Велчев казва "сбогом" на прокуратурата след много усилия

Обвинителят се надявал на повече успехи по знакови дела
Обновена: 1 ное 2012 14:52 | 1 ное 2012 10:46,
61
Велчев казва "сбогом" на прокуратурата след много усилия
Борис Велчев. Снимка: Булфото

Тръгвам си с чувството на човек, положил много усилия, заяви главният прокурор Борис Велчев, който вчера беше назначен за конституционен съдия с указ на президента и трябва да положи клетва в едномесечен срок.

Той обясни, че прокуратурата изглежда по-добре след седемгодишния му мандат. Обвинител №1 допълни, че се надява след още седем години състоянието да бъде още по-добро.

Велчев каза още, че не може да резюмира мандата си, но обясни, че в прокуратурата са се създали много добри практики и се надява този процес да продължи.

Убеден съм, че следващият главен прокурор след 7 години няма да може да отчете с едно изречение мандата си, защото работата в прокуратурата никога не спира, заяви Велчев.

Той изтъкна като минус на мандата си недостатъчния брой осъдителни присъди за знакови фигури от организираната престъпност. Велчев все пак каза, че и сега има осъдителни присъди, но не са достатъчно.

Обвинител №1 допълни, че се надява да на осъдителни присъди по знаковите дела, които вървят в момента.

Той отказа да коментира избора на конституционни съдии. Вчера парламентът избра Анастас Анастасов и Венета Марковска за членове на КС от квотата на Народното събрание.

Срещу Марковска имаше внесени анонимни сигнали за търговия с влияние и придобити апетитни имоти от нейни близки. ЕК призова парламента да проучи сигналите и след като депутатите я избраха въпреки това, Брюксел обяви, че може да изготви извънреден доклад за правосъдието и вътрешния ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
34
 
! Отговори
г-н ВЕЛЧЕВ ПОГЛЕДНЕ- преди 11 години
ТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, АЗ СЪМ ВИ ВИЖДАЛ В ресторант НИАГАРА
50
10
 
32
 
! Отговори
Маги преди 11 години
аз пък го харесвам, мъжага е.
49
9
 
37
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
Кога ще каже "здравей" на ЗАТВОРА, това е въпроса ? Тоя колко дела е покрил и колко *** работа за мафията е свършил... жалко за тая страна и този народ !
48
9
 
40
 
! Отговори
психолог преди 11 години
Е тоя изби рибата. Цял живот се скатава и сега пак се уреди. Единственото , което прави добре ,е да говори добре. Браво на човека. Който си го може си го може.
47
8
 
36
 
! Отговори
ИЛИ преди 11 години
До му-ха-ханЕ СЕДЕМ А 9 ГОДИНИ ЩЕ СПИ ТАМ
46
8
 
38
 
! Отговори
Вили преди 11 години
АКО СЕГА КАЖЕ СБОГОМ И НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЩЕ ЗАРАДВА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ
45
9
 
35
 
! Отговори
ааа преди 11 години
Какви "магистрати" какви "прокурори" какво НС "Народно Събрание" или още по-точно или още по-ясно "Нищо Съществено" .... Законите на Хан КРУМ и има няма за година две ще се оправим...
44
9
 
40
 
! Отговори
намери си синекура преди 11 години
БРАВО БЕ,НАСЕДЯ СЕ 7 ГОДИНИ ПУХТЯ ,ПРЪХТЯ ,ЧЕСА СИ ТИКВАТА УЖ МИСЛИ ДЕ,ВОЗИ СИ *** НА МЕРЦЕДЕСА ....И ЕСТЕСТВЕНО НИЩО НЕ СВЪРШИ ....!!! Тежко и горко ни на нас обикновените хора - тоя си НАМЕРИ ПОРЕДНАТА СИНЕКУРА да мести кламерите от единия на другия край на бюрото и да се прави ,че работи ...БОЖЕ пази БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА,като Велчев !!!
43
8
 
34
 
! Отговори
pf преди 11 години
aideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zavzeha konstitucionniq sad gerbadjiite :D
42
9
 
38
 
! Отговори
му-ха-ха преди 11 години
Спа тук 7 години, сега ще иде да спи 7 във КС !
41
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да много усилия положиха да скрият от правосъдието началниците си.
40
9
 
39
 
! Отговори
ХХ преди 11 години
До до 40Нищо де, ще назначат друг комунист за Гл. Прокурор - този път от ГЕРБ !
39
10
 
41
 
! Отговори
ХХ преди 11 години
Нищо де, ще назначат друг комунист за Гл. Прокурор - този път от ГЕРБ !
38
9
 
35
 
! Отговори
хомо преди 11 години
скъпи, ще те помня винаги, пухче!
37
9
 
43
 
! Отговори
до №40 преди 11 години
Как да не е свършил нищо ве? Там го сложиха от БСП за да ги пази и да си видял някой от червените мафиоти да са у затвора? Не са нали? Значи си е свършил много добре работата. Заслужена пенсия от 2000 лева на месец.
36
9
 
41
 
! Отговори
разочарована преди 11 години
Какво направи по знаковите дела. едно голямо НИЩО.
35
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За целият си мандат Борис Велчев не свърши нищо полезно ! Човекът е увеличил достатъчно иманярската си колекция с което показва че е един от криминалните типове облечен във власт . До сега прокуратурата а од сега нататък и коституционният съд ще влезне в небитието . Този човек както и премиерът и президентът ни са позор за България
34
9
 
47
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ало Велчев, какво стана със "самоубилия" се свидетел в Перник. Ало, какво стана с поминалия се Мишо Бирата. Ало, какво стана с имотрите на "Царя". Ало, Велчев, какво стана та изпусна къде се дянаха братя Галеви. Ало, Велчев, а разходките на Витошките Тигри с Правителствен самолет. Ало, Велчев, защо награди онова недоразумение зам.градския прокурор, като България ще плаща заради това, че няма мяра на тъпия си език.
33
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас!Лошото е, че си и вярват.
32
9
 
44
 
! Отговори
иван преди 11 години
ако се продължат "много добрите практики" създадени по твое време,това значи да затваряме държавата и да идва Аспарух и 681-а година отново.