Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича

Няма да има втори отвод на съдия по делото срещу ексминистъра
Обновена: 24 яну 2014 14:55 | 24 яну 2014 11:16, Веселина Йорданова
106
Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Приятел ли е бил ексвътрешният министър Цветан Цветанов с бащата на съдията по делото на настоящия депутат или не? Този въпрос излезе на дневен ред в началото на днешното заседание на съда.

Делото за трите "Не"-та, които Цветанов сложил под разрешено от съдия искане за прилагане на специални разузнавателни средства по отношение на съдения за рекет и изнудване бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, е първото, достигнало до съд.

Процесът се гледа от втори съдия след отвода на Димитрина Ангелова, обвързана от печатни издания в интимна връзка с адвоката на Цветанов Менко Менков. Преди няколко дни обаче излезе нова интрига - за старо познанство на бившия вътрешен министър с бащата на настоящия съдия Тони Гетов.

Още по темата
Пред журналисти Цветанов потвърди информацията, че се е познавал с бащата на Гетов и заяви, че съдията е този, който ще прецени дали да си направи отвод. Депутатът каза, че бил добър приятел с Петко Гетов, който вече е покойник, но не направил връзката със съдията по делото му. Бившият МВР шеф обясни, че бащата споменавал сина си като адвокат.

Адвокатът на ексминистъра Менко Менков пък заяви, че съдията е длъжен сам да си направи отвод, ако има съмнения за безпристрастността. Менков поиска това с мотива, че съставът на съда не може да осигури безпристрастен и справедлив процес.

Самият Гетов обаче беше категоричен, че няма да си направи отвод.

"За първи път видях Цветанов на 28 ноември 2013 г. Публикациите в медиите са внушения за приятелство. Баща ми не е бил приятел с Цветанов“, отсече той. Съдията заяви, че освен внушения, има и откровена лъжа, че бившият министър изпитвал „топли чувства към семейството след смъртта на Петко Гетов“.

Тони Гетов обясни, че ако си направи отвод, това означава, че е в зависимост от поръчителя на статията.

Гетов уточни, че не знае дали баща му е участвал във фирма, която през периода 1998-1999 година е извършвала строителни дейности в имот на Цветан Цветанов. По време на заседанието стана ясно, че договорът за ремонт е от 1 август 2006 г., а бащата на съдията е починал през май 2003 г.

В крайна сметка съдът не уважи искането на адвоката на Цветан Цветанов за отвод на съдия Тони Гетов. Решението е окончателно. Прокуратурата не е искала отвод на председателя на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
14
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До аз съм българче Хубав въпрос - навремето Цвъчко хленчеше че всички юристи били еднакво подготвени обче не си взе някои завършил ВИПОНД, НБУ, ЮЗУ , БСУ или ВСУ и работил в МВР- а точно завършил СУ и ниога не работил в МВР.... защо ли?
51
10
 
5
 
! Отговори
иван преди 10 години
Цигано-турската власт се мъче да вкара в зяатвора най добрия министър на МВР -защо ли?
50
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е българското правосъдие, пита Европа? Веднъж подслушвал а в следващия момент защо не е подслушвал. Турско комунистически вечеринки.
49
6
 
23
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Цецо защо си избра адвоката на братя Галеви да те защитава, защото има опит с измъкването на престъпници ли?
48
1
 
16
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Следващия съдия ще е братовчед на комшията на тъщата му.
47
1
 
8
 
! Отговори
Шопар пеевски преди 10 години
Защо всички ме наричат ***? Ако бях останал шеф на данс с моите приятели станишев и доган да бяхме вкарали цветанов и борисов много отдавна в затвора. Щяхме да оставим на свобода само турци и роми за да ни подкрепят.
46
2
 
13
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 10 години
От сега да кажа, че съм приятел с всичките следващи съдии, без с моя човек, него не го познавам. Кога ще ми го назначите, адвоката на братя Галеви да не е фокусник да ме измъкне сам?
45
3
 
10
 
! Отговори
смешко преди 10 години
Цецко може всичко да си твърди. Доверие не следва да му се има.А и нали не твърди, че е приятел със самия съдия? Ха-ха-ха, иска да си влачи делото до безкрай и той, барабар Цецко с мъжете.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Течида не е сляпа, темида изпълнява политически порички както и мвр. Всичко се ражда в сараите!
43
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще го молим да се върне, ама в затвора.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък всички съдии познават жена му от близо !!!
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3-4 напивания с тати не са никакво приятелство при сумите получени от дпс и бсп. Никакъв отвод!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Niama oprawia w bg.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов, мили хора, ужасен разбойник, отказал три пъти подслушване и чак на четвъртия - разрешил смърт, смърт, чрез обесване ! МАЙНАТА МУ НА БИСЕРОВ, ТОЙ САМО Е ОТКРАДНАЛ НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНА, няма с него да се разправяме я ! Цецо ще съдим, да се радва народът !
38
7
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Ади бе Цветанов,що не си хвърлиш имунитета бе? Да ти п*кая на мишката дето си. Ако си невинен,то няма да ти пука,дали имаш имунитет или не,ама явно и твоя г*з е о*ран,та ззатуй си къташ имунитета,за зор заман
37
11
 
8
 
! Отговори
gery преди 10 години
До red няма да го вкарат в съда защото е невинен!
36
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Темида явно наистина е сляпа щом тоя престъпник още не е в затвора.
35
1
 
3
 
! Отговори
НИКОЛАЙ СТАТКОВ преди 10 години
След отвод на четири от общо шест граждански съдии, делото е било разпределено за разглеждане на настоящия съдебен състав.Във връзка с изложените мотиви,съставът е констатирал,че действително ищецът е инициирал дела във ВРС по повод претенциите си за собственост върху процесния имот,като впоследствие е искал отвод на съдиите от ВРС и исканията му са били приемани/гр. дело 4415/ 2011 г./.Същевременно,съставът е намерил,че без да е направено ново такова искане,същият следва да започне разглежданеvratsa-rs.court-bg.org/index.php?im=52
34
1
 
3
 
! Отговори
НИКОЛАЙ СТАТКОВ преди 10 години
О П Р Е Д Е Л Е Н И Е Врачанският районен съд,V граждански състав,в закрито съдебно заседание на 30.04.2013 г.,в състав: Районен съдия : ЕМИЛ КРЪСТЕВ като разгледа докладваното от съдията гр. дело 1264 по описа за 2013 г.,за да се произнесе,взе предвид следното: Делото е образувано по искова молба от 15.03.2013 г. от Н.Е.С. ***, съдържаща искания за установяване:-неистинност на решение 312/11.12.1996 г. на ОСЗ;-нищожност на решение от 23.07.1996 г. по гр. дело 2049/1995 г. на ВРС;-правото на собственост и възстановяване върху имот от 7 507 кв.м. в кв.Медковец в
33
3
 
11
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
Хората ги направиха "НЕДОСЕГАЕМИ" ...........лошото е че пак има много избиратели......не знам що за овца трябва да си за да гласуваш пак за тях ........