Прокуратурата обжалва присъдите на имамите от Пазарджик

Според обвинението наложените наказания са малки
Обновена: 27 мар 2014 07:01 | 27 мар 2014 07:00, Красимир Ангелов
68
Прокуратурата обжалва присъдите на имамите от Пазарджик
Част от подсъдимите имами. Снимка: Reuters

Прокуратурата ще обжалва присъдите на окръжния съд в Пазарджик по делото за проповядване на радикален ислям. Това ще стане пред апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок, заяви прокурор Недялка Попова пред “24 часа”.

Както Dnes.bg съобщи, на 19 март Окръжният съд в Пазарджик произнесе присъдите на 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и членуване в нерегистрирана у нас ислямистка организация.

Магистратите дадоха ефективна присъда от 1 година за Ахмед Муса Ахмед, лидер на ромите мюсюлмани в пазарджишката махала "Изток", и условни присъди за имама на Сърница Саит Муутлу и за районния мюфтия на Пазарджик Абдулах Салих. За останалите 10 подсъдими бяха присъдени глоби от 1000 до 5000 лева.

Още по темата

Според прокурор Попова наложените наказания са малки. По думите й Ахмед Муса Ахмед трябва да получи повече от 1г. затвор, след като законът предвижда до 4 г. Той е признат за виновен и по 3-те повдигнати обвинения - за проповядване на антидемократична идеология - салафизъм, за насаждане на религиозна омраза и членуване в нелегална организация.

Той ще трябва да изтърпи ефективно и още 3 г. по стара условна присъда по подобни обвинения от 2004 г. - извършил е сегашните престъпления по време, когато е бил в изпитателен срок.

Отделно обвинението счита, че наложените глоби са малки, като се имат предвид имуществените и личностните възможности на осъдените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
това финансиране преди 10 години
Аз до ден днешен не разбирам това финансиране на Мормоните , надали е законно
30
3
 
11
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Що няма радикални християнски попове, малко така да ни провокират и радикализират? Църквата губи битката, ако въобще я е започвала. Нищо не правят нашите духовни пастири, или ако правят е за себе си. Обединете народа!
29
1
 
18
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
ИСЛЯМИСТИ ПЛАЩАТ ПО 200 ЛВ НА МЕСЕЦ НА ПОМАЦИ И БГ.ЖИТЕЛИ С ТУРСКИ ПРОИЗХОД ДА СЕ ОБЛИЧАТ КАТО ПАКИСТАНКИ. ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ УНИЖЕНИЯТА ОТ ПРАВИТЕЛСВОТО НЯМА РАБОТА ДЕЦАТА ГЛАДУВАТ И ТОЗИ *** НАРОД СЕ ПРДАДОХА ЗА 200 ЛВ.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЛЯПО ЛИЕ ИЛИ ВСЕКИ ГЛЕДА ТОЙ ДА ЯДЕ
28
1
 
10
 
! Отговори
Мормонството преди 10 години
Тяхната секта Мормонството е построена върху жестока иерархия и се ръководи от "пророци" и "апостоли". В нея царят безмилостен авторитаризъм, потискане на личността и инакомислието, кръгове от многочислени посвещения и психологическа обработка. Редовите мормони не подозират за съществуването и до ден-днешен на "ангелите на смъртта", които изпълняват смъртни присъди над хората, неугодни на сектата.
27
2
 
7
 
! Отговори
дo: 32 преди 10 години
Да прав си Радикалните в България са Мормоните които идват от Америка
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдаааааа , бялата раса така се е разкиснала , че много скоро в името на толерантността ще бъде поставена "на колене".......ако Цезар беше "толерантен" , никога нямаше да бъде Цезар.....същото важи и за хан Аспарух например
25
3
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Метко, радикално християнство няма от времето на кръстоносците, а това беше преди около хилядолетие, за разлика от исляма, който явно още се намира в средновековието.
24
1
 
5
 
! Отговори
Лъжеученията на морм преди 10 години
Цялото това богохулно учение е измислено от "пророците" на мормонството. Ако се събере в едно всичко, което мормонските "богослови" говорят за Христос, то ще се види, че те Го унижават повече от арианите, осъдени от Първия Вселенски събор, който се състоял в гр. Никея в 325 година.
23
2
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
А ЗАЩО ИМЕНО РОМИ.РОМИТЕ СА ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИАНИ ВЪВ ПАЗАРДЖИК МАЛЦИНА СА НА ИСЛЯМА.ОТ ТУРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ОКОЛО 25 ПРОЦЕНТА ВЪВ ПАЗАРЖИК ПРОПОВЯДВАТ ЕВАНГЕЛИЕ.СЪЩИТЕ ПРОПОВЕДНИЦИ НА ИСЛЯМА НАСТРОЙВАТ ЖИТЕЛИТЕ НА КВ.ИСТОК ПРОТИВ ЕВАНГЕЛИСТИТЕ В ПАЗАРДЖИК . ТУРСКОТО И РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В ГРАДА СЕ НАРИЧАТ ВЪВ ОЩО ВЗЕТО ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА ПАЗАРДЖИК *** МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТ ЧЕ СА ТУРЦИ И ***.АЗ МОЛЯ ЖИТЕЛИТЕ НА ПАЗАРДЖИК ТЕЗИ ПРОПОВЕДНИЦИ ДА ГИ ИЗСЕЛЯТ НЯКЪДЕ КЪМ ПАКИСТАН ТАМ ДА ПРОПОВЯДВАТ ИСЛЯМ
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радикален ислям в България има, въпросът е да се пресече от корен, преди да е станало късно. Държавата е отделена от религията и не може да се ръководим от приказки на неграмотен човек, живял преди 14 века, записани сто години след това, а след още 300 се събрали хора като мен и вас и решили как по точно да ги прилагат в живота. Родил се средновековният шериат. И какво боговдъхновенно има във всичко това?
21
1
 
5
 
! Отговори
не ги закачат преди 10 години
Мормоните не ги закачат щото са облечени добре с пари от странни мероприятия , тръгнали бедните хора да занимават в България
20
2
 
5
 
! Отговори
MORMONI-USA преди 10 години
Az po golemi TERORISTI ot Amerikanskite Mormoni ne vijdam v Balgariq , pri tova finansirane na milioni dolari , ne voina a kraq na Sveta mogat da dovedat tezi stranni sa6testva
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО КОГА МЮСЮЛМАНИТЕ ЩЕ ВИ БЬДЕМ ТРЬН В ОЧИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ СДС БСП НДСВ ГЕРБ И ПРОДЬЛЖАВА" и преди тока" НЕ ЧЕ СТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НАС РАЗЛИКАТА Е ЧЕ АЗ СЬМ Ахмед А ТИ Иван / да неси *** в Америка и Мюсюлманин в Бьлгария /!!!
18
1
 
8
 
! Отговори
ДАНС да разследва преди 10 години
ДАНС да разследва Мормоните в България , никoй не знае от къде получават финансиране тези странни хора , не работят а живеят като че ли са на почивка на Карибите и то в България
17
3
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
До FBIНяма да има такива дейстивя тъй,като има големи клечки членове на тази секта особенно в Америка.Има големи военни служители на Наса и т.н.То е като масонството почти.
16
3
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИМАМИТЕ И ТЕРОРИСТИТЕ !!!! ОСТАВКА НА КТБ БАНКА И КУКЛАТА УРКО УРЕШАРСКИ
15
1
 
6
 
! Отговори
Мормоните в България преди 10 години
Миналата година [2001] за това на 5 години затвор бе осъден 53-годишният мормон Том Грийн от Юта. Той има общо 5 жени и 29 деца, но присъдата му е за "изнасилване на малолетна". През 1986 г. той се оженил за Линда Кунц, която му родила син. В момента на зачатието съпругата била на 13 години. После му родила още 6 деца. Докато произнасяли присъдата, Линда се кълняла, че продължава да обича Грийн. Той пък, просълзен, се разкаял само за това, че навремето тя била "прекалено млада за семейство".
14
1
 
5
 
! Отговори
Аврил преди 10 години
Аз не карам бентли..
13
1
 
10
 
! Отговори
FBI преди 10 години
А Мормоните в България които yмишлени разпространяват измисленa религия на английски чрез така наречените X-безплатни курсове , досега не сме чували да е имало АКЦИЯ срещу Мормони а би треябвало
12
2
 
5
 
! Отговори
анал БОСТАН преди 10 години
ния в наланото ДПС обичаме АНАДОЛСКИТЕ като съпричасни на нашата кауза !!!