Гугушева излезе суха от проверката на ВСС

Проваленият кандидат за КС не бил нарушил етиката
Обновена: 14 яну 2013 18:18 | 14 яну 2013 18:18,
52
Гугушева излезе суха от проверката на ВСС
Гугушева и номиниралите я. Снимка: СДС

Няма безспорни доказателства, че Галя Гугушева е нарушила етичния кодекс на магистратите, реши етичната комисия към Висшия съдебен съвет. Седем от десетимата й членове са решили, че няма данни за нарушения, един не е присъствал, един се е въздържал, а само председателят й Ясен Тодоров е посочил, че според него има данни за нарушения.

Етичната комисия започна проверка на Гугушева след издигането й за член на Конституционния съд от независими депутати по предложение на СДС.

Управляващите от ГЕРБ дадоха картбланш на сините да номинират кандидат след скандала с Венета Марковска, но депутатите от “Раковска 134“ отказаха да внесат кандидатурата на Гугушева и така ръководството на партията опря до отцепниците от “Атака“Димитър Карбов, Валентин Николов и Огнян Тетимов.

Срещу нея постъпиха три сигнала, като  като най-сериозният е от адвокат Петър Ванев от Пловдив, който е за съмнения за пране на пари от фирми, свързани със семейството й.

Галя Гугушева е заместник ръководител на Специализираната апелативна прокуратура. При изслушването си от ВСС неуспелият кандидат за главен прокурор и сега предложен за заместник на обвинител №1 Борислав Сарафов, който е ръководител на звеното, обясни, че тя никога не е демонстрирала висок социален статус. След скандала Сарафов я предложи за понижение.

Въпреки това ще се чакат резултатите от проверките на НАП, инспектората на ВКП и Комисията по конфликт на интереси. Само ако там има данни за нарушение, етичната комисия на ВСС ще се самосезира отново и може да промени решението си, стана ясно днес след заседанието на етичната комисия.

През декември стана ясно, че ВСС ще иска информация от ДАНС по случая с Гугушева.

Етичната комисия взима решението си въз основа на данните от проверка на делата на Гугушева през периода, в който е работила в Софийската окръжна прокуратура, и на информация от ДАНС за паричните потоци на семейството й. Ясен Тодоров заяви, че според тези данни синът на Гугушева - адвокат Стефан Гугушев, и хората от обкръжението му, не могат да се свържат с работата й като прокурор.

Тодоров заяви, че преди да вземе решение за дисциплинарни нарушения, комисията цели да има достатъчно данни за налагане на дисциплинарно наказание от ВСС и потвърждаването му от Върховния административен съд.

Той обясни, че е гласувал “за“ наказание на Гугушева заради противоречивите й медийни изяви. След постъпването на сигналите тя така и не даде точен отговор по тези въпроси и се оплете. По думите на Тодоров магистратите трябва да са внимателни в приказките. Той обясни, че се надява този случай да има превантивен ефект върху останалите магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
а с тези салтомор- преди 11 години
талета, които е правила да не би да е нарушила семейния кодекс, боже пази ни от такъв Висш съдебен съвет.
35
0
 
0
 
! Отговори
nakxx преди 11 години
estestveno che e chista v bulgaria vsichki sadii sa chisti bulgaria ne e darzava kato albania
34
0
 
0
 
! Отговори
до анонимната чалма преди 11 години
Ако нямаш нищо в главата, ще се бориш да ти е голяма чалмата, та дано с нещо да се отличиш.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да е очаквал друго заключение? И вълкът сит, и агънцето Гугушева в бяло.
32
0
 
0
 
! Отговори
минчо преди 11 години
Как суха бе ! Суха жена има ли ....!!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Езоп преди 11 години
Прави са ВСС - не е наушила Етичния кодекс.Ако го бяха потвърдили, това означаваше, че всички са в нарушениеКакто е модно да се казва напоследък тук е мястото за две поговоркиГарван, гарвану око не вади - за ВССЛаком ***, глава затрива - за Гугушева
30
0
 
2
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
ЛЕЛЕ *** И ДЪРЖАВАТА
29
0
 
2
 
! Отговори
Посетител преди 11 години
ДУМИ НЯМАМ .... ДУМИ НЯМАМ....
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми те , ако не я изкарат "суха" , трябва да си признаят че всички са много "мокри" --- ама мнооооого.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гугушева излезе суха от проверката на ВСС..............................Гугушева се е нагушила ЯКО!
26
0
 
1
 
! Отговори
little.max.5 преди 11 години
Цялата политическа и съдебна класа е за разтрел!Без изключение!
25
0
 
0
 
! Отговори
Ку-ку ! преди 11 години
Нашата съдебна система е в стил : Да се нагу(***)шиш от ЦА(п)ЦАРОВсване. :) :) :)
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9 септември 1944г трябва да се повтори;
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ГУШКА ЛИ ОЩЕ ГУГУШКА???Осъдиха на две години ефективно наказание Йордан Лечков. По първото обвинение Старозагорският окръжен съд реши, че бившият кмет на Сливен е превишил правомощията си и е сключил неизгодна сделка, с която е ощетил Общината с над 1 240 000 лева. Второто обвинение е за заплаха с уволнение, отправена към шефа на НАП-Сливен.ПРИСЪДАТА ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъж се появи с 300-метрова чалма173014.01.2013 | 18:43В Индия съществува стародавна традиция местните хора да се състезават кой ще се окичи с най-голямата *** ЕтикетиИндия, тюрбанСикхски воин гастролира на фестивал в индийския град Амритсар със забележително дълга *** от 300 метра, съобщава Dailymail, цитирани от БТА. Човекът с обемист тъмно син тюрбан се оказал член на воинския орден Ниханг, което в превод означава крокодил. Днес братството изпълнява предимно церемониални функции.300-метровата *** е от типа думаала и в Индия съществува стародавна традиция местните хора да се състезават кой ще се окичи с най-голямата, пише inews.bg.Любопитен за отбелязване факт е, че според официалните регистри на Гинес, 300-метровият тюрбан, показан на традиционния фестивал Маги Мела, е бил мъниче, в сравнение с 400-метровия световен рекорд, поставен от Майор Сингх от същия орден през 2010 година. Неговата уникална *** тежала цели 35 килограма.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гугушева излезе суха от проверката на ВСС , ние и на друго не сме се надявали, но като казвате СУХА излезе що не вземете пак да я номинирате за конституционен съдия пък ние от Брюксел ще научим ИСТИНАТА, защото знаем че гарван гарвану око не вади, тоест НЯМАМЕ ВИ ВЯРА НИКАКВА, АМА НИКАКВА, човек може да определи съдебната система на Содом и Гомор и дано се повтори историята и да ви затрият вдън земята ДАНО.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има си хас да не излезе суха !
19
0
 
0
 
! Отговори
saa преди 11 години
Gugusheva se e nagushila
18
0
 
0
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Гарантирано от Гроб!!Колко хора са знаели,че всяка втора пенсионерка има фирми за милиони ???!!
17
0
 
0
 
! Отговори
schmatko101 преди 11 години
Гушева не е излязла чиста току така . Минала е през банята и понеже е много кална изчакаха да мине време за да я обявят за чиста . Та нали трябва да продължи да работи как ще я гледат хората в и ще я сочат с пръст