Съдът даде 27 г. затвор на студент, убил приятеля си с чук

Апелативните магистрати от Велико Търново дадоха на съучастника му 7,5 г.
Обновена: 3 юли 2014 20:29 | 3 юли 2014 20:29, Анисия Иванова
3
Съдът даде 27 г. затвор на студент, убил приятеля си с чук
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд във Велико Търново даде 27 години затвор за студента от Севлиево Петър Панов, убил през 2011-а година по жесток начин приятеля си Павел Христов. Съучастникът му - 17-годишният ученик Ник Георгиев, получи 7,5 години затвор.

Престъплението стана през септември 2011 година, когато двамата пребили с чук приятеля си, защото ги дразнел. След това се опитали да изгорят тялото му в района на севлиевското село Боаза.

Още по темата
Магистратите днес гледаха процеса за втори път. Преди това Върховният касационен съд го върна във Велико Търново, след като двамата подсъдими получиха минимални присъди.

Първо Окръжният съд в Габрово наложи съответно 12 и 6 години затвор, а на втора инстанция те бяха увеличени на 13 и 7,6 години.

Според обвинението след купон двамата повикали Павел да търсят имане край с.Боаза, където извършили жестокото убийство.

Като се прибрал, Петър не издържал и разказал на баща си. След няколко дни родителят се опитал да прикрие следите и преместил трупа в дере, където го заровил.

Двамата са признати за виновни за убийство, извършено по особено жесток начин. Магистратите са приели, че Ник искрено се е разкаял за извършеното, докато Петър го направил формално и неискрено, като през цялото време се опитвал да прехвърли вината на по-малкия. Взели са предвид високата му обществена опасност и жестокостта, с която планирал престъплението и опитал да прикрие следите.

Затова съдът му определя доживотен затвор, но тъй като делото е по реда на съкратеното производство, заменя наказанието с 27 години зад решетките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
r00tme преди 9 години
Стига с този расизъм. Турски, ***, турчин... много си помагаме така. Сигурно половинаа ви приятели са "турци", а иначе тук пишете против тях. А този дето е убил с чук 27 са малко, защото ще излезе от пандиза след 15 за добро поведение. Трябаше да му сложат 40 години присъда за да излезе на 60 години от пандиза и да има смисъл да живее.... хехххаа
2
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Културните особености на дивите булгаро-***! Цивилизоваността е нещо, което дори с хидравличен чук не може да се набие на дивия балкански субект със цивилизованото булгаро-индо-арийско име! Шитняци!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО бяха с дивашки(турски) имена НЯМАШЕ да ги напишат