Набеденият за подкуп прокурор се връща на работа

Най-важното е да стабилизирам здравето си, каза Ангел Георгиев
16 фев 2013 18:48,
36
Набеденият за подкуп прокурор се връща на работа
Ангел Георгиев Снимка: архив, Булфото

Бургаският заместник окръжен прокурор Ангел Георгиев смята да се върне възможно най-бързо на работа. Днес лекари ще му направят преглед заради здравословни проблеми.

"Арестът ми е законен, още не съм мислил дали да предприема някакви действия за задържането ми", каза Георгиев пред журналисти на път за болницата, цитиран от БТА. 

Георгиев бе задържан заедно с адвокат Марин Стефанов в кафене близо до Съдебната палата в Бургас по сигнал, че магистратът получава подкуп.

Според първоначалната информация се смяташе, че Георгиев е поискал 8000 лв. от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от прокурора.

След изясняване на ситуацията от Софийската градска прокуратура излязоха със становище, че прокурорът нито е искал, нито е вземал подкуп и няма никакви доказателства срещу него, че е извършил престъпление от общ характер. Георгиев бе освободен вчера, а адвокат Стефанов остана в полицията за проверка на целия случай.

Още по темата
Георгиев не коментира действията на адвокат Марин Стефанов, нито пък самата ситуация.

Той добави, че в момента е най-важно да стабилизира здравето си и да започне работа, тъй като е прокурор по важни дела, сред които и това за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Делото получи популярност под името "Гранити".

В съобщението на прокуратурата от вчера бе посочено, че Стефанов е симулирал провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
miro преди 10 години
Белязаните банкноти са били открити в джоба му. Също така е бил сритал останалите пачки под масата, когато е видял полицията от София да влиза. Лично началника на ОДМВР-Бургас Милен Димитров му е занесал инсулина в ареста и са се разбрали, "адвокат" Стефанов (другото бивше ченге) да поеме вината и да ги завъртят, като свидетели срещу "неизвестен извършител"Георгиев им е ценен понеже извършва поръчки срещу хора в Бургас. Делото "ГРАНИТИ" е явен пример.
27
0
 
2
 
! Отговори
Горкият "набеде преди 11 години
Горкият "набеден" корумпиран прокурор. как не ги е срам. Да го хванат с парите и светещ като фосфорна свещ и да го стресират. Та той е станал прокурор за да си играе с човешките съдби, те взели да му се месят в работата. набедили го, като му набутали на сила парите в джобовете и го омазали с фосфор за да свети от далечи и на всички да им е ясно как "работи"
26
0
 
2
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Горчив смях.Прокурор се среща през работно време с адвокат в заведение.Нямам чувството да съм параноик,но все пак.
25
0
 
2
 
! Отговори
Този Марин преди 11 години
До АнонименТози Марин Стефанов е разпределител и малко е бил разколебан какво да бъде разпределението - 50/50; 40/60 и докато мисли оставил Ангел Прокурора без джобни....И защо ли да не се съберат заедно в Бургаския затвор да продължат разпределението, там може някой загорял пандизчия да им разпредели по един да не се сърдят
24
1
 
5
 
! Отговори
В бг преди 11 години
Я..... прокурор, да взема пари като подкуп???? Това в България не може да стане бе хора , нещо бъркате човека и институцията.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случайно на една маса с адвокат и 8 хиляди белязани и описани лева.
22
0
 
5
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 11 години
Нещата са прости. Този прокурор не може и да си помисли да съди МВР за поредното малоумие. Сетете се, кой му е началника. Цацаров май. А Цацаров бе назначен за главен прокурор със съдействието не ?! Точно така - Цвъки. Та прокурорчето, я си е надигнало главата, я се е простило с топлата си службичка. Нали помните съдия Тодорова ? За това ни наричат държава на мафията.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Набедена държава......
20
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Чета си аз "нито е искал, нито е вземал подкуп" - вероятно само едни пари е взел. Щом вече е с разклатено здраве - взел ги е! Всички като видят белезници и се разболяват.
19
1
 
5
 
! Отговори
Мида Те преди 11 години
Отново смях в залата...Кой може да даде квалификацията "набеден",използвана в заглавието.Както "престъпник" може да се казва след произнасяне на присъда,така и "набеден" може да се използва след съответните изявления на съда.
18
2
 
5
 
! Отговори
леле преди 11 години
Обаче случайно били на една маса и пиели кафе..много интересно и ся адвоката виновен...що си мисля, че сигнала ще излезне ялов я пак някой луд се е обадил..царе са в лъжите сгашните, царе
17
1
 
10
 
! Отговори
Проф. Корумпирев преди 11 години
Този джентълмен е много чист човек и въобще не е корумпиран...
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Набеденият за подкуп прокурор се връ6та на работа и обе6тава , 4е няма да взима по голям подкуп от 6ефа си !
15
3
 
3
 
! Отговори
Хората на Кунева преди 11 години
Издигнете нас, ние няма да крадем
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Погледнете този честен човек. Как може някой да си помисли ,че би взел дори и стотинка...тцтц
13
2
 
16
 
! Отговори
няма начин преди 11 години
Прокуратурата е мафия, гарвън гарвъну око не вади.
12
1
 
13
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Ама нали "Отличника" Консултант го обяви за виновен? Къде е Цецо да обясни защо пак омаза гащите!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ако не осъди МВР, със сигурност не му е чиста работата. Намирисва ми на споразумение. МВР няма доказателства, този пък не иска да разръчква фекалиите в които е набъркан. Просто няма друго обяснение.
10
2
 
9
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
"Арестът ми е законен, още не съм мислил дали да предприема някакви действия за задържането ми" ?!?!?!Мърляч нещастен, утре куките мен ще ме треснат в ареста, но не съм прокурор. Сещаш ли се колко време ще мине преди да осъдя системата ?! Значи, на теб ТИ ПЛАЩАТ да защитаваш закона, да преследваш И *** превишили правата си, но не си мислил дали да ги съдиш, а ?! Че за какво ти плащаме бе лемур ????
9
1
 
34
 
! Отговори
хихи преди 11 години
Горкият, един ден поседя в ареста и успя да му се разклати здравето. Много им е слаба имунната система на всички престъпници.