Запорираха над 4 милиона лева на Батко

Бившият шеф на пътното и съпругата му се разделят със имоти, акции и сметки
4 яну 2013 10:30,
78
Запорираха над 4 милиона лева на Батко
Веселин Георгиев. Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд наложи запор върху имущество на стойност 4 100 000 лева, собственост на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, станал известен като “Братко“, и съпругата му. Запорът е наложен по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщиха от комисията.

Още по темата

Георгиев е подсъдим за това, че в качеството си на началник на пътния фонд е нарушил Закона за обществените поръчки, като е сключвал договори с фирмите на двамата си братя. Оттам дойде и прякорът му Батко, а случаят стана известен като аферата “Батко и Братко“.

Запорираното в полза на държавата имущество е на стойност над 4 100 000 лв. и включва недвижими имоти, акции, облигации, дружествени дялове и банкови сметки.

Част от недвижимото имущество, апартамент от 107.13 кв. м и гараж с площ 21.12 кв.м, се намира в район Лозенец, гр. София.

Останалите имоти са в община Нова Загора, област Сливен. Те са 108, като един от тях е изцяло собственост на Нина Георгиева. При другите тя притежава по 1/2 или 1/3. Голяма част от имотите са ниви, а останалите са лозя и овощни градини.

Съдът е наложил запор и върху акции, облигации и дружествени дялове, собственост на двамата съпрузи, на обща стойност близо 300 000 лева.

Делото за аферата “Батко и Братко“ започна през 2008 година и е сменило няколко различни съдии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЯЛАТА МУ ФАМИЛИЯ Е ЗА ЗАТВОРА НА ТОЯ ХУБАВЕЦ
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дюните са Цецо и кумецо нали така
44
4
 
1
 
! Отговори
вън-герб преди 11 години
и преди карахме по дупки,и сега караме по дупки,и винаги ще караме по дупки,а имената на тия хора се сменят като носни кърпи,такаче драги гербери не се превъзбуждайте от своя бог,футболния тигар на витоша-бистрица,учителя по англииски език Боко рекета,кажете колко фирми фалираха за 3 години,колко поскъпна горивото и всичко,а забравих Герб вдигнали заплатата с 20-сетак,ще има да ядем и пием с тия 20лв..........смешници още малко ви остана..
43
0
 
13
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
Само БСП и ДПС гласуваха "Против" Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.Добре,че Станишев и Доган нямат мнозинство,защото подобни крадци като Веселин Георгиев,ще си се разхождат с милионите в джоба.Това другари е закрила на престъпници,а искате отново да управлявате.Всички сте за затвора.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......ДААА, ОБАЧЕ --времемнно запориране ,както е било ----23г.!!
41
4
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Запорирано, ама.... То и Галевите са осъдени, ама не са в затвора !Като му вземат имуществото и парите, тогава да се бият в гърдите управляващите.
40
3
 
1
 
! Отговори
До63 преди 11 години
А твойта майка............ Хм.....
39
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Гадове червени!Окрадохте държавата и народа изнемогва.Тиквата бил виновен!Но ви пораздруса! Дано да има още такива запори и всички комунистически айдуци да ги пратят в Белене, да носят камъни за да да оправят гьола, който изкопаха и искат още да копаят, а народа да гласува на референдума за това!
38
11
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
В някои от герберастките министри имат писма от Брюксел,които доказват,че въпросните фондове са устроени,питай ти Станишев! Но казионните медии и тиквата обяснимо защо мълчат!
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
52"Нацацарване" ,***, може да има когато црън *** яхне миризливата ти селска майка.
36
7
 
7
 
! Отговори
добре преди 11 години
Това-добре,а сметките на сегашният ,дето скалата го изненадала,та се срутила на новата магистрала,онзи ден? Да окошарят и него!
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижда се колапса на ГЕРБ на изборите и бг борсата тръгна нагоре.Поне една добра новина на фона на *** БеГе.
34
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Червените *** пак ръсят сополи!Е, ще се задавите от собствената си бълвоч!Отнемане на имуществото на всички крадливи комунисти-олигарси!Така ще влязат доста пари в бюджета .Време е за възмездие!
33
7
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Поредния цирк,нищо ново...........
32
5
 
16
 
! Отговори
Киро Бизона преди 11 години
Бахмааму, ква стана тя, ква стана? Къде са сега селските опинци, дето виеха на умрело, че ГЕРБ=БСП? Сега Батко така ще го нацацарят, че и Братко ще го отнесе по-дебел и по-четвъртит! Къде сте бе, мушмули позитански, айде почвайте да плюете, че вашия хляб не се изкарва лесно, а и скоро няма и да го бъде? Давайте, пишете, смърдете!
31
1
 
9
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Това е недопустимо!Това са наши хора. Как си позволява съдът да им запорира имуществото!Те са идни от основните участници в нашите далавери и ние от бсп ще направим всичко възможно да ги защитим!Това е произвол! Ще сезирам Е.К. Правителството веднага да си подаде оставката!!!
30
0
 
11
 
! Отговори
въжето преди 11 години
Смърт за крадците на България!!!
29
0
 
8
 
! Отговори
kuk до 18 преди 11 години
Незная кой страда от това къде изброи, но това го оставям на медиците. Явно живеете в гъста мъгла къде само виждате червения проблясък. Жалко защото държавата и положението е такова каквото е населението и. Мотора на сивата икономика сме ние съгласявайки се на трохи покривайки тиранина. Не може да искаш само трябва и да дадеш.Това е наследство от комунизма-мълчи си,крадни си па каквото ще да става. Жалко
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
31, той и в пандиза няма да е гладен . Ще е задоволен от всякъде.
27
0
 
9
 
! Отговори
това е България, преди 11 години
държава в която който е на власт краде, краде......., съда съди поне пет годиини и забравя даосъжда.