Прокуратурата повдигна второ обвинение на Цветанов

„Отказал е СРС-та за крадци на катерушка”, каза адвокатът му
Обновена: 10 юли 2013 21:04 | 10 юли 2013 18:28, Камелия Цветанова
188
Прокуратурата повдигна второ обвинение на Цветанов
Цветан Цветанов е с второ обвинение. Снимка: Булфото

След повече от час в сградата на столичното следствие на бул. "Монтевидео" бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов си тръгна с второ обвинение от прокуратурата.

Той е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокатът му Менко Менков коментира пред журналисти, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци.

Според Менков връзката на Тодоров е, че по това време вероятно той е водил разследването за откраднатите съоръжения.

„В постановлението, с което повдигнаха обвинение на Цветанов, не са описани стойността на тази катерушка и пързалка", каза Менков.

Още по темата

„Ние силно се съмняваме, че са били обсипани с диаманти, за да може да се използват всички налични средства и методи”, добави той.

"Вероятно в този момент Орлин Тодоров е бил или районен инспектор, или криминален инспектор. Трябвало е да бъдат подслушвани лица, които са откраднали една катерушка и една пързалка", обясни защитникът и уточни, че „защо е сложил "не"Цветанов, ще се даде отговр на въпроса в съда.

Мярката за неотклонение на бившия министър е "Подписка".

Цветан Цветанов отказа да отговори пред журналисти защо не е разрешил СРС-тата. Той потвърди, че е отказал и на органите на МВР да му направят криминална регистрация, но отново не каза защо.

Това е второто обвинение срещу бившия министър, който вече е обвиняем за бездействие, което е дало възможност на служителите на МВР да извършват незаконни подслушвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
5
 
! Отговори
vlad_vlad преди 10 години
Цацаров - ***!
150
1
 
9
 
! Отговори
psn до 180 преди 10 години
Именно заради подобни въпроси смятам, че е редно гл.прокурор да се избира чрез национални избори. И да се прекъсне практиката съдии за КС и ВСС да избират от НС. Всички знаем как се сформират мнозинствата в НС, които гласуват избора на съдиите.
149
2
 
10
 
! Отговори
Х преди 10 години
ОТКРАДНАХА МИ 2 ЛЕВА-ИСКАМ СРС.
148
0
 
6
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До psn до 170A koй избра главния прокурор? Кой? Кой присъстваше на избираето и надничаше в компютрите на всички гласуващи, даже по ТВ го даваха? А, де, кой беше?
147
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обвинение изсмукано от пръстите.Явно няма па-сериозни нарушения.Цветанов преследваше престъпниците--сега е обратно.
146
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Той и адвокатът на Цецко е мутра. Каква радост се чете по уплашените им лица.
145
6
 
6
 
! Отговори
Димитър Иванов преди 10 години
В последното правителство на ГЕРБ в основата на контрабандата е бил лично вътрешният министър Цветан Цветанов. "Резервната програма е каса, в която се събират пари от четирите най-успешни български компании и са се разпределяли при нужда вътре в държавата"
144
3
 
11
 
! Отговори
kango преди 10 години
Най-ще ни евтино и най-добре за България да ги съдят и повдигат обвинението на престъпниците в Германия.Ако накрая се тегли чертата ще излезе че немските магистрати ще ни излезнат по-евтино и повече ще са по затворите.
143
6
 
12
 
! Отговори
Robinzon преди 10 години
Абе комунисти смотани кадето пишете по форомите,що не вземете да поомислите малко с тия празни кратуни.Щом прокуратурата е опрела да съди Борисов и Цветанов за кокошскарски дела,недоказани, би трябвало да ви е ясно че ако са откраднали нещо над 100 000 хилади лева ще ги разсипат от съдилища.Евтини на житото скъпи на триците.Еб-си прокурорите неграмотни.Доган взимал 2 милиона от консултации и няма конфликт на интереси .Прокурори и съдии и шефове на полиция да се избират с изборите.
142
9
 
14
 
! Отговори
реалист преди 10 години
*** Цветанов и придружаващия го *** Менков пристигат в следствието с една от двете бронирани лимузини Ауди , закупени от ПП Герб с парите от държавната субсидия за политическите партии.С нашите пари! Да пукнат тези нагли ***- и двамата ухилени тъпака са бивши милиционери!
141
2
 
3
 
! Отговори
psn преди 10 години
Съжалявам за правописните грешки, но пиша от телефон и в бързината допускам грешки.Лека вечер!
140
4
 
12
 
! Отговори
psn до 170 преди 10 години
До СтудентВсе още няма официално изявление на прокуратурата и всичко тръпнем в очакване да чуем обосновката им. Ако си намерил някъде публикувано съобщение или изявление след повдигане на обвинението , моля сподели го с нас.И не става въпрос за Цв.Цв., а за това до колко е компетентна и независима прокуратурата и личността на гл.прокурор. А това са въориси, будещи съмнения.
139
11
 
10
 
! Отговори
Цецко преди 10 години
Цвъко НАГЪЛ! Много се хилиш нещо? Ти срам и свян познаваш ли? Или БОКО-картофа от Банкя ви е оперирал всичките негови по*логи от чувства и срам? Вие направо надминахте Боговете от цялата човешка история,даже забравихте за истинския БОГ! Скоро ще разберете! Има БОГ! И той не е във вас-даже не е с вас и далаверите и кощунството над нормалните хора! Бог ще ви върне на земята! Даже в затворите има място за вас! Всичко което откраднахте е ПРОКЪЛНАТО! Няма да има щастие за поколението ви!
138
11
 
8
 
! Отговори
Тъщата преди 10 години
Цецо Шестте Апартамента по прякор Шлифера, по- известен като Шестака, е чист като утринна роса, не се и съмнявайте. Той никога не лъже.
137
4
 
8
 
! Отговори
psn преди 10 години
До електорат матряловСпоред мен излиза, е директорът на ГДБОП Велико Търново прикрива лица, крадящи катерушки. Аз си ги представям като банда роми, издържащи се от скрап. И нз как успяват да подкупят Орлин Тодоров. С нетърпение очаквам обосновката на прокуратурата.
136
9
 
12
 
! Отговори
Плащачи преди 10 години
Сега ГРОБА има още пари-плаща яко! Като ги махнем от погледите си и им спрем паричките,ще ги видим тогава на колене! Писна ми от КРАДЦИ! Искам ги наредени на АСПАРУХОВИЯ без въжета! Проклети крадци-ТОЛКОВА БЕДНА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОМНЯ ОТ 1912 година!
135
1
 
12
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.Адвокатът му Менко Менков коментира пред журналисти, че специалните разузнавателни средства е трябвало да бъдат приложени "спрямо хора, които са откраднали една пързалка и една катерушка" от село Първомайци. ---------- Тоест излиза че шефа на ГД БОП за В.Търново е крал катерушки :)
134
9
 
10
 
! Отговори
73737 преди 10 години
И двамата бивши милиционери /бивши НЯМА!/ от снимката трябва да са в ареста!Както твърдеше по-грозния от двамата смрадливци , там е най-сигурно!*** !
133
7
 
29
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Цирка продължава, сега Цецо е виновен, защото не е дал СРС-та за кражба на катерушки. Цацаров е продажник....
132
8
 
21
 
! Отговори
Радо преди 10 години
По глупави обвинения не бях чел,ясно се вижда че някой в прокуратурата изпълнява поръчка срещу ГЕРБ,щом са го обвинили за такива глупости значи нямат нищо друго за него!!!