Много незададени въпроси останали към кандидатите за ВСС

Според Борис Велчев ще се разбере дали изслушванията са били проформа
Обновена: 13 сеп 2012 12:02 | 13 сеп 2012 11:55,
18
Много незададени въпроси останали към кандидатите за ВСС
Диана Ковачева и Борис Велчев на изслушването в НС. Снимка: БТА

Много въпроси са останали незададени при изслушванията на  кандидатите за членове на новия Висш съдебен съвет, каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти преди началото на днешното заседание на Съвета. 

Според Велчев предстои да се разбере дали изслушванията са били проформа и това ще стане ясно, ако парламентът избере най-добрите кандидати.

Главният прокурор добави, че някои от  изказванията са били задълбочени, но при други се е прекалявало  с модерни думи като прозрачност и публичност.

Още по темата
Министърът на правосъдието Диана Ковачева каза, че е  процедурата по изслушванията е била добра. Тя заяви, че е уверена, че депутатите ще изберат най-добрите кандидати заради обществения контрол върху избора.

"Ако те подкрепят слаби кандидатури, това ще стане ясно за всички и аз мисля, че те не биха си го позволили", посочи Ковачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
korympirana zgan ot moshenici ,alchni gazove .
16
1
 
2
 
! Отговори
титан преди 11 години
ами,като не иска да са хора съсипали съдебната система,да не се натиска до този ***,ами малко да се разграничи от него! не ми се вярва,че ще изберат по-добри,просто тук ще изиграят роля многото пари,а корумпираните ги имат,така,че не вярвайте,че ще има нещо добро за обикновения българин
15
2
 
1
 
! Отговори
До к.15 преди 11 години
Питах, питах всички и знаеш ли какво ми отговориха: че си много ***.Още повече ,че съм младеж, а не девойка. Да не забравя: поздрави на *** и на всички от женски род в твоята фамилия! Ама борчески поздрави! И от колегите борчета и каратисти също поздрави!
14
2
 
1
 
! Отговори
На Мери брат й преди 11 години
До сестра ми!!!А ти, Мери, когато започна да дишаш, попита ли всички изброени от тебе асоциации, комитети и странни организации /особено на турските юристи от Анадола/ дали и как да го правиш?
13
1
 
3
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
АТЕИСТИ 45 г. ГОНИХА И РАЗДЕЛЯХА НАРОДА И ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ВЛАДЕЯТ. = ДО КОГА ?
12
2
 
2
 
! Отговори
Мери преди 11 години
Г-н гл.прокурор, а вие преди 5 години отговаряхте ли на въпросите на НПО-тата - такива като БИПИ, Асоциацията за Европейска интеграция и човешки права, Българските адвокати за правата на човека, Българският хелзинкски комитет , Институтът за развитие на публичната среда, тази на турските юристи за права в България от Разград или те вас не ви питаха? Ръка на сърцето , г-н доцент и бихте ли си отговорили на въпроса кой ви накара вас, преподавателя в ЮФ на СУ да станете главен прокурор и защо се съгласихте? И защо професор Груев стана главен кадровик на съдебната система? Толкова ли належаща нужда имаше преподаватели да станат топмагистрати на РБ или се получи варианта "втасала Мара за попара"?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борис Велчев си изкара мандата по тъч-линията, избягвайки да се ангажира с каквото и било. Какво да се очаква от него!
10
1
 
2
 
! Отговори
апфф преди 11 години
Единият от кандидатите е от Сандански.Вкара на топло тревоманчета,задържани с по 0,2 грама(фас),раздава 15-ки като бонбони.Но дали.защото в града ни е спокойно или просто е силен само на "малките", но няма никой осъден от тарикатите...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ДВАМАТА СА ПОТОМЦИ НА ТВЪРДОЛИНЕЙНИ КОМУНИСТИ ! ТЕ СЪЩО СА ТАКИВА !
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СЛУШАЙ ПОПА...А ГО ГЛЕДАЙ...НАСЛУШАХМЕ СЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ,ЗАТОВА И СМЕ С ТОВА БРОНТОЗАВЪРСКО Г%ЦЕВО КРИВОСЪДИЕ И НИКОГА НЯМАДА ИМАМЕ ДРУГО,ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВАТ ЗАТВОРИ,А СЕГА ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВЦИ ОТСЪДА И ХОП В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ...ОДИ ГО ГОНИ...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съдя хората по вид и възраст, ама за мин. на правосъдието тази Курвачева никога не е трябвало дори в най-смешните си сънища дори да помисля ...
6
1
 
6
 
! Отговори
Буда преди 11 години
Каквото отвънка, такова и отвътре!Каквото отвътре, такова и отвънка!
5
2
 
9
 
! Отговори
www преди 11 години
ПРАВОСЪДИЕ ЩЕ ИМАМЕ - АМА ДРУГ ПЪТ -
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tezi nekadurnici izglejdat kato juri na konkurs za krasota.smeshnici
3
3
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Изражението и излъчването на министърката са перфектна илюстрация за качествата на управляващите!
2
1
 
9
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Снимката: Без Коментар
1
1
 
2
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Снимката: NOMENT