Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста

Убиецът има условна присъда за наркотици
29 сеп 2012 16:53,
149
Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста
Убиецът Петър Ангелов. Снимка: Bulphoto

Варненският окръжен съд днес определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.). Двамата са обвинени за убийството на 21-годишната Женя Тодорова. Престъплението бе извършено на 27 септември в дома на убитата.

В залата стана ясно, че Ангелов, който според обвинението е физически изпълнител на убийството, е в изпитателен срок на условна присъда, влязла в сила на 30 юли тази година. Наказанието му е наложено, тъй като непълнолетен е държал наркотици.

Искам при майка ми, искам да помагам на майка ми, каза Ангелов, който е приятел на първа братовчедка на Женя. "Съжалявам, със сигурност”, заяви пред журналисти убиецът.

Още по темата
Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове. Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурор Галина Минчева обясни, че по случая са събрани изключително много доказателства, включително и самопризнанията на Петър Ангелов, че е убил момичето. „Това престъпление надхвърля понятието за изключително тежко престъпление”, каза Минчева.

По думите й момчето е опасно за обществото, а освен това може да се укрие. Освен това когато Петър е давал показания, е станало ясно, че той е искал да извърши и такова престъпление и спрямо друго лице.

Двамата обвиняеми могат да обжалват наложените им мерки за неотклонение на 9 октомври пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
ккк преди 11 години
Жалко е, че живеем в страна, която допуска чрез смешното си правосъдие да се стига до това да почине младо момиче - дете за тези пари. Има много повече хора който са за убиване. Но още по-жалкото е, че държавата ни отглежда хора които заради имот дават пари да се погуби толкова млад човек и то пряк роднина. Помислете, каква ценностна система имаме, в какво вярваме и на какво се опираме! А по отношение на присъдата, даааа, ще полежи и в разцвета на силите си ще излезе да убива пак.
132
0
 
2
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Има хора които са оперирани от всякакво зачитане и уважение към живота,достойнството и имуществото на околните.И други които ни губят времето да търсят човешкото в тях.Само че трети плащат.Значи е хуманно да отрежеш крак или ръка за да спасиш човек,а е нехуманно да отървеш обществото от доказано асоциален *** и да го оставиш да отнема животи.
131
0
 
6
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
И в затвора ще реве "Искам при мама..." Ама тогава ще чуе :"Я яж сега на мама ***..."
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва да се върне смъртното наказание, друг начин няма.
129
0
 
7
 
! Отговори
д преди 11 години
Свежо дупе в затова.. нека се пръсне!Адвокатите и те да го последват...Искам да благодаря на днес.бг, че му показват снимката, въпреки, че не се вижда много добре.. и искам да попитам.. този не ви ли плати!? на никой друг не му показвате снимката.. важно е народа да види лицето на тоя изруд! Аз лично, ако го видя някъде през нощта ще го обеся!
128
0
 
1
 
! Отговори
an. преди 11 години
До Анонимен пикльовец познавам мн. красиви *** ,умни и образовани които не колят като бг.
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОРКуршумът е твърде слабо наказание за такива ***-много бързо спира да се мъчи.Нека лежи 50 години в панделата,да му окапят зъбите там.Това е заслуженото наказание.
126
2
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Няма да ни стигнат затворите и парите с тези доживотни присъди. Убийците са много, килиите са малко, трябват хуманни условия за живот в затвора, те също струват пари. Затуй куршумът е най добрия вариант за такива касапи на хора .
125
1
 
4
 
! Отговори
мраза и презрение преди 11 години
Семейството на убиеца и това на лелята, най-добре е да се изселят от Варна, в интерес на другите си деца. Защото махленският тормоз ще бъде тотялен. Пълна изолация и клюки, верни и неверни, омраза ще се четат по лицата на съседите и на тези, които са запознати със случая. Особенно емейството на лелята. Непоносимо е да се живее с родственик, който е посегнал на детето ти. Дъщерята на лелята, май играе нещо като сводник и това означава тотална омраза към нея. Невинни няма, има два полюса.
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОРДоживотна присъда,ама наистина доживотна,без право на замяна или помилване,не е ли достатъчно строга присъда за този убиец?Тоя закон си съществува и сега,остава да се приложи.
123
2
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Още колко стотин години ще се оправдавате с комунизма? В днешно време толкова ли е трудно да се гласуват по-строги закони и смъртно наказание?
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОРАми тоя *** на 21 е продукт от комунизма и сбъркания посткомунистически преход.В Америка в някои щати тоя *** щяха да го осъдят на електрическия стол.Ей затова ме интересува черното наследство на комунизма.
121
2
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Комунизмът си е имал и добри и лоши страни. Обаче по отношение на борба с престъпността нямаше грешка. Убиецът го убиваха , милицията пребиваше всеки дръзнал да разбива къщи или да върши насилия, да си чувал за отвлечени момичета за бели робини?. А днес *** по селата знаеш ли какво правят? Не искаш да знаеш не искаш и да се говори за това. А този *** на 21 години е убиец. След 10 години ще е на свобода и ще може пак да убива. Какво ме интересува Мирчо Спасов ,лагери ала бала
120
0
 
7
 
! Отговори
1% преди 11 години
ДО 120........ами как е по мюсюлмански ??? Като колят човек да го снимат с камера и после клипче в Ютуб ..... !!!
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАЧКАТОРИзвинявай,ама не съм чул Мирчо Спасов,Ръжгева,Газдов Гогов и останалите ***,клали и бесели хората в комунистическите концлагери да са "намазали куршума" както се изразяваш.Да,имало е доста криминални типове по времето тогава,които също са убивали,и са им изпълнявали смъртна присъда(с право).И ако прочетеш по-внимателно коментара ми,би трябвало да го разбереш,а не да го преиначаваш.А може би това ти е целта?Малко е рано да ти пожелая наздраве с пьрцуцката и салатата,ама знаеш ли?
118
0
 
12
 
! Отговори
... преди 11 години
При мама искал,иначе голям мъж....смърт и на двамата...***!
117
4
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Цигльо 120 а мюсюлманската работа кое е ? Да увиеш дъщеря си като нинджа и да я заровиш жива в земята ако разговаря с момчета нали? Убийство на честта а? *** ето това сте вие !
116
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Не бе, не става дума за *** в статията. Не виждате ли че са им написали имената. На *** им пишат инициалите само.А за *** 120: Не е християнска. Баш си е *** работа да ти кажа - такива истории има само в анадолските филми, дето от 2 години облъчват хората с тях по анадолските телевизии в България.
115
0
 
14
 
! Отговори
кака преди 11 години
ПРОСТОТИЯТА Е ПО-СТРАШНА И ОТ НАЙ-ЛОШАТА БОЛЕСТ
114
0
 
11
 
! Отговори
333 преди 11 години
При майка си искал.....за този пичага само едно е оправянето....смърт.....за дъртата к*рва също,смърт....мръсни ***.