Цацаров се кълне на 10 януари

Церемонията ще се състои в Съдебната палата
4 яну 2013 22:05,
41
Цацаров се кълне на 10 януари
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото

Сотир Цацаров ще положи клетва като главен прокурор на Република България на 10 януари 2013 г. в Съдебната палата, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на Прокуратурата.

Цацаров беше избран от Висшия съдебен съвет за обвинител №1 на 20 декември на изслушване продължило около 11 часа. Конкуренти за поста му бяха зам.-главния прокурор Галина Тонева и шефа апелативна спецпрокуратура.

Цацаров беше сочен за фаворит за поста дълго преди самия вот на ВСС и нееднократно получаваше похвали от представители на изпълнителната власт и най-вече премиерът Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Процедурата около избора на Цацаров постави много въпросителни и предизвика остра реакция у опозицията и неправителствения сектор.

Президентът Росен Плевнелиев пък подписа указа за назначаването му на поста още на следващия ден – 21 декември. Държавният глава сложи подписа си в последния си работен ден на 2012 година около 18.00 часа вечерта, с което също си навлече критики.

В момента длъжността главен прокурор се изпълнява от шефа на Националната следствена служба Бойко Найденов, след като предишният обивинител №1 Борис Велчев стана конституционен съдия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито! Да служиш добре на мафията, в лицето на вожда...
29
0
 
2
 
! Отговори
Масони преди 11 години
вън на масоните от политиката първи Кенеди искаше да ги изгони , но го убиха . Дилян Добрев и той е масон да се махат масоните мърсни.
28
1
 
8
 
! Отговори
хах преди 11 години
Тоз кат му видя физиономията и съм сигурен че не е взимал подкуп никога хахахаха....Прилича ми на ония държавни служите от едно време,който си имаха леки процедури,за да оправим работата,сещате се предполагам...Това ще го оставиш там,паричките ще дадеш на тоя,и всички щасливи накрая хахахах Бг реалност...Оня лудия холандец за какво не иска и да чува за Бг и шенген,той човека да не е ***,и мозъка му не е промит като нашите....
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да е цаца, но пак мирише откъм главата.
26
1
 
12
 
! Отговори
БКП-ДС-КГБ преди 11 години
От нашите е. :)
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този ще гледа набързо да напълни джобовете, преди да е станал неудобен... ...
24
0
 
13
 
! Отговори
авджия преди 11 години
Този *** не ходи ли на лов?
23
0
 
22
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Едно е сигурно: Цацата, няма да пречи на Акулите! Да му мисли планктона (тоест Ние)
22
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано вкара много *** и съдийчета назначени на партиен принцип в панделата!!!!!!
21
4
 
16
 
! Отговори
до №23 преди 11 години
Ами нали и той е ЧЕРВЕН...) На 18 години е станал ЧЛЕН на БКП/ДС.КГБ...Дори е работил ДЕЙНО за ДС,кгб... АМАН ОТ ЧЕНГЕТА СМОТАНИ! Никой няма да осъди от съпартийците си,като мързела Борис Велчев!?
20
2
 
9
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
На същата дата е насрочена и клетвата на Уго Чавес. Хвани единия и удари другия.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров, че и Сотир. Ай сиктир! У ЛЕВО!
18
2
 
15
 
! Отговори
LoL преди 11 години
СОТЕ - Cлугата на мутриTe...*)))
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
клетвата на Цацаров : "Заклевам се да служа вярно на топ-червената мафия, на моя патрон Георги Гергов, на всички мутро-мафиоти от групировката ГЕРБ и най-вече на Цветан Цветанов - за апартаментите и аферата Цецо-Кумецо, КАКТО и на Бойко Борисов - ИПОНеца, като ги ПРИкривам във всичките им деяния и престъпления !!!!!! ЗАКЛАХ СЕ !!!!!!!!!!!! "
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъстът на Делян Пеевски, слугата на Доган бей е главния прокурор. Протежето на Доганя пък е премиер. Тъпият бг матрял ще го окрадат тотално.
15
1
 
16
 
! Отговори
Шекелгербер преди 11 години
По време на клетвата, трябва да целува на Бойко кръста.
14
0
 
6
 
! Отговори
e преди 11 години
До: minister***mvr.bg, mvr***mvr.bgОтносно: чисттеше други дупета,та взе сега ти се ***.Дата: Петък, 2013, Януари 4 23:46:42 ЕЕТЦветанов,май ти трябава по-голям "памперс" за да не се отдели "отчаянието" ти,че не мина Номера на Мосад,че имало арабска следа в Сарафово.Знаеш ли колко си жалък,но проблемът ти е още,когато не си се вслушвал в "рекламите" за памперс.
13
2
 
16
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
И народа го кълне!!!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом се закълне, Цацаров ще трябва да разследва жена си нотариуската за стотици сделки с имоти декларирани на фиктивни цени да не се плащат данъци.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заклевам се че ще служа вярно на Бойко!