Висшият съдебен съвет подхваща съдия Петър Стоянов

Причина за производството е вечеря с подсъдим по "САПАРД"
Обновена: 20 мар 2014 15:31 | 20 мар 2014 15:31, Анисия Иванова
2
 Висшият съдебен съвет подхваща съдия Петър Стоянов
Архив: Булфото

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу съдия Петър Стоянов от Върховния административен съд и бивш член на Висшия съдебен съвет.

Причината за производството е, че според медийни публикации Стоянов се е срещал с бизнесмена Марио Николов, подсъдим по делото "САПАРД".

От Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) преди два дни заявиха, че ще се самосезират и ще извършат проверка, след публикувания материал и снимки за проведената вечеря между двамата. Стоянов е бил заснет в четвъртък вечерта, преди започването на срещата от "Лига Европа" между "Лудогорец" и "Валенсия",  да вечеря с подсъдимия Марио Николов.

Според публикацията във в. "Капитал" в края на миналата година Петър Стоянов е бил докладчик по дело с фирмата "Лидерпак", свързана с брата на Марио Николов - Петър, която е водила дело срещу "Агенция Митници" за пропуснати ползи.

В материала се твърди, че Стоянов отменя решението на Административен съд-София град, който няколко месеца по-рано е отхвърлил иска като неоснователен.

Съдията отсъжда в полза на фирмата "Лидерпарк" обезщетение в размер на 561 094 лв., което агенцията трябва да плати.

Дисциплинарният състав, който ВСС определи днес, се състои от Галина Карагьозова, Светла Петкова, Ясен Тодоров. Производството е по предложение на 7 членове на ВСС.

Преди седмица Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно члена на съвета Камен Ситнилски. Производството срещу него беше образувано заради съмненията, че той е използвал положението си на заместник-главен прокурор, за да бъде избран за член на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ВССВАСпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Корупцията в прокуратурата е циреят, който трябва да се пукне. Лечение не е възможно, без оздравяване на цялата съдебна система. Там е разковничето на справедливостта. Без него всички усилия са напразно. Няма осъдени между големите измамници и крадци. За кокошки и компоти ги пускат, а за милиони...не могат да докажат, не защото са некадърни, а защото не искат. Нямат сметка, че ще спре да тече мед и масло. Толкова е тъжно, че в България няма достойни политици и държавници. Бедни, бедни Македонски
1
0
 
7
 
! Отговори
х преди 10 години
Това е еманация на всичко което става в милата ни псевдодържавица.За 25 години родната темида не намери доказателства за да осъди нито един политик,олигарха,или по едър мафиот.Тези комунистически мекерета досега да бяха осъдени във всяка друга държава,защото доказателствата са ясни,но за нашия корумпиран съд не. Без справедливост няма напредък. За това сме най бедни,най-нешастни и най-болни в цяла Европа