Кокинов подаде оставка като градски прокурор

Аудиозаписите с Борисов и Найденов не били СРС-та
Обновена: 26 апр 2013 20:59 | 26 апр 2013 17:08,
469
Кокинов подаде оставка като градски прокурор
Николай Кокинов Снимка: архив, Булфото

Николай Кокинов подаде оставка от длъжността Софийски градски прокурор. Оставката е подадена чрез главния прокурор до ВСС, съобщиха от пресслужбата на ВКП.

По-рано днес аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на разговорите между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и Николай Кокинов са представени на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Още по темата
Незабавно във ВКП е образувана проверка, която трябва да установи автентичността им. ВКП ще търси и дали има данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на СРС-та по предвидения в закона ред спрямо Борисов, Найденов и Кокинов.

Висшият съдебен съвет настоява за извършване на пълна и бърза проверка на автентичността и съдържанието на записите и публично огласяване на резултатите от нея, съобщиха междувременно от пресслужбата на ВСС. Независимо дали записът е истински или манипулиран, той нанася тежки и непоправими вреди върху авторитета на съдебната система и на държавата, се казва още в позицията.

Припомняме, че записите бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии.

Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“. Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.

„На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

От записа става ясно, че разговорът се върти около разследването за корупция, злоупотреба с власт и принуда срещу Найденов и лостовете за влияние в прокуратурата. Разговорът изобилства с вулгарни думи и цинизми.

Паралелна структура на МВР в държавата работи и подслушва и зад това стоят Станишев и хората му, беше коментарът на експремиера Бойко Борисов по повод изтеклите записи.

"Аз само знам, че от дома си не съм излизал, така че ако някой там ме е накичил с мероприятие частно, се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците, които правят всичко това. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат. Просто МВР се използва само за мюре. Други, много по-мощни структури, работят, за да оглушат бизнес климата и всичко това, което се случва в България”, заяви Борисов.

Той добави, че не е слушал записите, но предположи, че най-вероятно са направени в дома му в Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още по темата: Николай КокиновВКП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
5
 
6
 
! Отговори
aleks.rilski преди 11 години
ДС е минало,кокинов е ***.ал, всичко е театар и игри а Б.Б ще излезе чис като сълза.
305
1
 
8
 
! Отговори
Руслан преди 11 години
Кервана си върви кучето си лае!Бау-бау-бау!
304
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коке, Коке. ама сте голема работа.
303
7
 
7
 
! Отговори
Първан преди 11 години
Докато има ДС ще е така! Тази същата ДС която организира" спонтанните" протести!141 от новите кандидати за НС са с ДС картонче!
302
0
 
18
 
! Отговори
batevale преди 11 години
"...нанася тежки и непоправими вреди на съдебната система..." Пак ли ще потулваме нещата,като търсим кой е пуснал записа или ще установяваме и оповестяваме истината.Ако НЕЗАВИСИМАТА съдебна власт не се беше ослушвала толкова време на кой господ да се кланя,нямаше да бъде толкова критикувана от ЕС.
301
5
 
9
 
! Отговори
Мисловка... преди 11 години
..като кажеш на един хетеро мъж, че е п-рас, той ти отвръща със същите реплики. Ако обаче кажеш п-рас на п-рас, той е изумен, възмутен и крайно обиден, че не си го нарекъл с нещо по-цивилизовано. Или - тази дето яко мърсуват имат изтънчено чувство за това как ги наричат... Та...гледам днеска яко всички партии (почти) скочиха на Бойко...не ми се мисли, колко п-раси има във властта и на какъв принцип ги подбират...
300
19
 
8
 
! Отговори
bb преди 11 години
на вниманието на всички ***,които мислят,че ще им мине номера за подслушванията и други:...налапайте ми го целия до гърлото!!.............да ви е сладко семенцето мииии!!!
299
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И баба разбра кво става - земеделския мин. е чакал Бойко да го отърве от обвинение. Бойко не е пожелал или не е могъл. Тракторчето го е викнал и му е споделил че нещата са в негови ръце ако така и така си скожи микрофончето и *** Герб. И Миро *** му се е вързал щот явно е така. Ха сега си правете изводите кой крив и кой прав. Сигнализирахте за неуместен коментар
298
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що бе ? нали всичко е провокации уж баси "политиците", баси чудото, оплетоха се като пилци в кълчища
297
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Какито като му погледнеш угодническата физионамия - еднакво услужлив на всички които са на власт. Отдавна требеше да е отлюспен. Прокуратурата трябва са се самоизчисти от лакета и мазни петна за да тръгнат работите и я има България .
296
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
от едно котило са си лика и прилика - от котилото на мафиятате краставите магарета отдалеч се надушват
295
3
 
24
 
! Отговори
пуста тояга преди 11 години
тоя гладен няма да умре, Мутрата му е дала толкова, че додето е жив ще има да ядеда му мислят горките хорица дето нямат и хляб да ядат
294
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече като чуя "герб" , и в съзнанието ми веднага изплуваедна огромна купчина л.***.По гнусна и противна партия от тая банда герберасти никогане е имало в БГ.Амин Боко .
293
18
 
8
 
! Отговори
ДС експерт преди 11 години
Кой каза,че ДС и ченгетата са минало.Тук са тук и никога не са напускали.Продължават както и преди да се грижат БКП (БСП) да е незаобиколимо,макар и *** лаено в българската действителност.
292
2
 
24
 
! Отговори
някой преди 11 години
полицейска държава си бяхме и такава ще си останем - независимо кой ще се *** на кормилото...
291
3
 
20
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Кокинов се уплаши ! Ха-ха.
290
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледайте,преценете,направете си изводите...youtube/watch?v=Id1biOuxugw
289
3
 
24
 
! Отговори
.rotos преди 11 години
До Отворети си очите: "Няма партия която е застанала срещу БСП и да е оцеляла"И Пиночет така казва...
288
5
 
29
 
! Отговори
adk преди 11 години
И пак същия сценарий, както с Мишо -бирата пак ще търсим кой е пуснал анонимката, а не какви ги разправят тези мафиоти,
287
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе баш полицай , нали си велик , как става така , че са те записали , но не това е важно , важно е какви си ги наговорил , това разговори на министър ли са или на махланска клюкарка , Махай се и ти си безличен като другите , язък , че ти повярвах