"Немарлив чиновник" е виновен за Костинброд, отсече Сарафов

МВР задържа, не прокуратурата, каза още той
Обновена: 15 окт 2013 21:21 | 15 окт 2013 21:16,
69
"Немарлив чиновник" е виновен за Костинброд, отсече Сарафов
Борислав Сарафов. Снимка: Булфото

Скандалът с бюлетините в печатницата в Костинброд е дело на „немарлив чиновник, който не си е свършил работата”. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов пред bTV.

Както Dnes.bg вече писа, в понеделник бившият главен секретар на Министерския съвет по време на служебното правителство - Росен Желязков, се сдоби с обвинения заради скандала. Над 350 000 годни бюлетини бяха открити на 10 май, точно преди парламентарните избори, в костинбродската печатница „Мултипринт”. Обвинението на Желязков е за престъпление по служба,  извършено от длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение.

Още по темата

Според Сарафов това е единственото престъпление на чиновника, на базата на което може да му бъде търсена отговорност в съда. В работата му обаче имало редица други пропуски, които щели да бъдат включени в доклад на наблюдаващия прокурор. Сарафов обясни, че засега не се предвижда други лица да бъдат привлечени като обвиняеми по случая.

Крайната оценка за нашата работа ще я даде съдът. Надявам се прокуратурата да е на прав път, каза Сарафов.

Зам.-главният прокурор коментира и осъдителната присъда за България заради операция „Медузите” през 2010 година, при която беше задържан депутатът от БСП Борислав Гуцанов, тогава председател на Варненския общински съвет. Днес Гуцанов спечели дело в Европейския съд по правата на човека и държавата ще трябва да му плати 40 000 евро.

Ако внимателно се прочете обвинението, ще се види, че там се посочва унижение при задържането – прокуратурата не задържа, задържа МВР”, заяви Сарафов по този повод. По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че операцията не е ръководена от МВР, което тогава се управляваше от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, а от обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Haralambov преди 10 години
svetovnite *** pomnyat dobre - klevetnitzite Maya Manolova i Lutvi Mestan - te zamervat s mrasotia v mediite renometo na republika Bg.
56
0
 
2
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
" Немарлив чиновник" Кой е тоя измислен чиновник? То всички чиновници са или "немарливи" ,или неграмотни или крадливи или всичко това заедно. Кой ги назначава такива?
55
6
 
5
 
! Отговори
Кума Лиса преди 10 години
А сега Барека ще се извини ли на Борисов, Цветанов и целия ГЕРБ за безпочвените обвинения в предизборния ден ? Ще бъде ли повдигнато обвинение на Бареков за заблуда и лъжа ? ТВ 7 ще понесе ли отговорност за разпространяване на лъжливи твърдения ?
54
1
 
5
 
! Отговори
deba преди 10 години
Az pa si misleh 4e sa malki zeleni chovecheta..
53
7
 
8
 
! Отговори
Буров преди 10 години
То е ясно, че мутрите ще го наплашат та да мълчи, кой му е наредил... ама всички го знаем кои са подстрекателите - Ц.Ц. и Б.Б.тия мафиоти още не могат да прежалят загубата на изборите, и това как бяха разобличени.Прокуратурата трябва да си свърши работата до край, тоя път няма тинтири-минтири.
52
7
 
5
 
! Отговори
777 преди 10 години
Хубава новина ! Все по често взе да се чува : Прокуратурата повдигна обвинение на... Обаче искам да чуя и СЪДА осъди !!! Помня онова жалко Тикве как се появи в медиите да разправя че не знаел нищо и питаше журналята сигурни ли били, че бюлетините не били на БСП. Само че тоя път номера не му мина и не успя да потули нещата! Ако в тоя момент беше на власт 100 % Цвъки да се е насрал с гиганска манипулация и лъжа!!! Тия бюлетини са поръчани от някого..искам СЪД за поръчителя им !!! Я да пробвам да поразмишлявам...сега цял ГЕРБ ли ще отговаря или само Тиквичката ??? Що си мисля, че ще метнат една г
51
2
 
4
 
! Отговори
като по учебник преди 10 години
ВъпроснияРЖелязко ще опере пешкирчето защото го държат изкъсо и ще признава каквото му се нареди.Иначе има едрогабаритна строителна техника която може да го помете по пътищата.Кукловодите няма да се разкрият сами -бъдете сигурни че стрелят отлично и ще побързат да се отърват от неудобния Железен.
50
2
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Всички тези кьорфишеци червените най го могат ,,Дръж ми ***-о копелчето да ти се посмея,, се предава от поколение на поколение.
49
0
 
5
 
! Отговори
лупи преди 10 години
До БРАННИКДа обясня. Идва от " Който проявява немара."А не някой,който е мърляв и чорлав :)))
48
1
 
4
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
*** или марльо? Немарливи сте днес!
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че операцията не е ръководена от МВР, което тогава се управляваше от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, а от обвинението".Уточнение: по време на пребиваването на лицето Борис Велчев в прокуратурата тя беше превърната в отдел на МВР под прякото ръководство лицето Цветан Цветанов. Като награда за това г`золизане лицето Борис Велчев вече пребивава в Конституционния съд.
46
3
 
20
 
! Отговори
лупи преди 10 години
До не синНапротив, пише си се немАрлив. Иначе това в Костинброд се оказа активно комунистическо - дудуческо мероприятие. Вече е ясно,че Бюреков, докато влезе в политиката и ще е излязъл. Майчето Манолова е ясно.
45
5
 
10
 
! Отговори
jg преди 10 години
А СОБСТВЕНИКА НА ПЕЧАТНИЦАТА ЗАЩО НЕ Е УВУЛНИЛ НЕМЪРЛИВИЯ ЧИНОВНИК?НАМЕРИЛИ С КОГО ДА СИ МИЕТЕ РЪЦЕТЕ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИ,А ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ЗА ЗАТВОРА ЗА ТОВА СИ ИЗКАЗВАНЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА.
44
3
 
18
 
! Отговори
не син преди 10 години
Първо беше купуване да изборите,сега "Немарлив чиновник"! Всъщност е "Услужлив прокурор"! Между другото пише се "немЪрлив" !
43
3
 
33
 
! Отговори
3 преди 10 години
"Единственото вярно (в случая Костинброд) е ,че Мая Манолова подаде сигнала,Делян Пеевски го поръча,а Цацаров стана герой, но за кратко... Всички те заслужават позорния стълб.Да са живи и здрави, ще си платят сметките ..."
42
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ЩЕ БЪДАТ ЛИ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ ХОРАТА,ПРЕВЪРНАЛИ ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ В ПАРТИЙНА ПРОПАГАНДА?
41
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В хода на разследването се оказа, че поръчител е кръг в БСП. Целта им е била да компометират изборите и да прехвърлят вината за това на ГЕРБ. Това се е оказало съшито е бели конци и те са се провалили. Другият кръг замесен в това деяние е този, който истински е вярвал, че по схемата на др.Живков ще успеят да манипулират изборите. И те са се провалили. Резултатът е виден
40
2
 
18
 
! Отговори
..... преди 10 години
"Сигнално жълтия" Сарафов пак обикаля медиите с нова порция жълтини .........
39
0
 
32
 
! Отговори
.... преди 10 години
Алоууу, Сарафче кво стана с "автомобилите с двойни дъна" които ТИ ЛИЧНО обяви на пресконференция бе чичовото ?Или мислиш че сме късопаметни ?Нали ТИ ЛИЧНО обяви бомбастични неща как ще докажеш че бюлетините са предназначени за фалшифициране на изборите ?Цялата работа с тия бюлетини смърдеше още от самото начало на евтин сценарий.И медийните изяви на треторазредния актьор Сарафов само затвърждаваха това убеждение у всички нормални трезвомислещи хора.
38
14
 
7
 
! Отговори
йо преди 10 години
Към 29.Много грешиш. Населението на България към м.12.2012 е 7 282 401 души. От тях с право на глас са 6 179 030. За изборите трябва да се печатат бюлетини съобразени с броя на избирателите +10%. Следователно нужните бюлетини трябва да са 6 796 930. Поръчката е за над 8000000 бройки. Следователно "немарливият чиновник" е поръчал бюлетини и за бебетата. От най проста сметка излиза, че излишно напечатани бюлетини са около 1 200 000. Отлична възможност за фалшификация.