Бисеров взе призовката си по делото срещу Енимехмедов

Той трябва да се яви пред съда като свидетел на 17 януари
Обновена: 30 дек 2013 14:00 | 30 дек 2013 13:26, Камелия Цветанова
45
Бисеров взе призовката си по делото срещу Енимехмедов
Христо Бисеров на разпит в Столичното следствие. Снимка: Булфото, архив

Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров прие призовката си от Софийския градски съд в понеделник.

Тя обаче не е по двете повдигнати обвинения срещу него, а по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

По разпореждане на съда МВР е предало призовката на Бисеров в офиса на адвоката му, съобщи bTV.

Според документа на 17 януари Бисеров трябва да се яви в съда като свидетел по делото на Октай Енимехмедов.

Още по темата
 На 17 декември, след като Бисеров отново не се яви на заседание по делото, Софийският градски съд реши, че ще възложи на МВР да го обяви за общодържавно издирване.

Оказа се обаче, че той не се е явил на това заседание, защото не е бил редовно призован понеже не е бил открит на нито един от адресите.

На единия си известен на съда адрес Бисеров не се е появявал от месец, а на другия се помещавала чешката резиденция.

На предишно заседание  в края на ноември пък Бисеров бе глобен с 500 лева, тъй като не бе представил уважителна причина за отсъствието си.

Както Dnes.bg вече писа, бургазлията Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

Самият Христо Бисеров също е с две повдигнати обвинения и е на свобода под парична гаранция в размер на 25 хиляди лева.

Едното обвинение е за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, не е посочил, че има сметки в банка в Швейцария.

Другото обвинение срещу него е за това, че в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г. е извършил преводи на 314 529 щатски долара и 117 192 евро, като е знаел или предполагал, че парите са от престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
27
 
! Отговори
БРЕЙ преди 10 години
ая пари за подривна дейност потроши БСП през отиващата си 2013 година. Първо изцица от бюджета някакви си 15-тина милиона за референдум, от който никой нищо не разбра. Най-вече самата БСП, която и досега не може да каже спечелила ли е референдума или го е загубила. После плати на внедрените в ерепетата саботьори да надуят януарските сметки за тока, така че населението да се вдигне на бунт.Когато бунтът стана уличен, БСП развърза широко кесията си, за да плати на футболните агитки (пачките обединиха ултрасите на "Левски" и ЦСКА в един отбор) и камъните и коктейлите "***" полетяха срещу
13
4
 
5
 
! Отговори
ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ преди 10 години
Познавам бегло Веселина Тенева. Не съм съгласна да се съди за един съдия само по едно дело", каза Куцкова. Според нея информацията в медиите, че майката на Тенева е придобила два апартамента в София и имоти в Бургас, звучи достоверно. В интерес на съдебната система е тези неща да бъдат изяснени", добави тя. Относно това, че съда не може да намери Христо Бисеров, за да го призове в съда, Куцкова отговори, че в големия град "призовкарите" трудно намират лицата, които са призовани. Понякога се играе на гонене", каза още тя.
12
4
 
7
 
! Отговори
ААААААААААААА преди 10 години
Веселина Йорданова Тенева е единственият кандидат за поста. Името ѝ бе внесено в деловодстото на парламента на 26 декември близо час преди да изтечече крайният срок - 18:00 часа. Това бе и най-спряганата кандидатура преди депутатите да излязат в коледната си ваканция. Вносители на предложението са Мая Манолова от БСП и Четин Казак от ДПС. По неофициална информация Тенева се ползва с подкрепата и на депутати от ГЕРБ. Вината не е само на този парламент, но и на предишния. Те не направиха нищо, за да се спазят законовите срокове за избиране на човек на тази длъжност", коментира Не
11
0
 
13
 
! Отговори
da преди 10 години
dokato komunqgite sa na vlast oshte biserovci shte ima
10
0
 
37
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Хващам се на бас, че ако български прокурор бъде назначен на мястото на свети петър пред вратата на рая, би пуснал вътре и самия сатана със четири дявола за охрана, и не биха го смущавали никакви крясъци, докато брои мангизите.
9
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ И В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИМА ПОНЕ ОЩЕ 240 БИСЕРОВЦИ, И ВСИЧКИТЕ ДА ГИ РАЗТРЕЛЯТ НИКАК НЯМА ДА СГРЕШАТ, ЗАЩО НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА,ЧЕ ОБЛАСТНИТЕ И ЗАМ-ОБЛАСТНИТЕ И В МИНЕСТЕРСТВАТА Е ПЪЛНО С ИНДИВИДИ ЧИИТО ИМЕНА ЗАПОЧВАТ С МЕСТАН И ЗАВЪРШВАТ С АЙШЕ И НИВОТО НА ГОВОРИМИЯ ИМ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е КАТО НА СИРИИСКИ БЕЖАНЕЦ
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво казва другаря Сидер-Ага той нали е началник на комисията по борба с корупцията или той като чуе нещо лошо за работодателите си от дъпъсъ застава мирно и малчи!
7
0
 
19
 
! Отговори
цц преди 10 години
Ии... наипосле! Не, че ще каже нещо, ама и за другите две дела няма оа го осъдят!!!
6
2
 
26
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н sokrat62,Ама вие още ли вярвате, че от Цацата нещо зависи :DТрябваше малко време да уточнят детайлите на поредната постановка и вече представлението е в ход.Осъден депутат в БГ с конфискувано имущество? Ко? Нье! :D
5
0
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Ако не го изтървете пак, ама и той какво чака още ???
4
2
 
32
 
! Отговори
До sokrat62 преди 10 години
Цацко е на хранилка на комунотурците, не ви ли стана ясно от активното им мероприятеие с уж фалшиви бюлетини, чийто говорител стана самоя той!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правят си каквото си искат!
2
2
 
37
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Цаца какво още се моташ бе шебек ами не го арестуваш да не избяга????
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да се яви и да се не яви в съда все тая, защото така наречения мутро-съд у нас е като една пиявица която само бонуси, заплати и подкупи *** а не върши работа за 5 пари!!