ВСС привика съдия заради вечеря с Марио Николов

Трябва да се установи какво точно има, коментира Петър Стоянов
Обновена: 14 май 2014 18:58 | 14 май 2014 18:51, Камелия Цветанова
9
ВСС привика съдия заради вечеря с Марио Николов
Марио Николов. Снимка: Булфото, архив

Висшият съдебен съвет /ВСС/ изслуша днес съдията от Върховния административен съд Петър Стоянов и бизнесмена Марио Николов, предаде БТА.

ВСС води дисциплинарно производство срещу съдия Стоянов заради медийна публикация, в която се твърди, че магистратът е бил засечен в столичен ресторант да вечеря с подсъдимия за източването на 7,5 млн. евро от програмата "САПАРД" Николов.

Още по темата
Според публикацията съдия Стоянов е разглеждал дело, свързано с фирма на брата на Николов.

Пред ВСС днес се явиха и журналистът, написал статията, Йово Николов, и фотографът, снимал бизнесмена и съдията в ресторанта - Надежда Чипева.

Пред журналисти Йово Николов каза, че членовете на съвета са се интересували как е била направена снимката, как двамата журналисти са разбрали за срещата и какви действия са извършили, за да потвърдят дали е имало взаимоотношения между съдия Стоянов и брата на Марио Николов. Те са обяснили какво са направили и че им се е сторило укорително върховен административен съдия да вечеря с подсъдим.

Николов коментира, че не очаква нищо от ВСС, който води дисциплинарно производство срещу съдия Стоянов.

По думите му практиката на тази институция показва, че тя е много мека към подобни действия, рушащи авторитета на съдебната система.

Според Николов една от причините за състоянието на съдебната система е меките реакции на ВСС към нарушенията на съдиите.

Марио Николов коментира единствено, че няма разрешение от дисциплинарния състав на ВСС да разкрива информация какво са го питали днес, и посочи, че делата на брат му нямат отношение към случая.

Петър Стоянов отказа коментар за репортерите, като посочи единствено, че трябва да се "установи какво точно има".

Адвокатът на Петър Стоянов - Емануил Йорданов, разкритикува статията и заяви, че неточно е написано, че в случая става въпрос за дружество на брата на Николов. По думите му срещата между двамата е случайна, а те са се познавали бегло.

Йорданов добави, че делото, което цитира Йово Николов, е на търговско дружество, в което към момента на постановяване на решението от съдия Стоянов братът на Марио Николов вече не е фигурирал като съдружник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СМЯХВелико народно, на 1000 едно егн Ти си ***! По-добре мълчи!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато олаф европейската служба за борба с кражби от еврофондовете хвана марио николов в източване на евросредства и в германия осъдиха ортаците му първанов се провикна: "данс да разследва олаф"1. Чии са крадените милиони от еврофондовете?2. Чий е олаф?3. Чий е марио николов?4. Чий е данс???5. Чий е георги първанов????
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комонистите са най големият враг на човечеството,а това им е по наследство да си хвалят главетарите.Разбирасе чее от страх.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драги сънародници как ще станем нормална Държава с ненормални хора, които подкрепят престъпни партии като БСП и ДПС. Навсякъде в Источна Европа осъдиха и изгониха от властта бившите комунистически партии, а у нас гласуват за наследниците на сатрапите и тъгуват по овчаря Т.Живков. Нашата Родина е обречена на комунизъм-социализъм и назначен капитализъм.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път правителството постигна нови върхове. За пръв път от 50 години насам има избягали затворници и то с помощ и съучастие на надзиратели или служители на затворите.За пръв път правителство на България взима над 4 милиарда лева и без да направи нищо за обществото, просто си ги открадна и разпредели .Това чудо може да стане само при едно единствено правителство на БСП-ДПС-Атака-ДС. Това е така защото тези партии са престъпни и самото правителство е такова. Самите министри са крадци и престъпници. Просто отврат и погнуса.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ!НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА!ПРОКУРАТУРАТА СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЛИТИЧЕСКАТА САМОРАЗПРАВА!КОМУНИСТИТЕ СЕ СРАСНАХА С МАФИЯТА,ЗАЩОТО ТЕ Я СЪЗДАДОХА!
2
1
 
11
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
1
1
 
4
 
! Отговори
съд за овчарката преди 9 години
Да незабравите и вечерята(и сутринта, най-вероятно) на Росица с Шишковиц, господа офицери на Темида !!!