Прокуратурата обжалва присъдите на имамите от Пазарджик

Според обвинението наложените наказания са малки
Обновена: 27 мар 2014 07:01 | 27 мар 2014 07:00, Красимир Ангелов
68
Прокуратурата обжалва присъдите на имамите от Пазарджик
Част от подсъдимите имами. Снимка: Reuters

Прокуратурата ще обжалва присъдите на окръжния съд в Пазарджик по делото за проповядване на радикален ислям. Това ще стане пред апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок, заяви прокурор Недялка Попова пред “24 часа”.

Както Dnes.bg съобщи, на 19 март Окръжният съд в Пазарджик произнесе присъдите на 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и членуване в нерегистрирана у нас ислямистка организация.

Магистратите дадоха ефективна присъда от 1 година за Ахмед Муса Ахмед, лидер на ромите мюсюлмани в пазарджишката махала "Изток", и условни присъди за имама на Сърница Саит Муутлу и за районния мюфтия на Пазарджик Абдулах Салих. За останалите 10 подсъдими бяха присъдени глоби от 1000 до 5000 лева.

Още по темата

Според прокурор Попова наложените наказания са малки. По думите й Ахмед Муса Ахмед трябва да получи повече от 1г. затвор, след като законът предвижда до 4 г. Той е признат за виновен и по 3-те повдигнати обвинения - за проповядване на антидемократична идеология - салафизъм, за насаждане на религиозна омраза и членуване в нелегална организация.

Той ще трябва да изтърпи ефективно и още 3 г. по стара условна присъда по подобни обвинения от 2004 г. - извършил е сегашните престъпления по време, когато е бил в изпитателен срок.

Отделно обвинението счита, че наложените глоби са малки, като се имат предвид имуществените и личностните възможности на осъдените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
5
 
! Отговори
нема в България преди 10 години
Радикален ислям нема в България , да де ама как да обясниш на човек който не желае да слуша
10
1
 
8
 
! Отговори
Прокурор преди 10 години
Прокуратурата не "обжалва", тя протерстира присъдата. Консултирайте се малко преди да почнете да пишете, ***...
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България в Европейсия съюз е Северна Турция, още малко остана!!
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Не Бойко а Сидера държи ДПС на власт, а Станишко е в коалиция с ДПС, не знаеш ли ?
7
10
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
13 пророци на Аллах са жертва на религиозна омраза.Радикални християни в правосъдието създава мюсюлмански мъченици. Е нищо!Аз глава си давам християнин не ставам.Само като гледам какви ги вършат дедо Боре,баба Гуси и педофилията на дечица се радвам и богославям Аллах че съм се родил мюсюлманин.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ама, при Бойко ДПС не беше на власт, нали?
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ:ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА :Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков, Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед,, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф, Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед, Смолян-Бейхан Дуран, Стара Загора-Тонджа Йостург, Шумен-Левент Зекериев, Ямбол-Ахмед Мехмедов.
3
2
 
5
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Малко са.А до N-3.Нещо ми е кофти: Виновни са ГЕРБ.
2
4
 
12
 
! Отговори
varg преди 10 години
Слаба е системата на демокрацията.Липсва контрол.Не само тия ами и мормоните,свидетели на Йехова и куп други секти в България трябва да бъдат забранени,ама нали си плащат всеки месец където трябва това няма да се случи.Отделно от това в православната църква работят само с пари като при лекарите и това отдръпва хората от вярата и ги тласка към леките удоволствия предложени от сектата на чалгата.Благодаря за вниманието.
1
4
 
20
 
! Отговори
Коко преди 10 години
то не се чува, то се знае Метине, а попа не ти крещи по 5 пъти на ден че трябва да си биеш главата в земята. Малки са присъдите, за подкопаване на устоите на държавата трябва да са доживотни затвори без право на обжалване