Вече пета година тормоз, оплака се Батко

Делото срещу бившия шеф на пътния фонд беше отложено за октомври
Обновена: 17 юли 2012 12:14 | 17 юли 2012 12:14,
45
Вече пета година тормоз, оплака се Батко
Веселин Георгиев в съда Снимка: БТА

Делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев за злоупотреби отново не успя да тръгне по същество.

Софийският градски съд го отложи заради неявяване на адвоката му, който е в чужбина. 

Заради ангажиментите на защитника на Георгиев - адвокат Пламен Ялнъзов, следващото заседание по делото беше насрочено за 29 октомври.

Бившият шеф на пътния фонд стана известен като Батко, тъй като възлагал обществени поръчки на братята си.

Още по темата

"Пета година излежавам присъда неосъден. За такова по мащаб дело за десет дни в България няма да се намери адвокат, който да иска да го поеме. Правих такива опити, но не ми се получи. Този тормоз, който пета година се стоварва върху мен и моето семейство, само аз знаем какво ми коства. Аз съм потърпевш от всичко, което се случва", оплака се Георгиев пред журналисти след заседанието.

Според обвинението той е злоупотребил със служебното си положение, като е одобрил договори и така е възлагал работа на фирми, управлявани от братята му – Емил и Бойко Георгиеви.

Георгиев беше отстранен от директорския пост в тогавашния фонд Републиканска пътна инфраструктура, след като стана ясно, че едната фирма – "Биндер", е спечелила поръчки за 120 млн. лева.

Скандалът от 2008 г. стана причина за спиране на пари от Брюксел – общо 165 милиона евро по програмите ИСПА и ФАР.

Наложи се делото, което се следи и от ЕС и беше пред присъда, да започне отначало, когато първият съдия Георги Колев стана председател на Върховния административен съд.

През юни миналата година пък делото беше върнато на прокуратурата заради допуснати нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
God преди 11 години
Странно защо никой не води дело и срещу братята му за деклариране на неверни данни с цел имотна облага? Който е участвал в държавни поръчки знае, че се попълва декларация от участниците, че не са свързани лица с възлагащия орган (вкл. с негови служители). За да им приемат документите за търга, те братята явно са дали такива декларации, но с невярно съдържание (иначе нямаше да ги допуснат до търга). Мисля, че беше нарушение по чл. 313 от НК - от 3 до 5 години затвор.
37
0
 
2
 
! Отговори
Един Пациент преди 11 години
Ако бях на твоето място след 5г. тормоз,щях да получа тежко психическо заболяване.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
батко, ако си беше уредил Съдия Мирослава Тодорова да ти гледа делото, сега щеше да си чист като сълзица на девица и да си забравил!
35
0
 
7
 
! Отговори
aaa преди 11 години
а га яди кифтетата ни рива, нал'тъй
34
0
 
4
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Да питам ли кой е писал закони по които всеки може да си прави каквото иска с правосъдието?
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помните ли когато даваха хитреца по телевизията от неврологиятя в Провдив при началото на делото. Толкова тежко болен беше, че чак разни фиксатори му бяха сложили на главата. Отлага, отлага, все по негова или на адвокатите му вина, а сега реве. Апрпо, знаете ли колко декари земя на безценица около АМ "Тракия" в района на Нова Загора заграби. Не му стигна това, ами изкупиха село Крива круша и в имението си създадоха корито на река, която беше отклонена от естествения си отток. Аллах гледа !
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скандалът от 2008 г. стана причина за спиране на пари от Брюксел общо 165 милиона евро по програмите ИСПА и ФАР. Ама Батко нали си прибра неговото, кво му пука за страната.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** и братята му Бойко и Емил се една престъпна група с Асен Гагаузов и Йосиф Йосифов ! Нагъл, безочлив и отвратителен крадец ! Ако работниците от "Биндер" можеха да ви разкажат какво е било, косите ви ще настръхнат ! Съдът като не може да те вкара там където трябва, нека твоя Аллах да направи необходимото гнусен и алчен крадец !
30
3
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Никой не пише за спрени пари при ГЕРБ, ама ти знаеш, по някакви незнайни канали, може би Позитански... ха-ха ...И не лъжи така нагло другарю, фирма "Биндер" отдавна не съществува, а тези явни лъжи и манипулации дето се опитвашш да ги плъзгаш тук не вървят. Забравяш, че всички знаем да използваме google :)))
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Системата е калпава,затова горят бушоните.Сменяме бушона и пак сме цели -целенички.Ех,батко,братко видяло се е ,че всички по веригата сте пирували,но к'во да се прави.Ти ще плащаш масрафа.Твоите хора може и да ти помогнат да минеш по тънката лайстна.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма ли да глобят поне адвоката или клиента му за това че губят времето на съда и парите на данъкоплатците ?? За фас 500лв глоба, за пиене на бира 100лв глоба, за +10km/h = 100лв глоба ... нас яко ни цакат, а тия си правят гаргара
27
1
 
4
 
! Отговори
Роко преди 11 години
е то бива наглост *** то твойто си е направо насиране бре Весчо!!!
26
1
 
9
 
! Отговори
а преди 11 години
Бате Веско, много си виновен! По тази причина е по-добре да си мълчиш като риба. Накрая ще потулят работата както при Вальо Топлото и при Мургина. Яко си пипал и по таьи причина бъди спокоен. В края на крайщата не си някой ***, че да го отнесеш за краден петел.
25
0
 
11
 
! Отговори
До член на БСП преди 11 години
То си беше нагла кражба,това е точната терминология за управлението на тройната коалиция и не се надявай хората да го забравят.
24
13
 
0
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
Долни инсинуации, по времето на тройната коалиция не е имало корупция в държавата. И това ще се види на следващите избори, защото хората ще заложат отново на нас.
23
0
 
5
 
! Отговори
язека преди 11 години
абе що мъчат човека, като и без това е ясно че няма да го осъдят. това е нехуманно.
22
0
 
0
 
! Отговори
бай Ми4о Бейзадето преди 11 години
Други нари4аш некомпетентни,а самия ти си пълен ***.Как той самия ще възлага на себе си поръ4ки,тъпанарино
21
0
 
6
 
! Отговори
wladoal преди 11 години
И двата готови лота са с 90% материали от същите дружества под ново име Пътно поддържане - Сливен.
20
1
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Пишеш пълни безсмислици. Че нали за да е окаже невинен, пак съдия трябва да го оправдае. Как искаш после съдии да плащат сметката :))) И ти чул ли си в цялата ни скапана история някой със 120 милиона да е осъден? Съда е на Гоце, а този е дясната ръка на Гагаузов. Знаеш ли кога другар от такъв калибър ще го осъдят? Точно нивгъш.Но ти като един виден наивник и будала, щом смяташ, че след като съда го операвдае, значи е невинен си е за твоя лична сметка. Хората веднага виждат умствения ти потенциал
19
1
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
милия той - разплака ме!!!га яде кифтеата не плака - сега плачеш.