Етичната комисия към ВСС ще разглежда казуса с Кокинов

Магистратите ще решават дали да образуват проверка
Обновена: 29 апр 2013 10:25 | 28 апр 2013 16:41,
76
Етичната комисия към ВСС ще разглежда казуса с Кокинов
Николай Кокинов. Снимка: архив Булфото

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разглежда утре казуса с разпространените записи с участието на градския прокурор на София Николай Кокинов, който в петък подаде оставка. Това съобщи председателят на комисията Ясен Тодоров пред ”Фокус”.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Записите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

На утрешното заседание ще бъде преценено дали да бъде образувана проверка във връзка със скандала около Николай Кокинов. Ако бъде образувана проверка, градският прокурор на София ще бъде поканен на изслушване на следващото заседание на комисията, посочи Тодоров. За да се наложи санкция, трябва първо да има образувано дисциплинарно производство, подчерта той.

„Ако се установи нарушаване на етични правила или други дисциплинарни нарушения, първо се образува дисциплинарно производство и после, ако се прецени, че му е доказана вината, се налага наказание от тези, които са предвидени в закона: от най-лекото – забележка, до най-тежкото – уволнение”, каза Ясен Тодоров.

Тодоров уточни, че Кокинов е подал оставка като административен ръководител на Софийската градска прокуратура, а не е подал оставка като прокурор. Теоретично е възможно да бъде наложено наказание уволнение, обясни Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
21
 
! Отговори
До Доктора преди 11 години
А и не забравяй, че са налице куп престъпления извършени от ББ, НК, МН. Оказване на натиск върху свидетел "оня от летището", усвояване на европари, натиск върху прокуратурата, достъп на партиен лидер до данни от прокуратурата, преди да е излязло официално становище. Потвърждаване на изтриване от рожденника на доказателства за подслушване - нерагламентирано. По-лошо ББ е знаел за делото срещу МН и въпреки това го назначава 2009 г. за министър, престъпленията са много тук, да видим Цацаров!
12
0
 
33
 
! Отговори
ВРАЧка преди 11 години
АЗ ЗНАМ РЕЗУЛТАТА !!! КОКИНОВ Е ВОДА НЕНАПИТА , СЪЩО КАТО ФЛОРОВ - достоен българин/цитирам Ц.Ц./ !
11
2
 
11
 
! Отговори
Котака преди 11 години
Като ги гледам тия *** мишоци как се кокорят на снимката .....така се облизвам , така се облизвам !Дано ми падне скоро някой корумпиран прокурор от тия, за да го схрускам!ХЪммммм, кеф!!!
10
0
 
22
 
! Отговори
До Доктора преди 11 години
Е Докторе, не ми отнемай вярата, моля те :( Все пак не забравяй, че записите са автентични, самата оставка на Кокинов го потвърждава, че е изнасял данни преди прокуратурата да се произнесе официално и това е длъжностно престъпление. Както и МН и ББ, на последният трябва да му се снеме имунитета и също да бъде подведен под наказателна отговорност. Хората учили право, знаят че това е грандиозен скандал, Цацаров ще си вкара автогол ако не вкара и тримата м затвора.
9
0
 
20
 
! Отговори
Темида Етичная преди 11 години
Промяна на Конституцията и преминаване към изборност на съдии и прокурори !Висшия съдебен съвет може да замаже слумчая , но избирателя няма да прости на корумпираните!!!
8
0
 
23
 
! Отговори
До Ако и сега преди 11 години
Да, приятелю ние хората се надяваме на работно място след 100 интервюта по обяви в ***.bg, а онези богопомазани прокурори и съдии в съдебната система взимат по около 5000 лв. заплата всеки месец + 13 и 14-та заплата + пари за дрехи всяка година и всичко това го плаща обществото!Отделно в съдебната система имат спокойствието, че ще имат работа и то скъпо платена чак докато се пенсионират.Как очаквате да им пука и да не са нагли магистратите в България?!
7
2
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 11 години
Предполагам гарван гарвану око не вади , нали?И при нас докторите е така !!!И в България е така !И на Балканите е така !!!
6
14
 
3
 
! Отговори
важнооооо преди 11 години
Поредната лъжа на позитано лъснаааа :)) Кокинов НЕ Е подавал оставка!
5
1
 
19
 
! Отговори
Ако и сега преди 11 години
Ако и сега не намерят основание най-сетне един връзкар да бъде уволнен и никога повече да не може да работи в съдебната система, е просто здраве му кажи...Като цяло трябва да им се развали спокойствието на работещите в съдебната система!!!Навярно повечето от хората не знаят, но в съдебната система ако работиш 5 години те атестират и после чак до 65 години т.е. до пенсия си взимаш по няколко хиляди лева и си цар/царица в иначе бедната България. Трябва да има мандатност и строг контрол!!!!
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От записът лъха такава етичност, че свят да ти се завие.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Cock in off
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква етична комисия? Този човек си е за разследване заедно с другите двама.
1
1
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Кокинов е направо за панделата!Как такъв висш прокурор може да е такъв ***?