По 5 бона гаранция за тримата шефове от "Напоителни системи"

Според съда няма опасност да се укрият
Обновена: 15 окт 2013 15:14 | 15 окт 2013 14:34,
14
По 5 бона гаранция за тримата шефове от "Напоителни системи"
Георги Харизанов Снимка: Impact Press Group

По 5000 лева парична гаранция определи Софийският градски съд за бившите шефове в „Напоителни системи“ Стайко Ганчев, Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Тримата бяха арестувани за съзнателно извършване на неизгодна сделка, а на 9 октомври Районният съд ги пусна на свобода срещу подписки. Сумата за паричната гаранция трябва да бъде внесена в 15-дневен срок.

Според магистратите от доказателствата може да се предположи, че тримата са извършили това, в което прокуратурата ги обвинява, но пък всеки един от тях е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Още по темата
Ганчев, Харизанов и Чеглайски бяха обвинени, че са сключили договор за продажба на тръби като скрап на двойно по-ниски цени.

Според прокуратурата е бил сключен неизгоден договор, в който е било заложено "Напоителни системи" да продаде 100 хиляди тона тръби, като обаче дружеството не е било наясно дали ще може да ги осигури за купувача.

Според експертиза на прокуратурата цените за изкупуване на черни и цветни метали през 2011 г. са били между 360 и 500 лв. за тон, а договорът, сключен от вече бившето ръководство на "Напоителни системи", е бил за между 200 и 270 лв. на тон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези са комунисти отвсякъде , крадливи, комунисти
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С този се засякохме в клиника за репродуктивна медицина. Рядко нелицеприятна личност.
11
1
 
1
 
! Отговори
атом преди 10 години
Тези разсипаха държавното предприятие и са с 5000лв гаранция. Богомил Манчев е с някакво предположение за престъпление и му искат 1000000лв, намалена куртуазно на 500000лв.Егат и българските стандарти!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги Харизанов няма висше образование, има две висящи дела за заплаха за убийство и за кражба на 50 000 долара и условна присъда за изнудване - на това в България му се вика чисто съдебно минало...
9
0
 
2
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Пуснаха ги за да си пооправят далаверите с тръбите. Източили милиони, сега ще найдат некой лев за адвокати и съдии. Което не се купува с пари се купува с много пари.
8
0
 
0
 
! Отговори
Напоителни Шумен преди 10 години
Софиянци са ясни ама по места кога ще ги почнете.Шуменския защо си подаде скоропостижно оставката и се разболя,пък нали е и общински съветник - уж никой не можеше да го мръдне.
7
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 10 години
Да си приготвят по още 50 хил. за всяка инстанция. Ако преди това не са се ръснали към следствие и прокуратура - първите да съберат нефелни доказателства, вторите - да изготвят калпаво и недоказуемо обвинение
6
0
 
2
 
! Отговори
Железаров преди 10 години
Миро "Салама" да каже защо Георги Харизанов е назначен за председател на Напоителни системи без да има висше образование? Да каже също и колко е лапнал от цялата баничка?!!!
5
0
 
8
 
! Отговори
от Народа преди 10 години
Народе,ето защо е важна съдебната реформа.Заради корумпирани магистрати, такива крадци като тия се ширят необезпокоявано,а Народа се гърчи в нищета.......
4
0
 
6
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
Щетата е за милиони, да не кажа за милиарди, защото как се възстановява цяла една система?! Трябваше да са в предварителния арест, за да не се опитват да звънят и търсят хора напред-назад, които за ги покрият
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя наглец от снимката само от часовника си ще плати гаранцията и на 3-мата. Той затова беше така активен по протестите. Беше първа шпага и в щурма по клуба на Атака в операта.
2
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Убавец , типичен представител на сем. Калинки (разбирай ГЕРБ)
1
1
 
10
 
! Отговори
от Народа....... преди 10 години
Тая "калинка " от снимката нямаше висше образование,беше с висящо дело за изнудване(мисля),с профил в сайт за запознанства и часовник за 45 000 лв.....