Оставиха в ареста румънеца, помел колите на гара Яна

Мариан Вилку отрече да е карал бързо
Обновена: 22 авг 2013 16:34 | 22 авг 2013 15:26,
25
Оставиха в ареста румънеца, помел колите на гара Яна
Снимка: архив Булфото

Румънският шофьор, обвинен за катастрофата на магистрала “Хемус“ при гара Яна, остава в ареста, реши състав на Софийски градски съд.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а други петима бяха ранени при верижна катастрофа на магистралата. По-късно стана ясно, че инцидентът е станал заради румънския тираджия, който се е движил с несъобразена скорост. Той не е успял да спре навреме и е помел останалите коли.

Още по темата

Мариан Вилку е със средно образование, женен и неосъждан. Днес той се яви в съда с преводач. При инцидента той се легитимира само с шофьорска книжка, на която нямаше постоянен адрес, и властите сметнаха, че има опасност той да се укрие.

Искам да бъдат иззети данните от тахографа, от който ще се види скоростта. Ако съм се движил с тази скорост, щях да получа съобщение на самия апарат, обясни шофьорът.

По негови думи той не се е движил с 118 км/ч, както смятат разследващите. Защитата обясни, че шофьорската книжка на тираджията е иззета и няма опасност той да се укрие. Магистратите обаче не уважиха тези доводи.

По-рано днес пострадалите при катастрофата на автомагистрала „Хемус” в участъка при гара Яна бяха изписани от „Пирогов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
В ареста трябва да е министъра...
22
1
 
3
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
В ареста трябва да е министъра...
21
1
 
1
 
! Отговори
drat tir преди 10 години
romanskite tiradjii shte opravat europa pazi BOJE kioravo da progleda ili chobanin da stane chofior
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На гара Яна нямаше един пътен знак да се намали скоростта или пътя е в ремонт. Посока София имаше невероятно задръстване.
19
0
 
12
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Да допълня: За сигнализацията на задръстването е резонно. Такова нещо в БГ съм виждал един единствен път за 25 год.-когато на магистралата преди Варна се обърна автобус по линия от София, ден-два след Нова година, имаше загинали. Не повярвах на очите си - няколкостотин метра преди мястото имаше през интервали полицейски коли с включени светлинни сигнали,полицаите даваха и сигнали с палките за намаляне на скоростта. Но пък мястото на тапата до гара Яна си е с добра видимост отдалеч, факт.
18
2
 
14
 
! Отговори
До Емо преди 10 години
именно - пуска се кръстовището/участъка веднага щом е готов. Не се оставя затворен за почивните дни за да се образуват задръствания. Когато министърката си напече Д*рника, спират движението (с правилна организация, знаци и фуражки) и откриват. Сега какво стана - кръстовището стой затворено без никаква организация и чакат *** да си тръсне гъ*а да благоволи да отпуши задръстването.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа специалисти. На новите автомобили тахографа е електронен и се разчита с определена програма на компютър. Даже и водача не знае какво е записано там и не може да се манипулира. Също така защо нищо не се пише за смачкания автомобил на убитите същият е бил електрически ретро може и собствено пройзводство защото се е наврял под автомобила. Ми ако стоповете са от Москвич или Запорожец кой му разрешава да се движи по магистралата.
16
9
 
8
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Малоумие и некомпетентност - яко в коментарите, да ме прощавате. Скоростта, с която румънецът е карал, не е единствения факт за причиняване на катастрофата. Може да е карал с 20 км/ч и пак виновно да е причинил ПТП-то. А относно така обикнатия политически елемент: Ако Б.Б. трябваше да открие участъка, дали нямаше пак да има тапа, намаше ли да спрат движението. Не ли, а! Щото съм го виждал да открива. Във Варна той направи второ откриване на булевард и движението си го спряха за снимките с него
15
0
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
момко...явно нещо не си разбрал...къде видя нещо за скорост....говорим че КАТ не е реагирал адекватно, а именно че сутринта нямаше полиция в платното посока софия...умнико
14
0
 
9
 
! Отговори
гост преди 10 години
До Шоп. Нямат толкова акъл. Ще кажат, че се е загубил при катастрафата и имат "обосновано предположение" че е карал с "несъобразена" скорост. Все едно не знаем интелекта на фуражките.
13
0
 
20
 
! Отговори
I'm преди 10 години
Сега ще се окаже, че тира се е движил със съобразена скорост и няма нарушение на правилата за движение по пътищата от страна на шофьора. След като се почешат по главите нашите кратуни ще стигнат до логичния извод, че не тира е проблем, а липсата на адекватна сигнализация на магистралата за образуване на тапа или спрели превозни средства или както и там да се нарича в следствие на което се е случило неизбежното и логично...Ще се окаже че виновните са тук в БГ!Недомислица и БГ безотговорност!
12
0
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
Вместо да вадите вода от 10 кладенеца, вземете тахографа. Ще си покаже точно с колко е карал. Стига сте се правили на големите експерти. Има си уреди и те си показват всичко. Или проблема е че скороста няма да е 118 а ще е 88 и тогава какво правим? Ако беше българин да го затриете, но сега като е чужденец, дали няма да ядете хурката, а *** мръсни?
11
15
 
27
 
! Отговори
Онзи преди 10 години
Затрихте два човешки живота, червени ***! Наоткривахте ли се на магистрали, ***?
10
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
***, това е магистрала и тук скоростта е много по висока! Заради това трябва да е обезопасено......леле колко си ***....
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има едно министерство което е най-големият работодател, едно министерство на което служителите му са най-ярък пример на корупционни практики на ежедневно ниво, едно министерство което откровенно не реагира правилно поради простата си причина че не знае как, едно министерство което погазва законите безобразно чрез служителите си.....и никога няма виновни там....сетихте ли се
8
9
 
27
 
! Отговори
..... преди 10 години
Къде сте червени парцали сега да ни кажете как тапата нямала отношение към катастрофата????? Къде сте ***??????? Заради безхаберието на тази имзет, която се нарича "управляващи" два човешки живота свършиха!!!!!!!!!! ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ!
7
6
 
35
 
! Отговори
гост преди 10 години
До P.Да вземат, но ако там пише, че е карал с 90 какво става. Тогава виновните ще са необезопасилите участъка, тъпата и мързелива министърка, която съзнателно забави отварянето на новия участък и разни други "държавни служители". Най-добре е да пишем "несъобразена скорост" Това все още стои в закона, макар никой да не може да обясни какво всъщност значи.
6
1
 
30
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
До г-жа Мария ПапазоваГ-жо Папазова, румЪнският шофьор е от РумЪния. В света не съществува страна РомАния, нито пък ромАнски граждани! Не знам колко сте работили по статията, но да се допуска правописна грешка още в първата дума и то толкова елементарна, кара читателя да си мисли, че не чете нещо написано от професионалист, а нещо преписано от някъде си, че чак и неправилно преписано. Дано не ви изглежда дребнав коментара ми, но все пак сте журналист, а не човек с основно образование,така че...
5
8
 
35
 
! Отговори
гост преди 10 години
И каква стана тя. Нали уж задръстването нямаше нищо общо с катастрофата. Тук платените *** се скъсаха да пишат, че мястото било далеч от задръстването. Че и "розовката" министърка плещеше същото. А сега се оказа, че е ударил огромната опашка от коли, чакащи *** да открият пътя. Съдът трябва да е за нея и приближените и мързеливи ***.
4
41
 
7
 
! Отговори
глупав гербер преди 10 години
Тоя румънец ще изяде парцала, истинския убиец е Тиквата, но той е на свобода