Стоян Мавродиев дава негови подчинени на прокурор

Те го обвиниха, че еднолично е решил да сменя сградата на КФН
Обновена: 25 авг 2013 15:19 | 25 авг 2013 15:17, Камелия Цветанова
23
Стоян Мавродиев дава негови подчинени на прокурор
Стоян Мавродиев. Снимка: Булфото, архив

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев определи като "неверни, клеветнически, позорящи и уронващи престижа на КФН" твърденията на неговите подчинени Борислав Богоев и Николай Попов, които го обвиниха, че сам е решил да се наеме друга сграда за нуждите на комисията.

Според него двамата са опитали да направят лъжливи внушения.

„Отхвърлям като несъстоятелни всички обвинения, че еднолично съм взел решението за избор на нова сграда на КФН, както и твърденията за упражняван от мен натиск като председател по отношение членовете на комисията.
Смятам, че тези внушения са абсолютно безпочвени и неотговарящи на истината. Лъжи, целящи да бъде увреден публичния образ на КФН, както и да създадат впечатление в обществото, че комисията не работи прозрачно и не функционира добре”, пише Мавродиев в писмо до медиите.

Още по темата

Той твърди, че с изявленията си Богоев и Попов нарушават ЗКФН и разпоредбите на Кодекса за професионална етика.

Освен това според него действията на двамата му подчинени са злоупотреба със служебно положение, „грубо нарушение на служебните им задължения, както и разпространяване на неверни твърдения, имащи за цел да уронят авторитета и доверието в работата на Комисията за финансов надзор”.

Мавродиев смята, че са налице категорични и безспорни доказателства и данни за извършени престъпления по глава Осма от Особената част на Наказателния кодекс, както и за клевета и заради това ще подаде сигнал до главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
45
 
! Отговори
saki преди 10 години
Тънък тарикат, опитал далаверката с приятелчето си Николайчо, но хората го издадоха и малката душица почва да плаши с прокурори. Оставка за поредния гаден *** Мавродията. Изпадаме в ярост ,когато роми измамят по телефона някой старец с 2000лв. , а си траем когато такива гадове като тоя искат да завъртят нашите пари от данъци в далавера за 300хил. лева. Цацаров да му повдигне обвинение веднага ,за злоупотреба в особено големи размери.
2
22
 
5
 
! Отговори
dan преди 10 години
До АнонименКой бе Анонимен1 ти ли си *** или тия двамата простаци
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долен ***