Прокуратурата ще протестира присъдата на Николай Цонев

Кокинов нямал амбиции да става главен прокурор
30 окт 2012 10:32,
45
Прокуратурата ще протестира присъдата на Николай Цонев
Николай Кокинов. Снимка: архив Булфото

Не съм доволен от оправдателните присъди за бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Течно Попов и бившия съдия Петър Сантиров, заяви градският прокурор Николай Кокинов пред Нова телевизия.

Вчера Софийският градски съд обяви за невинни тримата по дело за даване на подкуп в размер на 20 000 евро на следователя Петьо Петров.

Кокинов беше категоричен, че решението ще бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Гладският прокурор обясни, че трябва да се намери отговор на въпроса, ако тези лица са невинни, чии са тези 20 000 евро, които бяха открити у Попов.

Още по темата

Ако имахме труп, щяхме да търсим убиец, сега трябва да открием какви са тези пари, допълни Кокинов.

Той коментира и друго знаково дело – убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Кокинов каза, че досъдебното производство по случая е приключило, а материалите седят на бюрото на прокурора. По думите на градския прокурор материалите по обвинението се подготвят за внасяне в съда.

Българската полиция ще си е свършила работата само ако лицето бъде осъдено, допълни Кокинов.

Миналата седмица от МВР обявиха, че за тях случаят е приключен. Подсъдим в момента е Николай Русинов – Чеци.

Той е в ареста от края на април тази година. Преди да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Нямам амбиции да ставам главен прокурор, категоричен бе Кокинов. След месеци предстои избор на нов обвинител №1 и името на градския прокурор е едно от спряганите за поста.

Кокинов обясни, че новият главен прокурор трябва да е лидер, да е диалогичен, да взима най-добрите решения, да се ползва с добро доверие в обществото и в чужбина.

Градският прокурор обаче беше категоричен, че новият Висш съдебен съвет и новият обвинител №1 не могат сами да променят лошия имидж на съдебната система.

От всички хиляди магистрати, които работят, зависи имиджа на правосъдната система, обясни той.

По негови думи скандалът с кадровика Красимир Георгиев – Красьо Черния, е показал, че съдебната ни система има нужда от дълбоки реформи и от един вид катарзис.

Според Кокинов този процес е бавен и мъчителен, защото всяка съдебна система е консервативна. Той бе категоричен, че надеждата за положителна промяна е в младите кадри, които вече са заети в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гръмна поредното скалъпено дело Лошото е ,че утре две *** ченгета и някой самозабравил се прокурор ще ни прати всичите в съдебната зала с обвинението ,че сме изнасилили майката на Аспарух .И ще трябва ние да доказваме ,че не сме го направили .И ако нямаш добри адвокати / скъпи са и са малко/ СИ СВЪРШЕН Затвора е твой .
17
0
 
10
 
! Отговори
ined преди 11 години
Тея 20000 евро ако не са на никого, защо не ми ги дадат, в момента съм крайно нуждаещ се?
16
1
 
13
 
! Отговори
до ясен преди 11 години
"Приятелю", дано не се налага ти да се оправдаваш срещу скалъпено обвинение и да се бориш срещу цялата власт на мвр и Прокуратурата. Защо трябва да носи отговорност съда за лошо свършена работа. Да, обществото беше настроено от удобни медии, политици говорещи глупости без да обсъждат професионално доказателствата, което не е и тяхна работа. Всичко е от ясно по-ясно или се сменят умствено импотентните дупетати с поне малко мислещи и се променят законите според обществените очаквания или ...такива
15
0
 
2
 
! Отговори
HELL преди 11 години
WEE TO THE ABANDONED LANDE ON IN CHILD, TAKE MY HANDHERE THERE'S NO WORK OR PLAYONLY ONE BILL TO PAYTHERE'S JUST FIVE WORDS TO SAYAS YOU GO DOWN, DOWN, DOWNYOU'RE GONNA BURN IN HELL
14
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Похвално е,че Г-н Кокинов желае да изтрие наср*ния Г*з на Прокурор Роман Василев,но не по този начин,а като съберат достатачно Доказателства за пред Съда,а дотогава ще има само такива Имитации
13
3
 
17
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Г-н Прокурор, все още в България носенето на 20 000 евро в нотариална кантора не е престъпление, а ако е такова вие и вашите колеги трябваше да го докажете по закона написан от това управляващо мнозинство, при това мвр, ако ли не просто .... си сменете работата. Защото иначе е много лесно, да обвиняваме друг, че в собствените ни *** е акано...
12
1
 
23
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
СРС-тата, на които се гради цялото обвинение са опорочени от прокурор Роман Василев, тъй като не са събрани по НПК, поради което и съда е бил длъжен по същия този НПК "да ги изключи" от доказателствения материал по делото. Без тях обвинителния акт си е една чиста приказка, с лъжлив свидетел - следователя. Най-лошото, че "сметката" - тази и от съда в Страсбург ще я платим ние, а поръчителя - цецко ще си стои настрана /в един от апартаментите/ - ни лук ял, ни лук мирисъл!Мисли българино и гласувай
11
1
 
1
 
! Отговори
Blade is gonna ride преди 11 години
Цека, "You can't escape from the bed you've madeWhen your time hase, you'll accept the blade!", запомни го!!!
10
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А Чий са отпечатъците по плика Г-н Кокинов
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Циркът е навсякъде
8
12
 
5
 
! Отговори
Диляна преди 11 години
Един път да ми харесва изказване на прокурор. Браво на Кокинов ако наистина, така ще и действа !
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Гладският прокурор обясни, че трябва да се намери отговор на въпроса, ако тези лица са невинни, чии са тези 20 000 евро, които бяха открити у Попов. "Ако не намерите на кого са - мои са ! Добре ще ми дойдат!
6
3
 
18
 
! Отговори
Стамен преди 11 години
Този екип се провали тотално по много дела,но продължават да си взимат огромните заплати и никой не им иска обяснение защо не си вършат работата а работят за мафията!?в нормалния свят ако не се справяш с работа та си отиваш но при нас всичко е объркано.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще протестират, ще си получат заплатките, пак ще го оправдаят, но те ще си получат заплатките, ще ни осъди в Страсбург, ще платим, те пак ще си получат заплатките. И така, празно няма.
4
2
 
9
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Таз прокуратОра ще му лапне ***...
3
4
 
23
 
! Отговори
съдия преди 11 години
Прокурорите са прави.На кого са тези 20 000 евро, които се разнасят от подсъдимите. Май са на съдията и той си ги е взел.
2
8
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Стига сте ни харчили парите за това скалъпено дело! Всички видяхме що за арест бе, що за доказателства! Уж дали подкуп, пък по плика няма следи на нито един от тримата! А няма ли тези "режисьори и сценаристи" на показните арести в началото на управлението на тези, да си плащат от джобовете компенсациите, присъдени от Европейския съд? Докато не започнат да си плащат за некадърността, това няма да престане! И го казвам за всяка една сфера на политиката!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
главен прокурор следва да бъде лице с нормалана сексуална ориентация