Внасят обвинителния акт на Цветанов до три дни

Прокуратурата има още доказателства срещу Филип Златанов
36
Внасят обвинителния акт на Цветанов до три дни
Снимка: БТА, архив

До два-три дни обвинителният акт срещу Цветан Цветанов ще влезе в Софийски градски съд, съобщи  главният прокурор Сотир Цацаров.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и настоящ депутат от ГЕРБ е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокатът му Менко Менков вече коментира, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Мярката за неотклонение на бившия министър е "подписка".

Още по темата
Цацаров съобщи още, че не е показан пълният обем доказателства, с които разполага Софийска градска прокуратура, по отношение на случая с бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, който е привлечен като обвиняем по чл. 282 по НК – длъжностно престъпление.

„Ако някой си мисли, че прокуратурата ще влезе в съд с обвинителен акт и тефтерче, се лъже. Не виждам защо това тефтерче предизвика толкова много емоции. Ако това тефтерче е помощ в атаката срещу президента Росен Плевнелиев, това сигурно е помощ в атаката срещу Найден Зеленогорски, Емил Димитров, кмета на село Медковец, Димана Ранкова и кой ли още не, който фигурира в това тефтерче“, коментира Цацаров.

„Думите на Росен Плевнелиев оценявам като призив за обективно разследване, а не като сигнал, че има натиск. Самият държавен глава заяви, че е изпълнил всички изисквания по Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, следователно за натиск не можем да говорим. Не говорим и за това, че има нарушение от страна на хората, които са били предмет на проверка на тази комисия; говорим за това, че по-късното внасяне на преписките, непроизнасянето по определени преписки, несъобщаването на прокуратурата и неизпълнението на ред задължения по закона са довели до ситуация, при която множество преписки са били във висящо състояние. Когато една преписка, дори на държавен глава, е във висящо състояние, това не е много правилен подход”, обясни Цацаров.

Той добави, че в момента се прави проверка дали Златанов е действал по собствена инициатива, както той твърди, или е действал по нечие разпореждане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
58
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Цецо, я се обърни в профил, направо не мога да те позная в анфас!
9
17
 
61
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Най-после добри новини!
8
12
 
58
 
! Отговори
преди 10 години
да го обвиняват и чак тогава избори, за да не се измъква много много
7
22
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте само да не ни докарате доказано престъпната групировка от бивши мутри ГЕРБ обратно на власт с тия протести, защото в момента всички тия дивотии играят в тяхна полза. Не че и *** от БСП-Атака-ДПС итн не са за бунището също. Но, вижте добре физиономията на бандита на снимката и си помислете искате ли този и авера му мутро-пожарникаря да ни управляват отново.
6
20
 
73
 
! Отговори
eva_3197 преди 10 години
Браво искам го в панделата заедно с Б.Б.
5
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PONE 100 GODINI ZATVOR.........................
4
13
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затвора "Белене" набира учители по физическо възпитание и спорт
3
9
 
51
 
! Отговори
Comodo dragon преди 10 години
Невероятно умен поглед!
2
13
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя още ли не е в затвора?
1
54
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До два-три дни обвинителният акт срещу Цветан Цветанов ще влезе в Софийски градски съд, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Да сме честни,че по времето на Миков МВР беше импотентен орган,по времето на Р.Петков МВР значеше Маджо вика РУмен...При Цветанов имаше доживотни присъди,спряха отвличанията,магистралните грабежи......и те го заляха с помия.....и с всякакви компромати