Делото "Радикален ислям" е на финала

Подсъдимите имами: Процесът е скалъпен и поръчков!
17 мар 2014 18:19,
28
Делото "Радикален ислям" е на финала
Снимка: flickr

Окръжният съд в Пазарджик ще произнесе присъдата по делото за радикален ислям на 19 март, в 14.00 часа.

Това стана ясно на днешното заседание, на което адвокатите на подсъдимите настояха, че клиентите им не са членували в нелегална организация, че по делото не са събрани документи, че не са проповядвали антидемократична идеология и че не бива да се отъждествява религията с идеология.

Още по темата

Всички 13 подсъдими в правото си на последна дума поискаха да бъдат признати за невинни, тъй като, според тях, не са нарушили законите на страната и не са извършвали нищо нередно.

Пред съда част от тях определиха процеса като "скалъпен","поръчков" и имащ за цел да породи разделение между общностите в страната.

Прокурорът по делото Недялка Попова обаче настоя, че 13-те подсъдими са членували в нерегистриран клон на "Ал Уакф ал Ислями" в България.

"Може да се каже, че подсъдимите са свързани в организация, след като ползват едни и същи бланки, като документи, отчитат се с отчет пред една и съща структура, извън България и отчетите имат един и същи предмет - изнесени проповеди с идентични теми", каза тя пред магистратите.

Попова посочи, че освен отчетите, в домовете на част от подсъдимите е намерен един и същи документ, независимо на хартиен носител или в електронен вариант - това е "Проповеднически план на бюро България 2008 година".

По думите й е открит и документ, в който са упоменати тези членове на организацията, които получават заплати, освен от "Ал Уакф ал Ислями" и от друго място, тъй като изпълнявали дейности в системата на Главно мюфтийство, като имами и районни мюфтии.

Dnes.bg припомня, че делото сзапочна още през септември 2012 г. По него подсъдими са 12 мъже и една жена, обвинени в разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза на религиозна основа и участие в нерегистрираната в България организация "Ал Уакф ал Ислями".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Процеса бил поръчков според талибаните. Поръчкови са техните действия и пропагандата, която водят в България. Така, че всички се надяваме да отнесат присъда тези изчадия. Тяхната "религия" не е никаква религия, а фанатизъм, граничещ с безумие. Непрекъснато ставаме свидетели на това, което тези демони извършват в цивилизования свят. Последните им терористични актове бяха в Русия. За съжаление никой не е застрахован от тези изчадия.
20
1
 
4
 
! Отговори
Ора преди 10 години
Ората строят а ислямистите взривяват. Тонава за чий да ги оправдават? Самите им физиомутри са противни. Пигс
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
privet ot viena mrasni ku4eta gadni mrasni ateist sled kato po4neme da vi kolime kazvate eto vijte
18
0
 
13
 
! Отговори
Мюмюн ходжа преди 10 години
Който люби чедото си,овреме го наказва!Да проявим любов и разбиране към наште съгрешили братя имами и да им дадем възможност да изкупят вината си в затвора!Дългосрочната присъда ще осмисли живота им и ще им даде възможност да си изправят мирогледа.
17
8
 
3
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
България е на предпоследно място в ЕС по доверие на обществото в независимостта на съдебната система. Това показва доклад на Европейската комисия, представен днес. По-слабо е доверието в съдебната система единствено сред гражданите на Словакия, предаде БТА.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така... това не е гонение срещу българите мохамедани (Като унитарна република в България живеят българи с български документи и всички други приказки са подсъдими, който не му харесва - да емигрира), това е гонение срещу престъпници и атентатори. Съвестните мюсюлмани могат да бъдат спокойни.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори в съдебната зала демонстрираха презрение и пълно неуважение към съда. Какво повече да обсъждаме какво ни мислят и за какво са тук? А им плащат саудитите и катарите!!! На практика работят срещу националната ни сигурност, подклаждат неподчинение към законите, институциите и държавата, подклаждат верска и етническа омраза и противопоставяне. СЕГА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ИМАМЕ ЛИ ДЪРЖАВА, ИЛИ ИЗЧЕЗВАМЕ!
14
5
 
20
 
! Отговори
до исмаил преди 10 години
Прекалено много турци и помаци има в правосъдната система-за жалост.Те са гнусни страхливи мишки,които си крият религиозната принадлежност,но падне ли им,с актовете всячески помагат на гнусния ислям.Затова,трябва в ЗСВ да се направи промяна-магистратите да си декларират религиозната принадлежност.Иначе стават скрита пета колона на фесовете.Някои от тях са на ръководна позиция,и са първи желани гости в турските консулства.ПРЕДАТЕЛИ!
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куршум за всички саудитси и катарски ***-просто не знаете какво представлява Уахабизма.За тях другите са по-малоценни от животно.
12
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако няма осъдителна присъда, аз започвам кръстоносен поход!
11
3
 
32
 
! Отговори
hmmm преди 10 години
До ИсмаилДали има или няма мюсюлмани в българско правосъдие е без значение. Става въпрос за Радикален ислямизъм. Нещо изключително опасно и нежелано от никой. "А Страсбург ще обезщети имамите станали светци и мъченици. " с подобно изказване да ви разбираме ли че и вие сте от тази група?
10
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Троловете от ДПСето се задействаха и почнаха да слагат минуси.Братя БЪЛГАРИ нека не ви страхуват!
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изселване от БГ ЗА 24 часа барабар с цялото семселе.Със сигурност са получавали и соц.помощи детски и други
8
38
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Навярно светата инквизиция(българско правосъдие) ще се сети че върви по грешен път.Това си е религиозно гонение .Няма нито един мюсюлманин в правосъдието.А Страсбург ще обезщети имамите станали светци и мъченици.
7
4
 
42
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Като не си скубеш редовно двора от тлъстика и троскот, никнат плевели!!Като ги оставиш да порастнат и идва един западняк да ти каже ,че не трябва да ги скубеш, заради културните особенности на плевела!!И така ти няма какво да ядеш от градинката нито доматки нито камби, но пък си имаш плевели с културни и религиозни особенности!!А нивата все повече се задушава и с годините по-трудно ще се почисти!!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прочетете как се поробва България-dailymotion/video/x1dxg1s_%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F_newsПоказване на по-малко
5
4
 
1
 
! Отговори
И ся преди 10 години
демек?
4
4
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До vargПодкрепям ! Тия брадатите за куршум плачат.
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше дядо Тошо изобщо нямаше да се церемони и 30 г.затвор не им мърдаха!
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Подсъдимите имами: Процесът е скалъпен и поръчков!"Щом имамите *** на умряло, значи процесът върви в правилната посока.