kak gi lovat
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На паркинга на летище Бургас избухна в 17,30 часа бял автобус, пълен с пътници, съобщиха очевидци. Пламъците са огромни, в момента три пожарни гасят. Линейки изнасят телата на обгорени хора. Паниката е повсеместна, тъй като паркивгът е пълен с леки автомобили, таксита и летовници. Със сигурност има жертви, някои от ранените са транспортирани с частни коли към близките болници. Патрулки хвърчат към летището. Линейки от всички здравни звена в Бургас също са на път към мястото на трагедията. Ако не ви се налага да пътувате в посока Слънчев бряг или обратно, не потегляйте, пътят ще бъде отцепен. Очаквайте подробности, наш екип вече е на летище Бургас
233
1
 
10
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Сега друго ще дебнете- БСП събрала 520 хил. подписа за референдум за АЕЦ "Белене".
232
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как БСП саботира правителството на Жан? Жан искаше да прави социална политика(каквато БСП твърдят че винаги са правили), а това беше донякъде против интересите на партията. И партията наказа Жан - дойде зърнената криза. Тогава, в дома на много хора, близки на БСП звънна телефона и глас им каза: "Изкупувайте зърно, резервът е празен и скоро държавата ще ви го изкупи на десетократна и стократна цена"(лично познавам такива хора). И така, зимата беше страшна, народът беше гладен, а "нашите" хора ставаха все по-богати и по-дебели. Родиха се още няколко десетки червени милионери, верни на партията до гроб, а народът намрази Жан завинаги. Така партията си отмъсти на Жан, защото постави хората преди партията.Не вярвате? Това няма значение. Защото това е истината. Една малка част от нея. Има още много неща за разказване за ДС, проклятието на България, ДС, което трови душите на хората, превръща ги в предатели, подлеци, врагове, доноснициИма още много, но не е тук мястото.
231
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм твърдял че дори мутра или мафиот ще управлява по-добре от нашите политици, понеже мутрите и мафиотите са по-свестни от тях и са повече хора на честта и ето - това е факт.
230
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ***, знам защо сте притеснени. Защото още един мандат извън властта и сте ЧАО, заедно с ДПС. Така ли е? Народът ще използва ГЕРБ за да обезкърви БСП(БКП,ДС) и след това, ако трябва ще изхвърли и ГЕРБ, вече няма да имаме нужда от тях. И още нещо драги ***, твърдите че Бойко е комунист, партиец и н`ам си още к`во, значи трябва да гласувате за него нали така? Той е един от вас. :)
229
5
 
6
 
! Отговори
до румен николов преди 11 години
Знаеш ли защо нещата изглеждаха добре преди изборите? Защото БСП изхарчи 4 млрд. предизборно от десетте млрд. резерв оставени от НДСВ. Ако бяха разбрали по-рано че губят със сигурност щяха да изхарчат целия и няколко месеца над страната щеше да се лее мед и масло, а при следващото правителство - глад. Така прави БСП открай време - саботира всяко некомунистическо правителство, а веднъж дори саботира собственото си правителство - това на Жан, тъй като Жан предпочиташе хората пред партията.
228
1
 
13
 
! Отговори
Дяда Гошо преди 11 години
Заради такива *** страда цялата държавичка. ВЕДНАГА ЗАД РЕШЕТКИТЕ !!!
227
3
 
6
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Румен Иванов: "Ние настояваме и за оставката му като депутат". Според Иванов няма връзка между ареста на депутата от ГЕРБ и доклада на Европейската комисия, който ще бъде официално оповестен по-късно днес. ХАХАХАХА- ПРО- ЗРА- ЧНИ- СТЕЕЕЕЕ..... 500 000- ният подпис наближаваааа... ЕС ви смазаааа... Увяхнали герберчетаааа
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Партия = Организирана престъпна група (МАФИЯ)
225
4
 
4
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
И най-лошото е че тук отричаме всичко, което нашата партия или вожда отрича и приемаме всичко за чиста монета щом нашата партия или вожд ни казва! Затова и с АЕЦ Белене се получава разминаване, защото хората не са оставени сами да преценят това добър проект ли е за тях или не. Нека сега на референдума упражнят това си право, все някога трябва да станем свидетели на истинската демокрация, такава за която само сме чели и чували
224
3
 
6
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
до 281:Само в България може да се набеждава някой, че е с леви убеждения, след като подкрепя ядрената енергетика! Трудно е да бъдат преборени комплексите на българите и не трябва да ги виним, че непрекъснато класифицират даден човек като комунист, костовист и бойковист, не са свикнали сами да имат дадено мнение по въпросите, а разчитат партията, която подкрепят да им го формира и да им каже кое е добро и кое лошо. Но как може някой друг да определя вместо теб твоите етични норми или разбирания
223
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шефетЬрсягтЬпомобифонЬ...-койВеамМишо,МИШОБИРАТЬ
222
6
 
4
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Този да не е взел пари, за да лобира против АЕЦ Белене и сега, като се вижда на къде отиват нещата- да са го топнали?
221
5
 
7
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 282 и 284, Никът ми е от Днес.бг, защото съм регнат чрез фейсбук и сайтът автоматично ми го даде, така че тезата ти не върви :) А иначе ще поздравя Кутев от твое име, той днес тукмо ще ми дава бонусче за добре свършена работа ;) Не завиждай, не завиждай, има за всички! До 284, Не съм съгласен, защото точно по време на червените, бизнесът в България процъфтяваше и хората имаха пари. Износът ни се беше подобрил и инфлацията не беше голяма...Май сте забравили добрите времена доста бързо..
220
2
 
8
 
! Отговори
до 281 преди 11 години
"по-добре така, отколкото без АЕЦ Белене изобщо"По-добре, ама няма да стане и ти много добре знаеш защо!Защото червените олигарси могат да правят само бърза и лесна печалба /хотели, МОЛ-ове, казина, бардаци и т.н./ и да перат пари от контрабанда, а не да мислят стратегически и да развиват сериозен бизнес!
219
3
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
То се видя и тези са от нашите.Какви пари само вземат.Сега вече съм спокоен,че на другите избори отново ще бъдем управляваща партия.Браво момче,кога се научи да влезнеш в политиката и да вземаш подкупи.После отново няма политици в затвора.
218
9
 
7
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 279, За коя любима партия говориш? Ако си мислиш, че съм с леви убеждения, си в голяма грешка :) Но както и да е. Аз съм за ядрената енергетика в България, въпреки че не съм червен и мисля, че много хора са като мен. А относно предложението, което си направил: по-добре така, отколкото без АЕЦ Белене изобщо. Поне ще се открият много нови работни места и ще останат няколко милиарда в икономиката ни :)
217
2
 
7
 
! Отговори
turist преди 11 години
тоящегоотнесе...оттьпотиятотоваяснодабешегооформилкато"консултация"-кактоправятдругите.АкопроверятНАВСИЧКИ"консултанскитедоходи"какволищепокажепроверкатааа...Етоеясночещедокаже"ЗАКОННИ"понеот6апартамента...добанкиифирми
216
2
 
4
 
! Отговори
до 273 преди 11 години
Съгласен съм да се строи АЕЦ, но на 100%-та инвестицията да е на олигарсите от ръководството на любимата ти партия! Нека си поемат всички рискове свързани с бъдещи пазари, печалби, възвращаемост и т.н. И никакви плащания от данъкоплатци и договори с "обещания" за бързо възвръщане на печалбите! И не на последно мяст - отработеното гориво директно в Сибир!Така не си ли съгласен, защото аз при други условия не се съгласявам!