Батко отива да се лекува в Мюнхен

Подсъдимият бивш шеф на пътния фонд страда от херния на шийните прешлени
3 авг 2012 16:00,
87
Батко отива да се лекува в Мюнхен
Георгиев(вляво) бил жертва. Снимка: архив Булфото

Веселин Георгиев-Батко може да пътува в чужбина, за да се лекува, реши съдийката от Софийски градски съд Петя Крънчева

Георгиев е подсъдим затова, че в качеството си на началник на пътния фонд е нарушил Закона за обществените поръчки, като е сключвал договори с фирмите на двамата си братя. Оттам дойде и прякорът му Батко, а случаят стана известен като аферата “Батко и Братко“.

Още по темата

Подсъдимият представи медицински документи, които удостоверяват, че страда от дискова херния на шийните прешлени, която лекува вече четири години. Георгиев и адвокатът му заявиха, че лечението на това заболяване трябва да се провежда в клиника в Мюнхен - довод, който съдът възприе.

Според Петя Крънчева Батко може да пътува, защото има наложена парична гаранция от 10 000 лева. Прокуратурата от своя страна не се съгласи и изрази опасения, че Георгиев може да се укрие. Това твърдение обаче не беше споделено от съда.

На днешното заседание Веселин Георгиев за пореден път се оплака, че е част от “петгодишен цирк“ и обясни, че ако някой страда от забавянето на делото му, то това е той.

Обвинение срещу него беше повдигнато през 2008 година. Оттогава по него са работили трима съдии. Първоначално случаят беше даден на Георги Колев, но той стана председател на Върховния административен съд и делото трябваше да започне отначало при друг съдия от СГС - Весела Дончева.

В момента то се гледа от съдия Петя Крънечва, която вчера ВСС реши да инспектира заради прекомерно забавяне на дела и изтичане на абсолютната им давност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
анита преди 11 години
Ей тоя пак иска да мине метър....
65
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 11 години
Дръвника ще те излекува !!!
64
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Колко е щастлив на снимката,че повече няма да се върне в България
63
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА БОЛШЕВИШКА . преди 11 години
.....СМРАДЛИВА И КРАДЛИВА ШАЙКА....ОТ ПОЗИТАНО-20!!!ТЕ ОБАЧЕ ---НЕ СЕ ЛЕКУВАТ В РУСИЯ----при "братята си"... !....ВИНАГИ СЕ ЛЕКУВАТ ---НА ЗАПАД ПРИ ВРАГОВЕТЕ....ха,ха,хааааааааа...ЗАЩО ЛИ....??!!!
62
2
 
3
 
! Отговори
Масларова преди 11 години
Дано бързо оздравее, излезне от затвора и със здраве да си харчи спечелените пари.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ще се върне ли?
60
1
 
11
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Този *** като яде кюфтета не го болеше нищо, сега реве в Германия ,та в Германия.Мама ви недъгъва само трепане ви оправя.Най вече сегашните пребоядисани герберски маймуни с червени ***.
59
0
 
6
 
! Отговори
ей преди 11 години
ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ЯСНО БАТКОТО ЩЕ Е НЕВИНЕН ОТИВА ДА СЕ ЛЕКУВА В ЧУЖБИНА С КОИ ПАРИ,КАК СЕ ПОКАЗВА НАГЛО,ЧЕ ЦЯЛОТО НИ ПРАВОСЪДИЕ Е О,3,4 СЪДИИ,ДАЖЕ ГОРДОСТ,ЧЕ КЪРЧЕВА СЕ ЕКСПЕРТИРА СМЯХ ЗА НАРОДА.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днешните Батко и братко правят милиони в придворните Трейс и Агрогруп. Нищо, ама съвсем нищо ново под слънцето.
57
0
 
7
 
! Отговори
Колик преди 11 години
Ами вземете му отпуснете инвалидна пенсия, бе ибрикчийски съдии - мъдии! Пфу, смрад, каквато няма в никоя държава на света! Дори авганистан са по-правова държава от нас. Бийте съдиите, добри хора! Те го заслужават! Всеки ден по един набит до смърт съдия във всеки град! Само така може да се промени нещо към по-добро!
56
2
 
6
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
браво на батко с парите откраднати от балъците в БГ ще се лекува,сега остава да му направите по една за изпроводяк на терминал 2 ,прав е БОЙКО че е останал само лошият материал в БГ затова добре ВИ КЛЕЦА.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни мижитурки!Докато крадат и не ги хванат се държат като богове. Сякаш са недосегаеми.Хванат ли ги започват да се държат като п...и.Ами, поне се дръжте мъжки и се отстоявайте.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време му беше да се поразболее.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SMS-и да пускаме ли благотворително за операцията на тоя мил човечец ?
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za6to vsi4ki bukluci sa vse bolni ot takiva bolesti 4e ne mojat da lejat vav zatvora NO DA POMISLIM ZAEDNO TOVA SA NA BOIKO HORATA KADETO OKRADOHA NA6TI PARI OT DANACI,VINETKI DDS
51
0
 
10
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Чух за една лечебна процедура-Евтаназия-дано му я приложат и на него.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баткоотива на лайф у немско и ви поздравява с песента:Дим да ме няма с вашите парички:)
49
0
 
7
 
! Отговори
osata преди 11 години
Страшна диагноза - херния на шийните прешлени! Явно това е заболяване вследствие алчността на такива наглеци, крали с пълни шепи за 2 поколения напред. Да, тях съд не ги лови, те чисти и невинни като сълзичка! Няма да се учудя дори, ако ползва пари за лечение в чужбина от здравната каса. Защо пък не?
48
1
 
6
 
! Отговори
отиват при преди 11 години
Галеви и им носят много здраве от съдия Крънчева и целия състав на СГС:((((((
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако пропаднат решщенията на ВСС ЩЕ ПРЕДИЗВИКАМ ПОДПИСКА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ ЯВЯТ ВСИЧКИТЕ СЪДИИ НА КОНТРОН ИЗПИТ и да се определят кои са знаещи законите и кои са ппротив законите и бъдат осъдени от ВИСШ НАРОДЕН СЪД защото са опоскали хубавата ни държавичка...ДО КОГА ЩЕ ИМА ИГРИЧКИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ????