18-годишният Мерт остава в ареста

Задържаният за двойното убийство в Джебел не помнел нищо
Обновена: 29 апр 2014 17:44 | 29 апр 2014 17:19,
35
18-годишният Мерт остава в ареста
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Кърджали остави в ареста 18-годишния Мерт Мехмед, задържан за двойното убийство на 24-годишна жена и седемгодишната й дъщеря в Джебел.

Майката и детето бяха намерени мъртви на 26 април т.г. в апартамент в Джебел след сигнал от съседи.  Двете убийства са извършени с брадва, вероятно в нощта на 20 срещу 21 април.

Днес задържаният Мерт Мехмед се яви в съдебната зала със служебен защитник - адвокат Веса Пулева, която също счете, че трябва да бъде наложена мярка "задържане под стража".

Още по темата
Пред съдия Пламен Александров задържаният каза, че не си спомня нищо от вечерта на убийството. Съжалява за действията си. Самият той не знаел причината, поради която е извършил това деяние, и е съгласен да остане под стража.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив в тридневен срок от обявяването й.

От дома на жертвите Мерт взел два мобилни телефона и 250 лева. С парите момчето си е купило нов GSM и маратонки. В деня след убийството младежът и майка му са били заедно по магазините.

Деянието е извършено с особена жестокост. Мерт Мехмед е направил пълни самопризнания пред съдия, съобщи вчера окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, който е прокурор по делото. 

Мерт е криминално проявен. Има 5 висящи присъди и 1 влязла в сила - за кражби от магазини и частни домове, уточниха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тоя Merde
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ходил по магазинитеМного бързо му минало действието на ,,дрогата, То пък се знае,че каквото си намислиш на трезва глава,правиш го на пияна/дрогирана/На ти и умисълНо тоя е с висящи дела,значи- рецидивистПо колко висящи дела може да имашКак ги събират тия доказателства,та да не минават в съдаЕдни и същи хора ли прибират всеки път,когато стане престъпление или наистина трябва да се промени закона и да ги прибират по-рано
26
1
 
3
 
! Отговори
справедливост преди 9 години
Ако турците бяха хора,убиващи майките и децата наред,досега щяха да са изчезнали като нацияТоя изверг е тежък психопатТака ме най хуманно /в полза на хората/ ще бъде да му се наложи най строгото наказание.Щом дори такова тежко престъпление не му прави впечатление,значи всичко е загубено и няма шанс в затвора, дори ,,да попадне на хора, да стане човек,,, каквато е надеждата на правораздавателната система.
25
4
 
1
 
! Отговори
? преди 9 години
Преди 10-ти ноември 1989?Той тогава бил ли е роден?!Ако такова престъпление се случи в скандинавска страна, напр. Швеция, обществото казва: убитият безспорно е жертва, но и престъпникът е жертва! И поема вина. За да се стигне до такава трагедия, огромна е вината на обществото в което живеем, а не само на един конкретен човек! Деградирал е до такава степен....значи някой го е допуснал! Като чета повечето коментари, настръхвам! Нивото на съзнание тук е все още много примитивно, първично....Добре, убиват го или лежи дожив
24
2
 
5
 
! Отговори
край преди 9 години
Юрист съм и ме е срам. Детето, майката и до голяма степен престъпника са жертви на липсата на държава и правосъдие в България. Това момче трябваше да е в затвора преди десети ноември за пет години там от него щеше да стане добър стругар, зидар, шофьор или др. и да е благодарен на съдята дето го е изпратил.
23
0
 
5
 
! Отговори
>< преди 9 години
"18-годишният Мерт остава в ареста"...... е то е по-безопасно за него в ареста, щото иначе може да му се случи "случка".........
22
4
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
а ОНОВА МАЛКОТО ТУРЧЕ ДЕТО УБИ ПРИЯТЕКАТА СИ ЩОТО НЕ ИСКАЛА ДА ХОДИ ВЕЧЕ С НЕГО!!!ТОВА СА ОСОБЕНОСТИ НА ТЯХНАТА КУЛТУРА ТРЯБВА ДА ПРОЯВИМ РАЗБИРАНЕ :D
21
0
 
11
 
! Отговори
Ангелин преди 9 години
Едно не мога да разбера... какви са тези регистрации за извършени престъпления?!? Това да не е хотел??? Искам да има справедливост, а не свободия за такива престъпни елементи.п.п. Дано почиват в мир жената и детенцето.
20
1
 
11
 
! Отговори
тя преди 9 години
Как може в тази статия да се нарича двойният убиец - " момче" , " младеж" ?
19
0
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНА МАЙКА. преди 9 години
АМИ ОТРЕЖЕТЕ МУ ТЕЗИ ВИСЯЩИ ДЕЛА ЗА ДА ПАДНЕ НА ЗЕМЯТА И ДА ПРОУМЕЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ. СЕГА ЩЕ ГО ИЗКАРА АДВОКАТА МУ НЕВМЕНЯЕМ, ОБЪРКАН, С УМСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ ЗА ДА ГО ИЗКАРА ОТ ЗАТВОРА. ГОСПОДА ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СПРЕТЕ ВЕЧЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ УБИИЦИ И ТО ПРЕДИМНО НА ДЕЦА. ЖИВОТ ЗА ЖИВОТ. НЕКА МАЙКА МУ НЕ ГО ИЗКАРВА "СВЕТЕЦ". ВИЕ ГОСПОДА СЪЩО ИМАТЕ ДЕЦА. ПОСТАВЕТЕ СЕ ЗА МИГ НА МЯСТОТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ. МОЛЯ! ТАКИВА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ.
18
1
 
24
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 9 години
Според мен е шмъркал най-новата дрога "соли за вана" които причиняват халюцинации и параноя...
17
8
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Проявете малко съчувствие към малкото *** :DБорисов колко народ изби от Българския а него не искате да го видите зад решетките доживотно!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От километри си личи, че най-вероятно е тежък психопат! Не подлежи на поправяне! За такива най-подходящото - от гледна точка на обществото, е физическото им унищожаване. Смъртното наказание обаче е отменено, така че : "до живот, без право на замяна"!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, не, пуснете го, даите му един калашник ,да си пуца на воля.Просто ума не ми го побира тоя какво е правил на свобода?Всички тъпизми тръгват от мекошавост.
14
2
 
21
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 9 години
Аз искам смъртна присъда за да не го издържам цял живот в затвора
13
13
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Трябва да му влезете в положението :D Мерт е бил отчаят щото е имал незнам си колко висящи дела и като го е видяла собственичката, че я краде и той се е притеснил, че ще го вкарат у панделата да му напомпват задната гума! И са ко да прави интересно как я е убил ! После и дъщерята е видяла трябвало е да я убие. Вероятно е намушкал майката в окото :DИмаше и виц подобен :D
12
13
 
21
 
! Отговори
ПУСНЕТЕ ГО преди 9 години
ПРИ турчеещите се това са "културни" особености а не БРУТАЛНО убийство
11
0
 
26
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Не си спомнял нищо, но направил пълни самопризнания. Интересна тактика.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокооо, след 12 години е на свобода.
9
1
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Кукличка е :D Видях снимка от арестаВижте статията: Убиецът от Джебел остава за постоянно в ареста:D МНОГО ПОПУЛЯРЕН ЩЕ Е У ПАНДЕЛАТА А И Е НА 18 ГОДИНИ ЧАКАТ ГО 20 ГОДИНИ ДА МУ НАПОМПВАТ ЗАДНАТА ГУМА И ТО ГРУПОВО :D