Доган да излезе от философския си сън, зове Октай

Съдът остави Енимехмедов под домашен арест
Обновена: 25 юни 2014 12:01 | 25 юни 2014 11:11,
29
Доган да излезе от философския си сън, зове Октай
Снимка: архив Булфото

Софийският апелативен съд отказа да замени мярката за неотклонение "домашния арест", наложен на Октай Енимехмедов, предаде БТА. Младежът искаше по-лек режим, защото твърде дълго е с ограничителната мярка.

Още по темата
Октай Енимехмедов нападна почетния председател на ДПС Ахмет Доган на националната конференция на партията на 19 януари 2013 г. В края на февруари тази година Софийски градски съд постанови три години и шест месец затвор за Енимехмедов. Тогава съдът го оправда по обвинението за опит за убийство на Доган. В средата на март месец Софийският апелативен съд пусна Енимехмедов от ареста и му наложи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Според съда обаче срокът, в който нападателят на Ахмед Доган е под "домашен арест", е разумен.

Пред журналисти Енимехмедов заяви, че единственият начин да помогне на държавата, е ако участва в промените на законодателството. Не за първи път той дава заявка за участие в политиката. В началото на април Енимехмедов съобщи, че е готов да бъде депутат или друго длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси. Днес той заяви, че би се кандидатирал за депутат при следващите избори, без да уточни от коя политическа формация. Посочи, че евентуално ще е независим.

Енимехмедов се надява, че държавата ще събере сили да се изправи на крака и да вкара в затвора тези, които са я съсипали. Един от тях по думите му е Ахмед Доган, който за една година е доказал до какво води политиката му.

„В продължение на години ДПС разделяше гражданите на наши и ваши. България е прекалено малка, за да бъде разделена“, каза Енимехмедов. "Аз се надявам възможно най-скоро г-н Доган да излезе от този философки сън, в който е изпаднал в продължение на една година, защото целият народ страда", добави Енимехмедов.

Младежът подчерта, че от години наред полага усилия народът да се обединява. Като основен виновник за това разделени Енимехмедов посочи Доган и подчерта, че неговото място е в затвора.

„Когато хората се оплакват от управляващите, по скоро трябва да обърнат внимание на себе си, защото какъвто е народът, такива са и управляващите”, каза Октай Енимехмедов и допълни, че ако още днес това правителство не си подаде оставка, нищо добре не ни очаква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
radostin преди 9 години
zna4i , vzimash pistolet -igra4ka ,pravish FALSHIVO ,opit za ubiistvo i..... stavash deputat ot goliyam rang Verno e ,taka e v Bulgaria,kydeto fashizmyt i rasizmyt sa ryka za ryka.Jurnalistite koito niyamat rabota i dohodi ot nekadyrnost vyzveli4avat takiva utrepki............
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както дойде края на атака и столетницата така идва края на сараите и дпс. Всичките купени роми няма да им помогнат, България прогледна.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това момче милее повече за България отколкото цялата атака заедно с лидера и. Докато те се свиваха пред доган това младо момче се изправи. България има нужда от такива българи. Ако това момче е в листата на герб ще го подкрепя.
23
1
 
7
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Какъвто и да е ,Октай е за предпочитане пред цялото ДПС. В деиствителност казва истината и за сега бих го подкрепил!!!Ако стигне до парламента надявам се да не ходи с пищов като хаджи Сидеров ага щото всички са хубави докато докопат кокала. Бих харесвал Октай повече ако беше гръмнал Доган.
22
4
 
4
 
! Отговори
някой преди 9 години
А ТОЗИ КОЙ БЕШЕ ЧЕ НЕ СИ СПОМНЯМ... ЯВНО Е СУПЕР ВАЖЕН ЩОМ ВСИЧКИ МЕДИИ ГО ЦИТИРАТ. А ЩОМ ГО ЦИТИРАТ ЗНАЧИ Е ПРЕСТЪПНИК. ПОНЕЖЕ В МОМЕНТА ТЕ СА НА МОДА, ВСИЧКИ МЕДИИ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ИМ ЦЕЛУВАТ ЗАДНИЦИТЕ ЗА ИЗЯВЛЕНИЯ..
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав цирк разиграха а сега турчето и в парламента иска хубав сценарий
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МЪСНИ ПОЛИТИЦИ 17Боклук марш в турция продажник .Подайте си ръка и всички българи да гласува ме Дай Боже
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този аматьор няма ли най накрая да започне да обвинява и той ,например Бисеров и всички дето го пребиха или само ще се прави на жертва или това не влиза в плана на Доган
18
2
 
11
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Ахмед Доган не е философ.Той е човек, който се е възползвал от някогашните социалистически наредби, осигуряващи на младежи от етническите малцинства и от така наречените "изоставащи райони", прием с предимство във висшите училища.Явявайки се на кандидатстудентски изпит по специалността българска филология, Доган е изкарал оценка слаб (2).После, на базата на гореспоменатите наредби, е имал възможност не само да се запише във ВУЗ, но и да избира предпочитана от него специалност. Избрал философия
17
4
 
12
 
! Отговори
МЪСНИ ПОЛИТИЦИ преди 9 години
ОКТАЙЧО БРАВО,ЧЕ ПОЗИЦИЯТА Е СТРАТЕГИЯ,НО НЕЗНАМ ИМАЛИ ЧОВЕК КАТО ТЕБ ДА БРАНИ ВСИЧКО РОДНО,ТИ СИ ПРИМЕР ЗА ПОДРЪЖАНИЕ,НО ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ ТИ ГИ Е СТРАХ,ТОЗИ СТАХ СЕ Е ЗАГНЕЗДИЛ У ХОРАТА И СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В СТАДО ОВЦЕ БЕЗ ОВЧАР.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това момче е Турция без цензура.
15
8
 
7
 
! Отговори
Рънърса преди 9 години
Вдигаш парламата и влизаш в политиката, следователно си в парламента, ето това се случва с този *** Октай
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това момче има бъдеще в политиката.
13
3
 
30
 
! Отговори
евала преди 9 години
Октайчо се показа по голям българин от Дебелянчо.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как криминално проявено лице ще влиза в парламента? Да беше помогнал на държавата ама да беше избил тия ***, а сега в парламента иска да вллиза?!
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ли ни занимават с този сценарий
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eh ako be ubil smeliw Sokol kakva radost shteshe da bude!!!!!!!!!!
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КрайЗа съжаление мисленето е робско на хората.Всеки вика,абе дано го пуснат,дано се оправи,но не си мърда и пръста и се моли да не попадне той под ударите на властта.Когато властта иска може да мачка!
8
5
 
31
 
! Отговори
Край преди 9 години
Е хора като знаем КОЙ командва прокуратурата защо не се съберем пред съдебната палата да отървем момчето. Защо бе народе български не е ли ясно че няма легитимна власт. Че Доган и кохортата му мачкат човека както мачкат всички ни. Докато народа не въстане срещу несправедливостта съдбата му ще е заслужена.
7
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде пускайте момчето и вкарвайте вътре оня бурсук Доган.