Гуцанов: Цветанов ме подминава, не се извинява!

Левият депутат бе шумно арестуван през 2008 г. при акция "Медузите"
Обновена: 17 окт 2013 10:50 | 17 окт 2013 10:02,
59
Гуцанов: Цветанов ме подминава, не се извинява!
Спецполицай извежда Гуцанов от дома му през март 2010 г. Снимка: Impact Press Group

Левият депутат Борислав Гуцанов обяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не му се е извинил заради показния му арест при акция "Медузите" през 2010 г.

По думите му с дясната ръка на Бойко Борисов се разминават по коридорите на парламента, но не го е спирал и не признавал, че задържането му е било грешка.

Вчера бившият МВР шеф обяви, че двамата вече са разговаряли и са се разбрали, че "животът продължава".

Още по темата
"Само се поздравяваме в парламента. Всеки политик трябва да намери момента, в който да може да се извини, ако го осъзнава, защото иначе си оставаш посредствен", обяви днес Гуцанов пред ТВ7.

Само преди дни съдът в Страсбург осъди България да плати на семейството му 44 000 евро обезщетение за упражнено върху тях полицейско насилие.

Dnes.bg припомня, че по време на операцията спецчастите разбиха вратата на къщата на семейството му във Варна и Гуцанов бе арестуван под дулата на оръжията и пред погледа на децата и съпругата му.

"Как може в страна от ЕС да се допуска такава полицейщина? Трябва да сведем до минимум възможността да се провеждат подобни политически акции", обяви още депутатът от БСП.

По думите му акция "Медузите" е спомогнала по насилствен начин ГЕРБ да вземат управлението в морската ни столица.

Борислав Гуцанов настоя още, че полицейщината не води до развитието на икономиката.

"За мен не става въпрос за парите, а за това, че трябва да има справедливост. Това е причината да заведа дело в Страсбург, защото това е институцията, която наблюдава какво се случва в правната система на страните членки. Системата у нас бе под натиск. Няма как да забравя акцията. Белегът, който остава, не може да бъде заличен", добави социалистът.

Той обяви, че целта на сегашното правителство е да бъдат сведени до минимум възможностите на хората във властта да използват подобни репресивни методи срещу опонентите си.

В заключение Борислав Гуцанов обяви, че част от присъдените от Страсбург пари ще дари за създаване на фонд за надарени лица във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 10 години
е, какво иска и ръката ли да му целуне. Я стига!
45
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Гуцанов да си стои там в ъгъла и да не реве за извинения, че не се знае следващия път може и да го окаушат за доста дълго.
44
0
 
2
 
! Отговори
m преди 10 години
ако гуци медузата иска извинение, да стане член на атака и да вика и да скака с рев: извинисабе! тогава може и да го огрее!
43
0
 
0
 
! Отговори
червена Гуца преди 10 години
Съдът и прокуратурата трябва да се извинят на Българските граждани, че за пореден път не си свършиха работата и отърваха поредния айдук (Гуцанов) от затвора, а на всичкото отгоре и пари ще получи? Гуцанов, гуцо проклета, рано или късно и на теб ще ти дойде Коледата!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
кирил преди 10 години
ЛЕВИЯТ ДЕПУТАТ ДА СИ СТОИ НЯКЪДЕ В ЛЯВО И ТОВА Е, КАКТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ
41
0
 
2
 
! Отговори
доло ДПС и БСП преди 10 години
Гуцанов ти кой си та да ти се извинява Цветанов? ти си един престъпник нама за какво да ти се извинява Цветанов жалко че такива като тебе си плащат на Станишев и компания и излизат сухи и невредими
40
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Е, тва е..извинение и почести за Гуцанов! цецо да му постеле червено килимче и да му се клая до земята! Абе, защл някои хора срам нямат? Колко ли далавери е въртял, все ше има за нещо да е виновен, голяма работа, че е полежал с белезници малко...ае, стига сте ревали!
39
0
 
2
 
! Отговори
Мая преди 10 години
***.. защо мислиш, че Цветанов ти е длъжен...
38
0
 
1
 
! Отговори
didispasova преди 10 години
хах абе тия хора за какви се мислят ???!?!?
37
0
 
2
 
! Отговори
ив! преди 10 години
хахаххаа ***!
36
0
 
1
 
! Отговори
!! преди 10 години
nE MOGA DA POVQRVAM, TOZI I DPUTAT BIL???? vSICHKI TAKIVA VAN OT PARLAMENTA!
35
0
 
1
 
! Отговори
! преди 10 години
TAAA TOVA NEGOVITA DOM LI E? S TAZI CHANTICHKA PREZ RAMO SI MI PRILICHA NA TIMADJIISKO GEICHE
34
1
 
3
 
! Отговори
дани преди 10 години
леле и извинение иска... за какво ,че толкова години не спря да си въртиш далаверите и да крадеш и в един момент някой те спря ли ? Наглостта на комуниста няма граници
33
1
 
3
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Този дори е депутат- майко мила.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението на Страстбург не оневинява господина. Защо не попитат хората от Варна. Те го познават най-добре що за стока е.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
господа ибрици, ще дойде ден когато ще ви се потърси сметка за безобразията!
30
1
 
3
 
! Отговори
klm преди 10 години
*** you off timadjiisko mutro
29
3
 
6
 
! Отговори
С автомати с/у деца преди 10 години
Акцията беше да се овладее местната власт, защото Гуцанов беше председател на Общинския съвет, той да бъде дискредитиран и да бъде спрян от избиране за кмет на Варна, което и стана. Шпицкомандата на Цветанов е влязла с взлом в къщата на Гуцанов- разбити врати докато семейството спи, влизане с качулки и насочени автомати към полусъбудените деца, като в следствие на това, едното дете започва да заеква.
28
4
 
16
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Гуцанов да каже откъде са му милионите. И после да иска извинение.
27
5
 
7
 
! Отговори
Държавас мутри начел преди 10 години
Заради Б.Борисов Б-я е осъдена да плати 100000 лв за акцията с гранатомети срещу Чакъра, сега заради Цветанов нови 88000 лв. глоба за беззаконие и унизително отношение на полицията, ще последват нови стотици хиляди за всички арести на Цветанов. Да си ги плащат Ц.Ц. и Б.Б.