Доган не предяви граждански иск срещу нападателя си

Метин Енимехмедов в съда: Брат ми е много талантливо момче
Обновена: 24 сеп 2013 14:34 | 24 сеп 2013 14:33,
27
Доган не предяви граждански иск срещу нападателя си
Октай Енимехмедов в съда Снимка: БТА

Бившият лидер и настоящ почетен председател на ДПС Ахмед Доган се отказа от възможността да бъде частен обвинител и да предяви граждански иск срещу нападателя си Октай Енимехмедов.

На 19 януари т.г. бургазлията насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той четеше доклад по време на Осмата конференция на партията.

Въпреки че и днес, както и при първия опит на съда да даде ход на процеса, Доган изпрати болничен лист, съдебният състав все пак започна делото. „За втори път г-н Доган прояви неуважение към съда“, каза в съда Октай Енимехмедов по повод неявяването на Доган.

В залата беше разпитан брат му Метин Енимехмедов, който заяви, че Октай е много талантливо момче и винаги е завършвал докрай това, с което се заеме.

Още по темата
След като Октай е започнал да се интересува от политика, се насочил към ДПС, но останал разочарован.  Метин не сподели какво е говорил с брат си за политическите им разочарования, но оправдава действията му.

Метин Енимехмедов смята, че по-скоро брат му сам, без да е бил накаран от някого, е подготвил нападението над Доган.

„Не съм аз човекът, който трябва да говори за мотивите. Ще намерите начин и той ще ви кажe. Знаете кои хора управляват, не искам да му навредя”, обясни по-късно Метин пред журналисти.

"Мисля, че сам е взел решението. Доколкото го познавам, той е смел, начетен, и бих казал, безстрашен. Оправдавам действията му. Нека всички млади хора изразяват мнението си, не по този начин, но да търсят медиите и други възможности”, обясни той.

„Мисля, че е искал да ги стресира с това действие, за да може партия ДПС да се замислят за всички манипулации над турското малцинство”, обясни Метин. Той допълни, че брат му е отслабнал и оплешивял. Според него има и опасност Октай да пострада.

Октай Енимехмедов се възползва от възможността да се откаже от разпита на част от свидетелите. Така 23-ма от свидетелите по делото бяха заличени от списъка и техните показания ще бъдат изчетени, като това са показанията им дадени в хода на досъдебното производство.

Сред тези, които ще бъдат призовани, освен Ахмед Доган, са лидерът на ДПС Лютви Местан, бившият градски прокурор Николай Кокинов и сегашният зам-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов. 

Показания няма да дават Филиз Хюсменова и сегашният заместник-министър на културата Велислава Кръстева. 

Делото продължава на 16 октомври, когато трябва да бъдат разпитани Доган, Местан, Рамадан Аталай, Николай Кокинов и Мустафа Карадайъ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Какво още новинарствате по тия тетрални постановки незнам. да бяха взели някой и друг урок, че хептен плоско изглеждаше.
19
0
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
"Октай е много талантливо момче и винаги е завършвал докрай това, с което се заеме"емче пуснете го да си довърши момчето
18
0
 
7
 
! Отговори
ДИВ преди 10 години
СОКОЛ на ГАРВАН ОКО ВАДЛИ
17
1
 
21
 
! Отговори
onzi преди 10 години
Прости хорица сте вие. Да не мислите че не е можел да го застреля ако е искал
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да *** всички, е*ати гнусните *** !
15
1
 
17
 
! Отговори
Октай Енимехмедов преди 10 години
"Доган ми плати. Повече нямам какво да кажа." - с това сензационно разкритие започна поредното дело срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
14
2
 
23
 
! Отговори
eeha преди 10 години
нека глупаците пак да гласуват за "театрална група" дпс!
13
4
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Видяхме истинските лица на слугите на "сокола"
12
1
 
7
 
! Отговори
barbi преди 10 години
Tova e Geroi na Naselenieto Ostanalo v Balgarsko!!!
11
1
 
10
 
! Отговори
Чичо Куре преди 10 години
До СадулаНе нагнетявай , говедооОооо!!!! Тия параноии си ги дръж в главата
10
2
 
29
 
! Отговори
:) преди 10 години
Разбира се, че няма да предяви граждански иск. Всичко беше театър. Момчето е получило добра сума за тази роля. Трябваше само да отнесе един побои и готово. Като казах побой, няма ли да заведат дело срещу побойниците, тези верни доганови кучета, които трябваше да демонстрират предаността си като раздават ритници с късите си дебели крачета?
9
15
 
8
 
! Отговори
Садула преди 10 години
Тези които разпространяват наркотици са винаги талантливи. Метинчо националистите виждаш ли как се радват като се трепаме помежду си. Може на брат ти и паметник да му направят. Сега ва използват после ще ва изритат като мръсни кучета.
8
6
 
35
 
! Отговори
Петко Иванов преди 10 години
Свобода за момчето!!!
7
6
 
38
 
! Отговори
dtyn преди 10 години
"В залата беше разпитан брат му Метин Енимехмедов, който заяви, че Октай е много талантливо момче и винаги е завършвал докрай това, с което се заеме."Ще почакаме ще видим! :)
6
9
 
56
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Те тези дето го ритаха, ако нямаше никакви свидетели щяха да го ритат докато не го убият.Такива *** са.
5
8
 
17
 
! Отговори
hahaha преди 10 години
защо му е да предявява иск срещу мъртвец. той е мъртвец ако излезе .
4
6
 
57
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Тия които ритаха беззащитния съборен на земята "нападател" в момента управляват страната. Абсолютни ***, но облечени в държавна власт. Дали ще им се търси отговорност? Не ми отговаряйте, въпросът е риторичен.
3
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а тези,дето го ритаха и ги гледа цяла българия по ТВ,тях ще ги съдят ли
2
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и Цв Цв е готино момче ама ще лежи
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те и без това си го пребиха по селски.