СРС отложи за януари делото срещу Петното за расова омраза

Препис от обвинителния акт не бил връчен на втория подсъдим
30 юни 2014 17:15, Анисия Иванова
5
СРС отложи за януари делото срещу Петното за расова омраза
Бисер Миланов-Петното на днешното заседание в СГС. Снимка Булфото

Софийският районен съд отложи делото срещу Бисер Миланов /Петното/ и Цветан Бонев за подбуждане към расова омраза за 28 януари догодина. Това е вторият процес срещу Миланов.

Според прокуратурата през ноември миналата година пред джамията в София Бонев и Миланов са подбуждали към насилие срещу чужденци.

Още по темата
По делото се очаква да бъдат изслушани 17 свидетели и две вещи лица. Адвокатите и на двамата заявиха, че няма да искат делото да се разглежда по съкратена процедура и искат разпити на всички свидетели, включени в списъците на двете страни, както и на вещите лица.

Причина за отлагането на днешното заседание, на което делото трябваше да започне, е фактът, че Бонев не е получил препис от обвинителния акт. В съда стана ясно, че подсъдимият Бонев е разбрал за датата на делото по телефона, обвинителният акт е предаден на баща му, който обаче не му е биологичен родител.

Бонев е син на Венцислав Ангелов /Чикагото/, който беше арестуван преди дни при акция на ДАНС в Русе по подозрение за действия срещу стабилността на банковата система, съобщи БТА.

Бисер Миланов - Петното беше обвинен в началото на март за това, че на 2 ноември 2013 г. в центъра на София е карал кола, от която Цветан Бонев по мегафон подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак, на един от протестите срещу нелегалните бежанци в София.

Срещу Петното освен това обвинение има повдигнати още две - за заплаха за убийство към Боряна Георгиева и за непристойни действия спрямо телевизионен оператор и обида на репортерката Мария Цънцарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Престъпленията в България започнаха по време на Възродителен Процес на Тодор Живков , тоест заплахите над Български граждани да си смянят принудително имената на български казано ЗАПЛАХА и РЕКЕТ
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На такива колкото и да не е доказано по закон за сега, БАНДИТИ трябва да са в затвора!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега вероятно ще бъде предизборно пуснат под гаранция....предстоят митинги,предизборна кампания-нужен е на шефовете си