Прокуратурата ще протестира присъдата на Николай Цонев

Кокинов нямал амбиции да става главен прокурор
30 окт 2012 10:32,
45
Прокуратурата ще протестира присъдата на Николай Цонев
Николай Кокинов. Снимка: архив Булфото

Не съм доволен от оправдателните присъди за бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Течно Попов и бившия съдия Петър Сантиров, заяви градският прокурор Николай Кокинов пред Нова телевизия.

Вчера Софийският градски съд обяви за невинни тримата по дело за даване на подкуп в размер на 20 000 евро на следователя Петьо Петров.

Кокинов беше категоричен, че решението ще бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Гладският прокурор обясни, че трябва да се намери отговор на въпроса, ако тези лица са невинни, чии са тези 20 000 евро, които бяха открити у Попов.

Още по темата

Ако имахме труп, щяхме да търсим убиец, сега трябва да открием какви са тези пари, допълни Кокинов.

Той коментира и друго знаково дело – убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Кокинов каза, че досъдебното производство по случая е приключило, а материалите седят на бюрото на прокурора. По думите на градския прокурор материалите по обвинението се подготвят за внасяне в съда.

Българската полиция ще си е свършила работата само ако лицето бъде осъдено, допълни Кокинов.

Миналата седмица от МВР обявиха, че за тях случаят е приключен. Подсъдим в момента е Николай Русинов – Чеци.

Той е в ареста от края на април тази година. Преди да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Нямам амбиции да ставам главен прокурор, категоричен бе Кокинов. След месеци предстои избор на нов обвинител №1 и името на градския прокурор е едно от спряганите за поста.

Кокинов обясни, че новият главен прокурор трябва да е лидер, да е диалогичен, да взима най-добрите решения, да се ползва с добро доверие в обществото и в чужбина.

Градският прокурор обаче беше категоричен, че новият Висш съдебен съвет и новият обвинител №1 не могат сами да променят лошия имидж на съдебната система.

От всички хиляди магистрати, които работят, зависи имиджа на правосъдната система, обясни той.

По негови думи скандалът с кадровика Красимир Георгиев – Красьо Черния, е показал, че съдебната ни система има нужда от дълбоки реформи и от един вид катарзис.

Според Кокинов този процес е бавен и мъчителен, защото всяка съдебна система е консервативна. Той бе категоричен, че надеждата за положителна промяна е в младите кадри, които вече са заети в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
BG Гласоподавател преди 11 години
След 9 месеца прокуратурата ще образува досъдебни производства срещу сегашните юнаци от ГЕРБ.После да не се питаме защо ,кой,кога,ама защо и прочие.Министри,заместници и прочие в Соф.градски съд.Там да обясняват колко са велики.
37
0
 
2
 
! Отговори
калинка преди 11 години
С каква диплома е ?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох .Кокинов и ти вършиш работа колкото я свърши Велчев.
35
2
 
3
 
! Отговори
НИЩО , НИЩО... преди 11 години
...НЕКА ЕВРОПА ПРОВЕРИ ДЕЛОТО .....ПА , ВИЕ СИ НАДУВАЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ***....!!!Нема лошо---"ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОВЕРКА Е ....ВИША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ, КЪМ БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА"!ТЪКМО ИДВА ВРЕМЕ И ЗА НОВ ДОКЛАД ОТ ЕВРОПА!!!!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха,ха,ха-чии са 20 000 евро.какви евра бе Кокинов.Няма никакви пари като доказателства.И как по плика и по парите няма други отпечатъци ,а само на следователя.Абе който го интересува ще прочете мотивите на съдията и ще се хване за главата.Каква прокуратура ,какво МВР и какви са ги насътворили-включително и дописване на реплики към СРС-тата
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешни ,какви европейски прокурори ви гонят ЦЯЛ ЕВРОПА Е СЪЩАТА КОЧИН В Страсбург им подадени над 120 000 ЖÇЛБИ срещу скпното европейско праворздаване Около 7000 са срещу България А срещу кого са другите --Италия ,Франция ,Англия ,Гермния и т.н Ако им е толкова добро правораздаването зщо има толкова жалби ,че е *** ако прочетете доклд на Съвета на Европа ,ще се хванете за главата Карла дел Понте =рзследвана подкуп н свидетели Испнски съдия е със 17 годишна забрана да работи и т.н
32
1
 
15
 
! Отговори
СТАТИСТИКА преди 11 години
ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ БЯХА ГЛЕДАНИ НАД 20 ДЕЛА НА БАНДИТИ ,ИМА ЛИ ОСЪДЕН ? В БГ НЯМА БАНДИТИ ,НИЕ СМЕ РАЯТ НА ЗЕМЯТА ...ДРУГОТО Е МАХЛЕНСКИ ПРИКАЗКИ
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който е гледал и чул записа ще заБеЛежи, колко фалшиво излизат репликите от устата на прокурора и полицаите :))) А Болканкийкс публикуваха отдавна срс-татата на Сантиров и другите учатници. Пореден нагласен фарс е и това дело. " Ние ги хващаме , те ги пускат"
30
3
 
8
 
! Отговори
3-ната ЛАМЯ преди 11 години
А признайте ,че сме все още ---СИЛНИ!
29
1
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
--Продължавайте да искате ,още 23г.!
28
3
 
8
 
! Отговори
23г.преход преди 11 години
Съд. система е в ОТПУСК ---23г.,....какво искате?Не се знае ,кога ще започнат работа!
27
1
 
7
 
! Отговори
Фани преди 11 години
Мои са тези 20 000 евро ,..моля върнете ми ги?
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези 20 хил. евра са спестени от банички, както се бе изразил един "герой" Маргарит Мицев.
25
0
 
9
 
! Отговори
Точно така 26 преди 11 години
Искаме европейски прокурор! Подкрепям 26!
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокинов - медийната звезда, никого не е успял да докара до осъдителна присъда, все полицията му е крива. Само че прокуратурата е тази, която възлага на полицията събирането на доказателства. ***.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВРОПЕЙСКИ ПРОКУРОР Е СПАСЕНИЕТО- другото е ала-бала.
22
0
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 11 години
Moshenitsi !!!!!!!!!!!!
21
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
когато някой казва че не желае да бъде нещо в което никой не го обвинява..това означава че той желае точно това...а по темата за господина разтакавали го толкова време..си мисля че на всички им стана ясно че е невинен..или както се казва..крадеца вика сръжте крадеца..тоест..подбират се честни хора и се обвиняват в нещо което не са извършили..а по този начин истинският крадец се измъква насочвайки вниманието към честни хора..политически трик..и лошото е че той работи..но всичко се изяснява
20
0
 
5
 
! Отговори
ponti преди 11 години
spored men tova e poredniq spukal se balon na upravlqva6toto ni mnozinstvo koeto una6ki grabi maika balgariq i hvarlq fi6eci !dano sledva6to pravitestvo nameri sili da se spravi s prestapnostta
19
0
 
2
 
! Отговори
от №1 преди 11 години
гледам по минусите че трима ***..са са против