Етичната комисия към ВСС ще разглежда казуса с Кокинов

Магистратите ще решават дали да образуват проверка
Обновена: 29 апр 2013 10:25 | 28 апр 2013 16:41,
76
Етичната комисия към ВСС ще разглежда казуса с Кокинов
Николай Кокинов. Снимка: архив Булфото

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разглежда утре казуса с разпространените записи с участието на градския прокурор на София Николай Кокинов, който в петък подаде оставка. Това съобщи председателят на комисията Ясен Тодоров пред ”Фокус”.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Записите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

На утрешното заседание ще бъде преценено дали да бъде образувана проверка във връзка със скандала около Николай Кокинов. Ако бъде образувана проверка, градският прокурор на София ще бъде поканен на изслушване на следващото заседание на комисията, посочи Тодоров. За да се наложи санкция, трябва първо да има образувано дисциплинарно производство, подчерта той.

„Ако се установи нарушаване на етични правила или други дисциплинарни нарушения, първо се образува дисциплинарно производство и после, ако се прецени, че му е доказана вината, се налага наказание от тези, които са предвидени в закона: от най-лекото – забележка, до най-тежкото – уволнение”, каза Ясен Тодоров.

Тодоров уточни, че Кокинов е подал оставка като административен ръководител на Софийската градска прокуратура, а не е подал оставка като прокурор. Теоретично е възможно да бъде наложено наказание уволнение, обясни Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма етична комисия!Време е всички да научат български език.Има Комисия по етика.Пишете и говорете правилно!Или вие вече забравихте български език,откакто минахте само на американски авглийски.В българския език има нарушил нормите на етиката.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То не само етични, но и драстични законови нарушения разкриват записите с участието на Кокинов. Пред очите и с благословията на премиера, един градски прокурор предлага как да спаси от закона провинил се за корупция министър?!? Защо ли Етичната комисия към ВСС е толкова плаха?
51
0
 
5
 
! Отговори
к преди 10 години
Етична комисия ли , бреѝѝ желязни мерки!!
50
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 10 години
Кокинов не е най-лошия прокурор в България, дори може да се каже че е от дорбите такива, но това което направи в записа освен до уволнението му трябва да доведе и до съдебна отговорност. Трябва да се започне от някъде, задължително е да бъде наказан тежко. Иначе прокуратура и държава няма. И това само ще ерозира и разпадне още повече иначе дълбоко боната прокуратура и съдебна система...
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ставайте ***, Борисов сам е направил записа. Записал е тези мушеници точно в свой стил Това е част от сценария започнат преди 4 години Днес този сценарий продължава зад завесата
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този е с двата крака вътре. В каква *** живеем просто не е за вярване.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От това държава не става
46
0
 
5
 
! Отговори
krasos преди 10 години
В затвораааааа има и още един негов колега,*** до ушите и той в затвораааааа !!!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега не сме от вчера Прокуратурата ще рещи при кои ще печели повече пари !!! :) Останалите са "виновни".Бунта трябваше да е срещу българското правосъдие, От там иде най много миризма Смърди от Дунава до Турско и от Черно море до Югославско
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И УВОЛНЕНИЕ МУ Е МАЛКО !
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голям майтап. точно преди седмица главния прокурор обясняваше колко е лошо да се подслушва незаконно и как трябва да се борим с незаконното подслушване. дори заведе дела срещу четирима служители на МВР, и сега позовавайки се точно на резултат от такова незаконно подслушване (срещу което е борец и е против) тръгва да съди и разследва Кокинов.И къде е майтапа?Не бива да се престъпва закона, но записите са налице, мърсотията на трите мутри също. Да ги хвърлят в коша ли записите?
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голям майтап. точно преди седмица главния прокурор обясняваше колко е лошо да се подслушва незаконно и как трябва да се борим с незаконното подслушване. дори заведе дела срещу четирима служители на МВР, и сега позовавайки се точно на резултат от такова незаконно подслушване (срещу което е борец и е против) тръгва да съди и разследва Кокинов.
41
3
 
15
 
! Отговори
една българака преди 10 години
И тримата са за затвора!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май на никой не му прави впечатление, че в този не законно записан разговор става дума наистина за нароман прокурор ли там какъв беше.
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питам аз, а разледване срещу НАРКОМАНИТЕ които са с нетрадиционни сексуални наклонности, и са по високите етажи на цялата държавна власт, кога ще има ?????????Станишев, кой назначи тези НАРКОМАНИ плъзнали чк в съдебната власт ?Май не беше Бойко...Или аз нещо губя памет ..Не така СтаниШеф.
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей така са стигнали до "горе" . С ли.ане, лазене, топене, нищоправено от страх и т.н.Това което разбрах от частния разговор, който е записан не законно, е че Бойко за разлика от другите двама, най-не е вчас с тъмните дела , и просто ги слуша с интерес и презрение..А Кокинов, използва да си опече място като се сложи в касационна прокуратура. Лошо Кутев. Лошо...
37
1
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
Вярваш ли си?
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще ли да разглеждат , тоя вече трябваше да е в ареста - събрали си престъпника , прокурора , който ни защитава интересите на държавата и омбашията и се сговарят как да отърват престъпника от затвора , какво е това , ако не е за затвора , а те щели да се събират да му разглеждат положението - та.ак
35
4
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС??? преди 10 години
А КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ С ДРУГИТЕ ДВАМА - ЗАЩО САМО КОКИНОВ СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ЗНАЧИ ЗАПИСА Е ИСТИНСКИ ТОЙ СЕ ЧУВСТВА ВИНОВЕН А БОРИСОВ????????????
34
2
 
32
 
! Отговори
Кратос преди 10 години
Държава, в която действащ прокурор казва на бивш премиер " ШЕФЕ " не става за абсолютно нищо !!! България и срината до основи , мафията победи . Да живее ГЕРБ , да живее БСП . :((