Ексшефът на "Напоителни системи" окончателно излиза от ареста

СГС го пусна под парична гаранция от 7000 лева
4 апр 2014 14:32,
0
Ексшефът на "Напоителни системи" окончателно излиза от ареста
Снимка: архив Impact press group

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 7000 лв. на бившия директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Още по темата
Харизанов излиза окончателно от ареста, след като предходната съдебна инстанция - Софийският районен съд, го пусна без мярка за неотклонение.

Това беше вторият пореден път, в който Районният съд освобождава Харизанов от ареста. Предишния път обаче втората инстанция отмени това решение.

Георги Харизанов беше обвинен, че е сключил неизгодна сделка, като е подписал документи за продажба на стари тръби.

Според прокуратурата Харизанов и заместниците му в "Напоителни системи" бракували 100 хил. тона части от съоръжения. Цените били много по-ниски от пазарните, като дори демонтажът бил за сметка на дружеството.

В края на март тази година Софийският районен съд се съгласи със защитата, че Харизанов е договорил лично изкупуването на съоръженията, но и прецени, че той няма да се укрие или да извърши друго престъпление.

Срещу Харизанов са водени и други дела - за заплаха за убийство и за кражба на 50 хил. долара от предишна месторабота. Заради това той беше отстранен от длъжност в "Напоителни системи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари