Стоян Мавродиев дава негови подчинени на прокурор

Те го обвиниха, че еднолично е решил да сменя сградата на КФН
Обновена: 25 авг 2013 15:19 | 25 авг 2013 15:17, Камелия Цветанова
23
Стоян Мавродиев дава негови подчинени на прокурор
Стоян Мавродиев. Снимка: Булфото, архив

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев определи като "неверни, клеветнически, позорящи и уронващи престижа на КФН" твърденията на неговите подчинени Борислав Богоев и Николай Попов, които го обвиниха, че сам е решил да се наеме друга сграда за нуждите на комисията.

Според него двамата са опитали да направят лъжливи внушения.

„Отхвърлям като несъстоятелни всички обвинения, че еднолично съм взел решението за избор на нова сграда на КФН, както и твърденията за упражняван от мен натиск като председател по отношение членовете на комисията.
Смятам, че тези внушения са абсолютно безпочвени и неотговарящи на истината. Лъжи, целящи да бъде увреден публичния образ на КФН, както и да създадат впечатление в обществото, че комисията не работи прозрачно и не функционира добре”, пише Мавродиев в писмо до медиите.

Още по темата

Той твърди, че с изявленията си Богоев и Попов нарушават ЗКФН и разпоредбите на Кодекса за професионална етика.

Освен това според него действията на двамата му подчинени са злоупотреба със служебно положение, „грубо нарушение на служебните им задължения, както и разпространяване на неверни твърдения, имащи за цел да уронят авторитета и доверието в работата на Комисията за финансов надзор”.

Мавродиев смята, че са налице категорични и безспорни доказателства и данни за извършени престъпления по глава Осма от Особената част на Наказателния кодекс, както и за клевета и заради това ще подаде сигнал до главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
читател преди 10 години
Защо няма разрешение за достъп до класифицирана информация този ***!
22
0
 
2
 
! Отговори
сестра преди 10 години
Мавродиев вместо да каже нещо повече за офшорките и далаверите които върти си сменя сградите ТАКА Е КОГАТО ПОГОВОРКАТА ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ!!! НАЛИ ПОМНИТЕ КАК ТОЗИ ПОСРЕДСТВЕН И СЕМПЪЛ ЧОВЕК ОГЛАВИ КОМИСИЯТА!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Трейдър преди 10 години
Още дълго време не чакайте нормален пазар в България. За съжаление капутите са навсякъде, а в Комисията явно са в повече. Какво ни занимавате с идиотските си изцепки бе господа??? Няма нормална държава без нормална борса. До кога ще чакаме???
20
0
 
5
 
! Отговори
hahaha преди 10 години
И с какво си е "свършил" добре работата??? С това , че продадоха под сурдинка ПФ"Доверие" ли???Уплашиха се да излязат пред обществото и хората, които са дали парите си на фонда и затова Мавродиев и неговите собственици тихомълком извърщиха сделката с помощта на КФН.Е как колегите му да са доволни, когато ги "консумират" като магистралки?? Всичко е тотално порно с участието на КФН!! Мавродиеве *** с която помощ праскат "Доверие"!! Сдлеката е факт, така че гадовете са си свършили пъкленото
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъжно ми е че живеем в държава в която когато някой си свърши добре работата, като Мавродиев, първо го караме да показва доказателства за това (стенограми и аудиозаписи) и след като той ги покаже стигаме до извода, че всъщност няма как някой наистина да си е свършил добре работата и следователно, задължително е лъжец. (има нещо гнило, нещо намириса, казват хората) Никога няма да се оправим така, да знаете.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да залагаме кой кого ще удари шефа подчинените или подчинените шефа
17
0
 
5
 
! Отговори
shanza преди 10 години
Как можe да сe взeмe рeшeниe за прeмeстванe бeз да сe взeмe мнeниeто на двамата замeсник прeдсeдатeли.З ащо слeд като тe са защитили правата си тоj ги обвинява в нeщо нeясно и вднага ги дава на прокур. Това прилича на търсeнe на повод за разправа с опонeнтитe си.Има нeщо много гнило в Мавродиeв.
16
0
 
3
 
! Отговори
kork преди 10 години
е, той така ще каже, че му се размина комисионната вече и напълно е дискредитиран вече и в средите и пред широката публика.
15
0
 
2
 
! Отговори
silver преди 10 години
kato mu gledam ocheltcata na tozi....sas sigurnost nekoi mu diktuva IZKASo....
14
0
 
9
 
! Отговори
Бaси преди 10 години
Тоя верно гледа много умно...като умно куче.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О-СТАВ-КА!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам защо, но още в самото начало, когато това нищо се изявяваше като герберастийски експерт, ми беше крайно неприятен. Не ли вече крайно време да му се бие шута?
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АДВОКАТСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ НЕ ГО НАПУСКА.ЩЯЛ ДА СЪДИ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ.АБЕ МОМЧЕНЦЕ,КАТО ТИ СТЕГНАТ МЕНГЕМЕТО ЩЕ ЗАБРАВИШ "ХЕЛГИНСКИ КОМИТЕТИ",ЩЕ ЗАБРАВИШ НА КОЙ ПРОКУРОР СЕ ДАВАТ ПАРИ,ЗАДА ТИ МИНАВАТ ДЕЛАТА.СЕГА СЕ ПРАВИШ НА ОТВОРКО,НО КАТО ВИ ПОДХВАНАТ,ВАС,СОРОСОВИТЕ ИШЧАДИЯ ЩЕ ТИ СЕ ВИДИ ТЯСНО ПО СВЕТА.
10
1
 
22
 
! Отговори
художника преди 10 години
Отхвърлям като несъстоятелни всички обвинения, че ЕДНОЛИЧНО съм взел решението за избор на нова сграда на КФН...Лъжи, целящи да бъде увреден публичния образ на КФН..?-----------------------------------------Значи все пак има такова решение, а това че не е еднолично не променя истината бе "Шефееее" . ИСТИНАТА не е злоупотреба със служебно положение, а действията ти! КАПИШ?
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този винаги играе за силните на деня.
8
0
 
13
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
В биографията си Стоян Мавродиев пише, че е бил основател и управляващ съдружник в Юнайтед консултинг (United Consulting) юни 1996 до ноември 2006 г. В началото на декември същата година той става финансов секретар на новоучредената политическа партия ГЕРБ.
7
0
 
20
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Преди да влезе в политиката, Мавродиев има дълг опит като консултант и данъчен адвокат. Предполага се, че той е консултирал Брендо по данъчни въпроси и регистриране на фирми в зони с облекчен данъчен режим и непроницаемост на банковата тайна и в това си качество е призован в съда.
6
0
 
26
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
...уронващи престижа на КФН"..Този съвсем е изкукал! Какъв престиж, какви пет лева иланкоолу?Да, купил си е скъпи очилца и се опитва да гледа умно...Не сме 1989 , браточка, сега е 2013...Улиците са пълни с унищожени българи и ***, ровещи по кофите...На всяка крачка луди и деградирали тихове...Омразата достига точка на кипене. Таз софийска тиква говори за изгубения си престиж...
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички знаят, че нова сграда на КФН не е необходима. А новата щеше да е при доста апетитен наем и някой щеше да гушне едни хубави парички.
4
1
 
32
 
! Отговори
съдия преди 10 години
Селски тарикат, в затвора му е мястото.