Без втора техническа експертиза за пламналия на "Тракия" автобус

Делото за загиналите 9 души продължава
Обновена: 26 сеп 2013 11:21 | 25 сеп 2013 15:08,
2
Без втора техническа експертиза за пламналия на "Тракия" автобус
Снимка: архив Булфото

Бургаският окръжен съд отказа да уважи искането за повторна петорна техническа експертиза на защитата по делото за запалилия се автобус на магистрала „Тракия“ през 2011 година. Днес беше вторият ден на делото. Преди три години автобус на фалиралата вече „Ентуртранс“ се преобърна и запали, а девет души загинаха.

Представената вчера експретиза показва, че състоянието на превозното средство е било много лошо – превозното средство е било неподдържано и корозирало.

Още по темата

Защитата вчера поиска нова експертиза, както и да бъде издирен и да даде свидетелски показания монтьорът във фирма „Ентуртранс” Абдул Кадир, който в момента е в Турция.

Заради отказа на съда обаче делото продължи. В противен случай заседанията трябваше да бъдат отложени.

Днес беше разпитана Лидия Атанасова. Тя е работела в транспортната фирма като продавач на билети и е била постоянно в офиса. Нейната работата се състояла в това да продава билети и да следи дали изтичат застраховки и технически прегледи на автобусите. В показанията си пред съда тя заяви, че Николай Точев – обвиняем по делото, е отговарял за това.

Вчера подобни показания даде и бившият шофьор на фирмата Хюсеин Адем Хюсеин. Атанасова разказа, че шофьорите идвали в офиса на фирмата само да получават пари за гориво, а преди всеки курс автобусът стоял на автогара като в него се намирали всички необходими документи. Във фирмата се изготвял наряд - график с номерата на автобусите, шофьорите, които ще пътуват, и маршрут на курса. Този наряд бил изготвян от неин бивш колега, чието име не може да си спомни, и от Николай Точев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А през това време, магистралата е в същото отчайващо състояние, но с ограничение 120. Техническите прегледи се минават като преди с някои лев под масата. Фирмата фалира а собствениците с натрупаната пара правят друга далавера. Терминал 2......
1
0
 
5
 
! Отговори
az tam преди 10 години
... три години делото дори не е започнало ...... три години!