Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста

Убиецът има условна присъда за наркотици
29 сеп 2012 16:53,
149
Обвинените за убийството на Женя от Варна остават в ареста
Убиецът Петър Ангелов. Снимка: Bulphoto

Варненският окръжен съд днес определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.). Двамата са обвинени за убийството на 21-годишната Женя Тодорова. Престъплението бе извършено на 27 септември в дома на убитата.

В залата стана ясно, че Ангелов, който според обвинението е физически изпълнител на убийството, е в изпитателен срок на условна присъда, влязла в сила на 30 юли тази година. Наказанието му е наложено, тъй като непълнолетен е държал наркотици.

Искам при майка ми, искам да помагам на майка ми, каза Ангелов, който е приятел на първа братовчедка на Женя. "Съжалявам, със сигурност”, заяви пред журналисти убиецът.

Още по темата
Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове. Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурор Галина Минчева обясни, че по случая са събрани изключително много доказателства, включително и самопризнанията на Петър Ангелов, че е убил момичето. „Това престъпление надхвърля понятието за изключително тежко престъпление”, каза Минчева.

По думите й момчето е опасно за обществото, а освен това може да се укрие. Освен това когато Петър е давал показания, е станало ясно, че той е искал да извърши и такова престъпление и спрямо друго лице.

Двамата обвиняеми могат да обжалват наложените им мерки за неотклонение на 9 октомври пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
20
 
! Отговори
werti преди 11 години
Доживотен и за двамата ***!
92
0
 
18
 
! Отговори
MKS преди 11 години
Какво става с този свят бе!Направо незнам?!Навсякъде, не само у нас убийства!Ние сме по-лоши и от животните!!!
91
0
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Ума неми го побира.Поръчителката е направо уникален ***.Дано и дадат доживотен.
90
8
 
28
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Ей , *** - аз съм служил над 30г. в МВР, и ти ли *** ще ми обясняваш как е било ? Имаше и тогава убийства , но се разкриваха 99% и виновните си заминаваха....след година раследване и догодина - изстрел в тила и сбогом Гергино...А сега какво е ? Вземеш адвокат Мар..овски ...бутнеш подкупа където трябва...и си оправдан. Когато скачахте по митингите 90години - не мислихте , а сега ревете. *** *** ! За поръчителката на убийството щеше да и е малко разстрела...Ех..др.Живков.....
89
17
 
0
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
споко братко ти неси виновен скоро щете измъкнем, даживе е партия АТАКА
88
2
 
13
 
! Отговори
илона преди 11 години
О този нацист ли е ??? Е сега във затвора ще му давът уроци по култура.
87
7
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
До дърт милиционер до Я не пиши дивотии..на село беше така..ама в София пак си се трепеха
86
0
 
11
 
! Отговори
АТАНАСОВА преди 11 години
първо искам да кажа, че това е ужас!нормален човек не би извършил убийство. за такива убийци доживотен затвор без право на обжалване. да не казвам, че са за смъртна присъда. при такава ситуация коментарите са ясни.
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ще стане от обслужващият персонал във затвора на батковците.
84
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ubieca *** li e na men prli4a pove4e na balgarin
83
5
 
12
 
! Отговори
дърт милиционер до преди 11 години
Абе *** , казвал съм че престъпноста беше минимална в сравнение с днешната , и който настъпеше мачето - му се стъжняваше живота. Янчо Таков - сина на Пеко Таков /министъра/ лежа 3 години в Казичане за контрабанда на 3 палта...Имах един комшия / домакин на летището - лежа 8 години ...за 8 откраднати бракувани гуми от хеликоптер - направил ги на цветарници на вилата си в Своге...Не беше справедливо , но беше осъден за назидание на останалите балъци. Затова имаше ред. Ех, къде си др. Живков..
82
3
 
12
 
! Отговори
близък на Женя преди 11 години
Атакисче смотано богуби доброто момиче ще гниеш във ада сега,нали натова ви учеха в клубът на ваща партия АТАКА. поклон пред пеметати Жени.
81
2
 
11
 
! Отговори
амалчето преди 11 години
Сега в панделата ще стане мома...като кихне - и ще се *** неконтролируемо . Голям *** ! Дупе да му е яко ! Гъзореза от 13 отряд в Софийския ще му се зарадва с голям кеф ! Аз също бих го резнал.. ама ме пуснаа на свобода. Казват че болката била поносима , но срамът бил голем. Аз се отървах с голем късмет !Явно съм много черен и миризлив.....Ама това агънце ще го поцепат ...Пък кой знае - може и да му ареса... Голем *** !
80
4
 
17
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Такива *** някога ги осъждаха на растрел. Караха ги да коленичат пред дупката и ги стреляха в тила. Очевидец съм. Затова ви казвам , за *** - кучешка смърт ! Помислете как се е борило за живота си момичето...А сега тази *** ще излежи 20 годинки и....ще го пуснат на свобода за добро поведение в пандиза....Къде е справедливоста ? Това е вашата демокрация . *** *** ! А още колко такива се разхождат межу нас.....Ех къде си др. Т.Живков...живи да ни оплачеш.....
79
20
 
1
 
! Отговори
рошко минета преди 11 години
харно си е момчето, като нема пари и е безработица кво да прави
78
1
 
14
 
! Отговори
10бири преди 11 години
Сега в пандиза ще види света по друг начин,с много лубрикант.
77
13
 
7
 
! Отговори
сигурен източник преди 11 години
Петър и баща му са членове на ГЕРБ.
76
5
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
да сигоренсъм но сега във немента няма как даго докажа виждалсъмго с фанелка на партия АТАКА.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 79,това сигурно ли е , което го пишеш?Защото ако е така наистина,възниква логичният въпрос защо медиите мълчат като риби относно този факт?
74
8
 
9
 
! Отговори
лазар преди 11 години
виждаласъм по митинги на Атака е такива каато този и фенове на фудболните клубове етова е младеща днешно време ,*** и мелумници.