Златанова смутена, никой не ще да е съдебен инспектор

Вицепремиерът призова гилдията да се обедини и издигне кандидат
Обновена: 6 мар 2014 16:26 | 6 мар 2014 11:04,
40
Златанова смутена, никой не ще да е съдебен инспектор
Зинаида Златанова. Снимка: Булфото

Правосъдният министър Зинаида Златанова призова съдиите и магистратите да седнат на една маса и да се споразумеят за единна кандидатура за главен съдебен инспектор след неуспешния избор на съдията от ВАС Веселина Тенева. Нейната номинация беше направена от Мая Манолова от БСП и Четин Казак от ДПС, а впоследствие оттеглена от тях заради "обществени обвинения" срещу нея.

"Дано да има наистина единомислие за кандидатурата на главен съдебен инспектор, колкото и трудно да се случи, за да може да бъдат убедени политиците какво мислят магистратите. Нека и останалите организации – магистратски, съдийски, да се включат и те. Нека седнат на една маса. Иначе започва да ми прилича, че магистратите се занимават с политика", настоя днес вицепремиерът.

Още по темата
Думите й идват ден след като Съюзът на съдиите в България излезе със становище, от което стана ясно, че никой не се е съгласил на този етап да бъде издигнат за главен съдебен инспектор.

"Някак от декларацията, която видях вчера, ми се стори, че се обвиняват политиците за това, че самите магистрати не могат да издигнат кандидат", добави Златанова.

По думите й е много притеснително това, че никой магистрат още не се е съгласил да се кандидатира за поста. Притеснително било и това, че без да се познават хора, предложени за поста, биват оклеветявани "само защото смятаме, че някой неподходящ, когото не харесваме, ги е предложил", каза тя.

"Тази година имаме да избираме председател на Върховен касационен съд, около 100 административни ръководители. Какво правим?", попита Златанова.

Правосъдният министър припомни още, че в парламента вече има един неуспешен опит за издигане на кандидат за съдебен инспектор.

"Аз много се надявам все пак магистратите, и по-специално съдийската общност, да не се обезсърчават и да продължат. Ако трябва, и останалите професионални организации да се включат в процеса", призова тя за пореден път. Крайният срок за номинирането на главен съдебен инспектор е до 2 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с други думи, всеки от тях знае, че има много нечистотии около персоната му и го е страх да не лъснат в момента в който кандидатурата му се обяви. По-малко публичност, по-добре. Това все пак е съдебната система на България, не знам тази министърка какво си мисли и очаква да се случи. Най-добре да сложат някой току що завършил юрист, най-много да си е купил някой изпит, а това ще се преглътне лесно от обществото (кой не го е правил все пак в БГ:))
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Предложете на Пеевски той е капацитет по всичко ако той откаже предложете на братята Маргини или на Галевите може и на Маджо ако и те откажат викнете някой отвън."Пеевски не ще, щот ще става председател на ВКС, а на Маргините и Маджо не им стигат по три месеца съдебен стаж :)
33
0
 
6
 
! Отговори
навитак преди 10 години
Мен *** кефи ..... Мога да я шляпам до припадък ! Зизи , звънни ми !
32
1
 
3
 
! Отговори
bobo преди 10 години
аман бе,пак ли тоя генетичен ***!!! Тая вместо Занаида е трябвало да кръстят *а-по й приляга!!!
31
1
 
4
 
! Отговори
az- преди 10 години
До прокурор-пенсионер"Сега разбрахте ли, че няма нито един читав от съд.система за цяр."Така е, за туй трябва радикална съдебна реформа - всички настоящи т.н. магистрати с шут в *** и подмяната им с нови. Този мач е игран при освобождението ни от турско робство и е дал добри резултати.
30
1
 
4
 
! Отговори
СВЯТ преди 10 години
СПОРЕД МЕН ТАЯ ТРЯБВА ДАСИ СМЕНИ ШАМПОАНА ЗА КОСА . И СЛЕД ТОВА НЯМА ДА ИМА СЪРБЕЖИ ПО ГЛАВАТА
29
1
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
Хи-хи-хи за искане има много искащи мераклии. Ама като отида в т.н. висши съдилища по коридорите на мога да се размина с некви трътлести и добре охранени субекти в тоги. Добре са клюпали. И понеже вече въпреки напъните на дебелото момче Пеевски да налапа всички медии нумера не става, тези знаят че ще им лъсе мръсната козина, та за туй се дърпат.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислих, че Сидеров е незаменим, ама тая го надмина. По-луда е и от него! ! !
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предложете на Пеевски той е капацитет по всичко ако той откаже предложете на братята Маргини или на Галевите може и на Маджо ако и те откажат викнете някой отвън
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен, че е грозна като смъртта, но и като говори нищо не можеш да и разбереш -ъка, мъка
25
1
 
9
 
! Отговори
Х преди 10 години
ИМАТ ПОНЕ МАЛКО СВЯН ,ДА НЕ ПОКАЗВАТ Г-З ***.
24
1
 
12
 
! Отговори
преди 10 години
Правосъдният министър Зинаида Златанова призова съдиите и магистратите да седнат на една маса и да се напият
23
1
 
18
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
Сега разбрахте ли, че няма нито един читав от съд.система за цяр. Това е положението Минке. При това положение няма какво политиците да се напъват, че ще борят престъпността , нищо не може да се направи. Давам само един *** пример . Доган над 20 години нищо не работи, а е милионер. Станишев открадна 2 милиона лв. и ги даде на Хохегер и пак нищо. Е и какво да говорим.
22
1
 
6
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До АнонименНе обиждай моята най-прекрасна дама на сърцето-ще те извикам на дуел-на живот и смърт!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смутен крокозъбел. Това е оценка за работата ти!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова кадърни българи , а сложиха некадърница .Само такива слагат да не разбират от нищо ,за да затъва държавата.Слаба държава лесно се краде
19
0
 
16
 
! Отговори
акуд преди 10 години
никой образован не иска да работи за необразованите роми от дпс. докато жълтите павета не станат червени и не изчистим парламента от сепаратисти и чужди шпиони ще тънем в мрак
18
2
 
17
 
! Отговори
Насо преди 10 години
Зинайда, твоят авторитет в политиката смърди на лай*а!О, Зинайда, посредствеността ти е безкрайна!
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв инспектор ? То няма съдебна система, само сюрия охранени хрантутници, охранени и от бюджета и още повече от подкупи !
16
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 10 години
Аха, няма опорни точки и няма кой да каже една добра дума за "клетите" съдии. Колко показателно е това нежелание да се покажат под светлината на прожекторите. На човек му идва да запита има ли поне един свестен измежду тях и ако няма защо все още не са там където най-заслужават да бъдат, т.е. в затвора.