Даниела Попова оглави Апелативна спецпрокуратура

ВСС я избра единодушно, нито един глас не получи Светлозар Костов
Обновена: 3 окт 2013 15:18 | 3 окт 2013 15:07, Камелия Цветанова
1
Даниела Попова оглави Апелативна спецпрокуратура
Снимка: Булфото, архив

Висшият съдебен съвет избра единодушно Даниела Попова за ръководител на Апелативната спецпрокуратура. До момента тя изпълняваше функциите на ръководител на прокуратурата, след като Борислав Сарафов стана заместник-главен прокурор.

Попова призна, че не очаквала толкова категорична победа и според нея обстоятелството, че всички са я подкрепили, се дължи на концепцията, която е представила.

„Лично аз не познавам нито един от членовете, с един-единствен от членовете съм работила, когато бях към Окръжната прокуратура. Аз никого не познавам от Висшия съдебен съвет, така че няма как да бъде режисиран този конкурс и то с 19 на 0 – това е невъзможно”, коментира тя.

Другият кандидат за поста - Светлозар Костов, който е ръководител на Специализираната прокуратура, не бе подкрепен от нито един от членовете на Съвета.

Преди да гласуват, някои от членовете на ВСС критикуваха работата на Костов като началник на Специализираната прокуратура и посочиха, че въпреки високите очаквания прокуратурата не е постигнала особени успехи.

„Не ме е срам“, коментира той след заседанието. „За въпросния избор - като че ли е, ще използвам едно заглавие „Хроника на една предизвестена смърт”. 

Нещата, които се случват в Специализираната прокуратура и около мен от март, водиха насам, защото тази прокуратура преживя три ревизии, а срещу мен бяха подадени пет сигнала. Много мислех дали е отношение или резултат от работа. Последната капка беше вчера, когато установих, че в материалите на Съвета, липсва едно писмо от неправителствена организация, написано в моя подкрепа.

Сигналите от обвиняемите по делото „Октопод“ са заведени, проверени и предоставени на ВСС, но когато се е появила една добра дума, този материал го няма“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предварителни уговорки не е имало, не