Кокинов подаде оставка като градски прокурор

Аудиозаписите с Борисов и Найденов не били СРС-та
Обновена: 26 апр 2013 20:59 | 26 апр 2013 17:08,
469
Кокинов подаде оставка като градски прокурор
Николай Кокинов Снимка: архив, Булфото

Николай Кокинов подаде оставка от длъжността Софийски градски прокурор. Оставката е подадена чрез главния прокурор до ВСС, съобщиха от пресслужбата на ВКП.

По-рано днес аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на разговорите между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и Николай Кокинов са представени на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Още по темата
Незабавно във ВКП е образувана проверка, която трябва да установи автентичността им. ВКП ще търси и дали има данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на СРС-та по предвидения в закона ред спрямо Борисов, Найденов и Кокинов.

Висшият съдебен съвет настоява за извършване на пълна и бърза проверка на автентичността и съдържанието на записите и публично огласяване на резултатите от нея, съобщиха междувременно от пресслужбата на ВСС. Независимо дали записът е истински или манипулиран, той нанася тежки и непоправими вреди върху авторитета на съдебната система и на държавата, се казва още в позицията.

Припомняме, че записите бяха разпространени от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии.

Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“. Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.

„На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

От записа става ясно, че разговорът се върти около разследването за корупция, злоупотреба с власт и принуда срещу Найденов и лостовете за влияние в прокуратурата. Разговорът изобилства с вулгарни думи и цинизми.

Паралелна структура на МВР в държавата работи и подслушва и зад това стоят Станишев и хората му, беше коментарът на експремиера Бойко Борисов по повод изтеклите записи.

"Аз само знам, че от дома си не съм излизал, така че ако някой там ме е накичил с мероприятие частно, се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците, които правят всичко това. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат. Просто МВР се използва само за мюре. Други, много по-мощни структури, работят, за да оглушат бизнес климата и всичко това, което се случва в България”, заяви Борисов.

Той добави, че не е слушал записите, но предположи, че най-вероятно са направени в дома му в Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още по темата: Николай КокиновВКП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпите мутри да бяха вземали пример от "Учтивия" и да си оставят телефоните в съседната стая :)
265
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очевидо е, че записите са от микрофона на Миро мършата, но дали той е знаел че записва е друга работа. Възможно е и да не е знаел а това да си е нареждане на Цвъки. Не виждам обаче нито един от участниците или цвъки да печелят нещо от изнасянето на тези записи.
264
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До в337-338 ти писа какво да направиш
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До р 328-психар,ходи се ч.кай и стига си писал едни и същи тъпотии
262
8
 
9
 
! Отговори
Боло преди 11 години
Бойко не е знаел нито за това, нито за другите подслушвания, защото самия той пита по телефона най-вероятно Цецо дали и него някой го е слушал... Със сигурност записвачът е еди от двамата други, ако не е имало шофьор или охрана в стаята, защото се чува скурцане от микрофони в дрехи по време на излизането..Два варианта-Цецо е подскушвал и сега Боко ще го нарита, заедно с децата..или ДС и червените слушкат още.. А къде са записите на Станишев, Р.овч, запалката, гоце, пръмова-те говорят за проза
261
7
 
26
 
! Отговори
Некав преди 11 години
Станишев бил подслушвал той имал негово си частно МВР дето следяло хората.. Божее боже този човек вече съвсем изперка.. а какво да кажем за хората който се връзват на глупостите дето приказва. Има ли човек в България който още да се съмнява че ББ е мутра и че ГЕРБ са групировка.. Вижте само с каква реплика влиза в разговора : ,,*** та*ака"! Това е човек крайно ниско интелигентен и не знам защо си мислихте,че един откровен бандит може да разбие организираната престъпност. Доста наивно..
260
6
 
23
 
! Отговори
Пешо простака преди 11 години
В такъв случай срам и резил за великия полицай Бойко- да го запишат аматьори.....Смях! Абе Цецо- да не са били ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ти партньори?
259
5
 
18
 
! Отговори
11 преди 11 години
Айдеееееееееееее-пак Станишев му е виновен!Тоя тъ*унгер ли иска още 4 години да управлява?Боже,"ни срам,ни очи"!
258
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като правите компромати ги изпипвайте,като хората.Режете от записа,че става ясно,че Миро е с микрофона.И се изпика човека,водата пусна и се качи в колата.Може би Цветанов незаконно е окичил Миро и го е пратил при Бойко за да се компрометират вкупом.От записа стана ясно,че Миро иска да си оправи бакиите,но Бойко не му се върза.Ако записа е незаконен си го е правил Миро.Ако е законен го е поръчала прокуратурата или мвр със санкция на съда.
257
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Записите са извършени от Тях Съмите за да отбият вниманието от Себе си
256
8
 
6
 
! Отговори
Made in BG преди 11 години
Който е безгрешен, никога не е назовавал някой друг "*ал", не е изневерявал на партньора си, не е бил любопитен, не е пожелал нещо чуждо, не е искал да излезе чист, прав и неопетнен от някаква ситуация, нека пръв заплюе тези тримцата... Гледам доста светци по тая логика...
255
1
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Абе каква е тази полиця бе . Трябва всички началници от СРС да се уволнят и да се назначат съвсем млади хора които да не са зависими от роднински връзки с уволнените . Иначе и в анстоящия случай всички в полицията са си роднини и тази традиция не е спирала он време оно . %Инача всички ще го ядат .
254
4
 
26
 
! Отговори
СЪД ЗА ТЯХ ! преди 11 години
Изобще НЕ ме интересува кой ги е записал,,,ВАЖНОТО Е ,ЧЕ СЕ ЧУВА И РАЗБИРА КАКВИ *** СА КОКИНОВ И ББ...!!!
253
3
 
8
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Давайте още, но с по-бързи темпове, че не остана време до изборите!
252
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а казах ви, че има нов стандарт в подслушванията и той е стандарт Стара Планина
251
5
 
11
 
! Отговори
Слушател преди 11 години
Едно нещо ми прави много голямо впечатление.Когато Борисов говори по телефона,най-вероятно с Цветанов и му казва,при разследването прокурорите е установено,че автомобилите с техника са излизали незаконно го пита дали не са подслушвали тях.От това си правя извода,че Борисов не е бил наясно,ако е имало незаконно подслушване в МВР.
250
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миро е с микрофона, носи го дори в *** докато пикае.
249
3
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 318Ако прослушаш записите (има ги в другите сайтове) ще разбереш, че ако е от тримата, Кокинов е най-вероятният заподозрян. Не говори нищо лошо за колегите си и се изразява премерено за тях. ББ се държи господарски, а Найденов си е пудел.
248
6
 
16
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
Миро Найденов не беше лош. Ако не беше принуден по някакъв начин никога нямаше да си направи "харакири". Няма логика, Бойко да те номинира за водач на листа а ти да му ходиш на гости окичен с микрофони. Просто ...имало е и други микрофони преди това и Трактора го държи на "консърма". Съжалявам го........и аз съм баща.........
247
6
 
23
 
! Отговори
Гаден мръсник преди 11 години
е МАФИОТА КОКИНОВ !!!!СЪД ЗА НЕГО И БОРИСОВ !!!