Съдът отложи делото за взривовете край "Петолъчката" за септември

Тогава ще бъде представена експертизата по делото
30 юни 2014 14:47, Анисия Иванова
0
Съдът отложи делото за взривовете край "Петолъчката" за септември
Взривовете край "Петолъчката". Снимка архив, Булфото

Ямболският районен съд отложи делото за експлозията край пътен възел Петолъчката преди две години.

При експлозията на 5-и юни 2012 г. загинаха трима работници. Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. При взривовете бяха нанесени щети за над 65 млн. лева. Делото се гледа при закрити врата, за да не бъде оповестявана секретна информация, представляваща държавна тайна.

Още по темата
Причина за отлагането е, че вещите лица не са готови с комплексната експертиза по делото, която трябваше да бъде представена днес. На заседанието са разпитани трима свидетели.

Съдът отложи делото за 24 и 26 септември. Очаква се дотогава експертизата да е готова.

Десислав Делев и Иван Пеев са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. При експлозиите загинаха трима работници, десет бяха ранени, нанесените щети на близки постройки и селскостопанска продукция са за близо 65 милиона лева.

Същевременно от началото на юни в района на базата за утилизация край Петолъчката бяха подновени контролираните взривове на деформирани снаряди, събрани след експлозията. Боеприпасите, които трябва да бъдат унищожени в базата до края на август, са близо 18 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари