Цацаров: Прокуратурата стана универсален сапун за пране

Наводненията в "Аспарухово" - провал на държавата
Обновена: 25 юни 2014 15:36 | 25 юни 2014 15:36, Камелия Цветанова
16
Цацаров: Прокуратурата стана универсален сапун за пране
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров се оплака преди заседанието на ВСС, че прокуратурата „се превръща в един универсален сапун за пране, с който всички искат да си мият ръцете”.

„Ние се превръщаме в универсален сапун за пране, с който всеки се опитва да си мие ръцете. Защо направихте нещо сега, защо го направихте по-рано, защо не го направихте. Може би, ако нищо не направим, след една година някой ще зададе въпроса - защо не направихте нищо”.

Още по темата
Думите му дойдоха като коментар на скандала между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски и всички проверки, които държавното обвинение започна в тази връзка.

„Не ви ли омръзна на вас самите цялата тази сага? Не омръзна ли на обществото всичкото това – размяна на заплахи за убийство, размяна на смс-и с неизвестен подател, но всеки предполага кой е, и най-вече размяна на сигнали”, риторично попита той.

„Извинявайте много, но тя прокуратурата не може да си свърши работата от сигнали, които се разменят между Делян Пеевски и Цветан Василев. Хайде стига с този абсурден смс-театър!”, призова той.

"Това е една сага, която съвсем умишлено се поставя от героите й в центъра на общественото внимание", заяви още главният обвинител и призова да не се създава паника у хората.

„Ние не си задаваме въпроса адекватна ли беше държавата в "Аспарухово" или някъде другаде, ние си задаваме въпрос какво е написал Цветан Василев на Делян Пеевски или Пеевски на Василев, коментира Цацаров.

Той даде и оценка на ситуацията с наводненията в "Аспарухово", като заяви, че според него случилото се е "провал на държавата".

Главният прокурор уточни, че все още няма фициално искане за каквото и да е от прокуратурата в Австрия, след като Василев подаде сигнал, че е готвено покушение срещу него.

Цацаров обясни, че Цветан Василев ще бъде призован да даде показания чрез адвоката си. Ако не се яви, ще бъде призован по силата на международната правна помощ.

Главният прокурор определи публикации в медиите, според които е образувано досъдебно производство за източването на КТБ, като нарушаващи закона за кредитните институции. Според него това били слухове, чиято цел била увреждането на съответна банка.

Цацаров заяви, че ръководството на БНБ действа в нормална координация по отношение на разследването на подуправителя на банката Цветан Гунев и добави, че ръководството на БНБ предприема максимално адекватни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Пералната преди 9 години
ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ-Е МНОГО УНИВЕРСАЛНА-ТУК СьМ САГЛАСЕН
14
0
 
0
 
! Отговори
Diko преди 9 години
Цацата е човека на Доган, затова само дебелее и не прави нищо смислено!
13
0
 
1
 
! Отговори
Jordan преди 9 години
Пеевски се държи нагло, но проблемът не е той, а този който го създаде и допусна да стигне до толкова високо в политиката. Цацаров също си има същия покровител, така че тримцата с Пеевски в момента си управляват държавата. Сещате ли се кой е този човек? Точно този, който държи юздите в политиката за последните 10 години.
12
0
 
2
 
! Отговори
macintosh преди 9 години
ЦАЦАРОВ стига е слугува на Пеевски и майка му. Да бъде обективен. Защо не разследват кой причини проблемите на ктб, че на хората и това им е интересно да разберат
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦАЦА, КОЙ?!!?
10
0
 
2
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Нямам думи. Цацаров значи дава ясна заявка, че няма да вземе сигнала на Василев на сериозно, така ли?!! А демонстративните показни акции можеше да проведе, а после да извинява?!! Не е истина! Имаме си подвластен прокурор явно - поредния!
9
0
 
1
 
! Отговори
Rangel_55 преди 9 години
В каква държава живеем, че да се пводигат обивнения на подуправител на БНБ?!! Това не е работа на прокуратурата, а на специални разследващи органи! Какъв е тоя прокурор бе, на КОГО се продаде и за КОЛКО!
8
0
 
1
 
! Отговори
bezpartien преди 9 години
Ами направи нещо по въпроса и промени това! Така ще е, като слушаш дебелото прасе!
7
0
 
1
 
! Отговори
Petyr Paunov преди 9 години
Хайде по-малко приказки, Цацаров, и повече действия, ще може ли?
6
0
 
1
 
! Отговори
bili hlapeto преди 9 години
Цацароооов ! До когаще си даваш дупето на шишо ?
5
0
 
0
 
! Отговори
лиляна преди 9 години
След като сте го позволили така ще бъде, ако Цацата си вършеше работата както трябва , нямаше да се стигне до тук. Да се разграничава и да си върши работа.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокуратурата особено напоследък стана бухалка в ръцете на Ахмед Доган.Нали видяхме какво стана с КТБ след като изпратиха маскирани полицаи да им претърсват офисите и умишлено публично заявиха,че разследват шефа на надзора на БНБ? Извиха се опашки от хора да искат да си изтеглят парите и банката за малко да фалира,добре че се намеси БНБ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Омръзна ни преди 9 години
Омръзна ни да гледаме действия или бездействие на некомпетентни и корумпирани държавни служители ! Писна ни !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопаров, откакто ти си начело на прокуратурата, тя по-скоро стана тоалетна хартия.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кажи си цаца, шЪ ти олекне