Прокуратурата иска постоянен арест за Октай

Трябва да се търси отговорност и на делегатите, отсече Сарафов
21 яну 2013 10:47,
95
Прокуратурата иска постоянен арест за Октай
На делегатите също ще се търси отговорност. Снимка: БТА

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на 25-годишния Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган по време на доклада му на Осмата национална конференция на партията в събота.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обясни пред БНР, че мярката се налага, за да не може Енимехмедов да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинителят акцентира и на личната безопасност на младежа.

Лично според мен за него е по-добре да остане в ареста, допълни още Сарафов.

По негови думи има основание да се търси наказателна отговорност на хората, които биха Октай Енимехмедов след нападението над лидера на ДПС.

След като насочи пистолет към Доган, младежът бе повален, а група делегати го би и рита, въпреки че беше паднал на земята. Зам.-главният прокурор подчерта, че участниците в конференцията са продължили да нанасят удари и  след като Енимехмедов е бил обезвреден.

Сарафов обясни още, че проверката на прокуратурата по случая за това кой точно е нанасял ударите и е участвал в побоя продължава.

Мнението на зам.-главния прокурор се различава от това на градския обвинител Николай Кокинов, които обясни, че реакцията на делегатите е била “обезвреждане“.

Никой не е имунизиран от наказателно преследване и когато е извършил нарушение, трябва да бъде санкциониран, категоричен е Сарафов.

С този пистолет не може да се убие човек, с тези патрони също не може да се убие човек, посочи Сарафов и добави, че затова не може да се говори за опит за убийство.

Зам.-главният прокурор обясни още, че Енимехмедов е разпитан в хода на досъдебното производство. Той се възползва от правото си да не дава обяснения, посочи заместник-главният прокурор.

Сарафов допълни, че това, което знае прокуратурата за Енимехмедов, е от психолозите на МВР и то няма процесуална стойност. Той посочи, че нападателят не е минал през детектор на лъжата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
18
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Опиц го осъдиха за стрелба в гръб!Много ми е интересно тези,които ритаха вече безопасния Октай,на колко ще ги осъдят!
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каквато им е партията такива са и терористите им.смотана и фалшива работа.
53
0
 
16
 
! Отговори
????? преди 11 години
pusnete mom4eto taka li azadurjaha braivik koito ubi 100 du6i ,qsno se vijda na snimkata 20 ozvereli turski rezani karabini da izchezvat ot bulgariq tiq mazni gnusni turski leketa da napusnat na6ata durjavica ama purvo da budat vkarani v zatvora tam da gi poebat malko i togava....
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе пуснете момчето ве..ей.с пръст не е докоснал ***.целият народ го е видял това поне по 100 пъти.този е истинския борец за права и свободи.
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свобода за момчето и затвор за биячите.
50
0
 
16
 
! Отговори
gandma style преди 11 години
Да живее Октай - българския Брайвик !
49
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Награда за момчето , щото боя не бе по сценарий и затвор за пехливаните - това пък искам аз !!!а тея дето правят ефтин популизъм вън от политиката - това пък го изисква морала , ако сте чували за това чудо " морал"
48
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Мафиотската структура на ДПС (КЮФТЕТАТА ДЕЛЕГАТИ) явно е решила за да покаже преданноста си към лидера ,, да ликвидира момчето -Сега е много опасен момент ако то умре - това ще нанесе голямо дестабилизиране на БГ -ТОВА Е ПРОБЛЕМА !!
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затвор за побойниците на клетото момче. А за него трябва да се даде орден Стара Планина за заслуги към държавата! Ако се кандидатира един ден за политик, аз ще гласувам за него.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрация е не етносите да си имат собствена партия, а да могат свободно да решат какви да са политическите им възгледи - дали ще бъдат леви, десни, център и т.н. Аз лично познавам етнически турци, които обаче не искат и да чуят за ДПС, познавам и такива, на които по един или друг начин им е указван натиск затова, че не са членове на ДПС все едно е задължително щом си етнически турчин да си член на ДПС!? Това ли е демокрацията!? Всички сме българи, родени сме тук, живеем тук, домовете са ни тук
45
0
 
18
 
! Отговори
Атака преди 11 години
ДПС - това е наследничка на ТЕРОРИСЍТИЧНА организация убивала жени и деца!Прочетете за гара Буново!
44
0
 
18
 
! Отговори
Христо Костадинов преди 11 години
Партията ДПС е партия за ограничаване на правата и свободите на мюсюлманите. Те трябва да могат да изразяват и други политически предпочитания освен либералните на партията ДПС и да членуват свободно и в други политически партии. Къде са мюсюлманите демократи, социалисти, консерватири, патриоти, зелени - няма ги в политическия живот. Младежа Октай е изразител на всички мюсюлмани които искат правата си за своя собствен политически път на развитие.Този младеж е съвременен будител на мюсюлманите.
43
0
 
15
 
! Отговори
до Евгения Колева преди 11 години
Ти пък като си застанала с името и снимката си,видя ли се на кво приличаш:)))
42
0
 
18
 
! Отговори
ха преди 11 години
За пореден път ДПС показа,че е азиатска групировка от 19 век.Абсолютни диваци.Типично поведение на ***,бият на глутница и все беззащитни.С тези хора никога няма да бъдем в Европа.
41
0
 
15
 
! Отговори
Евгения Колева преди 11 години
Моля ,нека всеки да застане с името си в форумите. Лесно е да се говори анонимно. Не е почтено.
40
0
 
20
 
! Отговори
Евгения Колева преди 11 години
До равносметка Не всички турци в България са с ДПС. Тази партия трябва да изчезне.Тя не защитава моите права. Искам да съм част от българското общество и да не ме третират като етническа единица.Защо това го нямаше при социализма? Защо бяхме заедно,не се деляхме?Сега кой ни раздели? Аз искам децата ми да учат и да се реализират тук. Който иска да се изсели.Стига омраза! Такива като догановците вън от България.
39
0
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
ДПС тръбят на ляво и на дясно - "Да запазим живота и здравето на господин Енимехмедов - ще е необходим на следствието"... - А те как го пазеха - с ритници и юмруци... - дори имаха намерение и да го изтаковат - башибозуците - демократи...
38
0
 
20
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
озверели башибозуци, на които им е труден българския хахаха ми кво правите тук вееее, аре марш в анадола там да си разигравате художествената самодейност
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой беше казал, че Местан се е намесил и е укротил побойниците. Лъжа! нали го виждаме как гледа линча и не прави нищо!
36
0
 
14
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Ако седнеш с този и Фидосова на една маса- нямаш никакъв шанс.