9 г. решетки и 12 г. забрана да кара за таксиджията убиец

"Съжалявам за случая, но не мога да върна времето назад"
Обновена: 16 яну 2014 15:06 | 16 яну 2014 14:42,
97
9 г. решетки и 12 г. забрана да кара за таксиджията убиец
Михаил Куртев. Снимка: Булфото

Софийският градски съд присъди девет години затвор за таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който е подсъдим за тежката катастрофа пред мола на "Цариградско шосе".

При трагедията на 10 юли м.г. загинаха 6-годишната Елена и 25-годишната Станислава.

Други 11 души пострадаха.

Според прокуратурата Куртев е шофирал с несъобразена скорост и след употреба на алкохол. На място полицията тогава му е измерила 1,89 промила алкохол в кръвта.

На заседанието тази сутрин таксиметровият шофьор се призна за виновен и делото срещу него се гледа по съкратената процедура.

По този начин той избегна максималната присъда, която можеше да получи, след като прокуратурата пледираше за 10 години затвор.

Таксиджията изказа и съболезнования към близките на загиналите и заяви, че искрено съжалява.

"Съжалявам за случая, но не мога да върна времето назад. 10 юли 2013 г. ще остане най-черният в живота ми", каза още Куртев.

Още по темата
На излизане от залата подсъдимият заяви, че вече не пие и не кара, а алкохолът, който е погълнал въпросната вечер, е бил в такива количества, които да не му пречат на действията и разсъжденията.

Той уточни, че е поискал делото да се гледа по съкратена процедура не само заради вероятността да получи по-малка присъда, но и за да са съкрати страданията както на себе си, така и на близките на загиналите.

"Законите в България трябва да се променят. Крайно време е", обяви след произнасянето на присъдата майката на 25-годишната Станислава - Мирослава Асенова.

Пред журналистите тя обяви, че не е приела думите на Михаил Куртев, че съжалява.

"Вие приемате ли ги? Смешно беше. Не можех да повярвам, че това се случва. Той, тръгвайки си, каза "Моите съболезнования". Толкова беше неестествено и фалшиво", каза жената.

"Какво значи дали присъдата е справедлива? За мен този човек е убиец. За мен това е предумишлено убийство. Не е справедлива присъдата за човек, който е убил двама души, направил е инвалиди още няколко... Няма как присъдата да е справедлива. Той си позволява да пие. На 20 години е хванат с 2 промила. Има 24 нарушения. Той няма да се промени никога, ще си остане същият долнопробен пияница", каза още Мирослава Асенова.

Според решението на съда Михаил Куртев ще лежи в затвор при първоначален общ режим. Магистратите му наложиха и забрана да управлява автомобил за срок от 12 години.

Той може да обжалва решението пред Софийския апелативен съд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
хаос преди 10 години
е нали имаше една двойка която упойва с приспивателни и ограбва апартаменти..ограбили около3-4 хиляди лева...на мъжа му дават 8 години на жената 3! а тука е убийство на 2 души, ами кръвнина , девт години се минават много бързо! Съдиите на съд!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
72
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 10 години
ЗА ДВАМА УБИТИ ПОЛУЧАВА ПО/4.5 год. за човек,измислен съд е това...
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това правосъдие мотивира да се избиват хората!
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На таксиджията казвам - НАЗДРАВЕ! Сега да се черпи в затвора.
69
2
 
8
 
! Отговори
МАЛКОМУЕ преди 10 години
Това ако е правосъдие...Те по-добре само да бяха го порицали,нали си е признал "човека" цялата вина и да се надяват на съвестта(дето я няма) да страда цял живот.... Аз така го тълкувам това "правосъдие".
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи като излезе след 9 г. няма да има право да кара кола още 3 г. и пази Боже от такива като него и от съдии, които пускат престъпници да ни трепят.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама 73 нали разбираш, че НЕ всеки би се качил пиян в кола??? Като си пил извикай си такси, обади се на приятел. Шофьорът не е получил инфаркт в колата или нещо от този род, за да загуби управление в/у колата, а е карал пил, за което трябва да получи поне 2х9 г. , нищо, че се е признал за виновен, няма да върне два човешки живота.
66
1
 
9
 
! Отговори
една преди 10 години
Крайно недостатъчно като наказание. Ама след гафа на оная овца Златанова че доживотния затвор бил нехуманен, какво да очакваме...Редно е на неин близък да се случи нещо много лошо, за да може с нейните камъни по нейната глава.
65
0
 
18
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
Е, ако казваше Ставийски щеше да му се размине
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 73abe *** tozi e biil firkan kato svinq.kak da ne e vinoven?
63
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говорите глупости! И на вас може да случи да отнемете живот! Виновни ли ще сте, не! Тогава що осъждате?
62
7
 
1
 
! Отговори
Milen преди 10 години
Koi kakvoto mu jelae tri pyti da mu se vryshta _)_
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 69abe glupak skrii se!!!!!
60
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това малкото дете, което е загинало при инцидента, по новините казаха, че е от перник. Но как е възможно, перничанчета са корави? :)
59
0
 
20
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ПЪЛЕН СРАМ!!!!КАРАШ ПИЯН И ИЗБИВАШ НАРОДА ПЛЮС ОСАКАТЯВАШ НАРОДА И НАКРАЯ 9 ГОДИНИ ПРИ ДОБРО ДЪРЖАНИЕ 4.5 ГОДИНИ!!!СРАМ МЕ Е!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAKTO ZNAEM SLED KATASTROFATA POCHINAHA DVAMA DUSHI.SAMO 9 GODINI ZATVOR SA ABSOLIUTNO MALKO.POREDNOTO BEZOBRAZIE NA BG PRAVOSADIE.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко са му...
56
0
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
9 г. решетки и 12 г. забрана да кара за таксиджията убиец.А разни там Йосковци и друга *** които избиха също много народ,какви наказания получиха?Май само дето нейм се извиниха за безпокойството.Законът е различен за различните хора.Това е .
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я някой сети ли се да каже че тези спирки на Цариградско Шосе са опасни? Това е като кегли на магистрала супер тъпотия. Седиш и си чакаш рейса и се молиш някои да не спука гума и да те размаже. Преди години имах магазин точно срещу въпросната спирка и всеки ден гледката ми беше към шосето. Какви катастрофи съм виждал бедна ви е фантазията. Тези спирки просто са спирките на ужаса.
54
0
 
22
 
! Отговори
Крум преди 10 години
Смешна държава.... В една нормална страна ако убиеш човек при ПТП след употреба на алкохол те съдят за предумишлено убийство. А в случая за две убийства и още пострадали хора - 9 години.... ПАРОДИЯ