„Хайде стига!“, ядоса се Цацаров на политиците заради тефтерите

Обвинител №1 поиска да спрат политическите упражнения на гърба му
Обновена: 13 ное 2014 15:33 | 13 ное 2014 14:53,
49
„Хайде стига!“, ядоса се Цацаров на политиците заради тефтерите
Снимка: архив БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров се ядоса на политиците за изказванията им по случая с изчезналите тефтери на Филип Златанов. Обвинител №1 ги призова да спрат „упражненията“ на гърба на прокуратурата и съдебната власт по казуса.

Още по темата
Цацаров участва в дебат на ВСС по случая с изчезналите тефтери. За кражбата им се разбра в понеделник вечерта от медийни публикации. Това провокира политиците от различни партии да направят своите коментари. ГЕРБ нарекоха изчезването сценарий и го сравниха с „Костинброд“ 2. БСП пък акцентира на това, че кражбата става малко след като ГЕРБ се върнаха на власт, а ДПС коментира, че кражбата щеше да е смешна, ако не беше тъжна.

Днес главния прокурор остро се противопостави на сравняването на случая "Златанов" с "Костинброд 2". „Някои хора със злорадство в тази зала /на ВСС/ ще прочетат, че предстоящият доклад е лош. Ние опитваме да правим всичко и затова призовавам политиците и говорителите им: "Хайде стига вече!", каза Цацаров.

Той нарече коментарите по случая спекулации и поиска те да бъдат прекратени. Цацаров съобщи, че заради начина, по който се съхраняват веществени доказателства, е  започнала проверка в столичното следствие. „Кражбата на тефтерите е предмет на разследване“, припомни главният прокурор.

По време на дискусията правосъдният министър Христо Иванов застъпи тезата, че  конкретният случай с кражбата на тефтерите е само повод за обсъждане на проблема с експертизите. Той обеща за това да бъдат инициирани и законодателни промени.

Междувременно ВСС предприе действия и по друго важно дело – това за КТБ. Съветът създаде комисия от трима членове, която в десетдневен срок да провери как е бил избран съдия-докладчик по това дело. В комисията влизат трима членове на съвета - Незабравка Стоева, Румен Георгиев и Галина Карагьозова, както и експерти по информационни технологии, съобщи БТА.

Преди дни съдия Калина Илиева, която беше избрана да води делото, си направи отвод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Цацаран, лъже по вече от барон Мюнхаузен. Прилича на сумис, що не занимава със сума и да остави правото намира. Голем смех!
39
2
 
9
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз мисля че трябва да снеме имунитета на Главния Прокурор Господина Цацаров. Това трябва да стане поради очевидния факт че повече от година и половина след встъпването си в длъжност не е създал ред и процедури които да не допущат изчезване на веществени доказателства въобще. При това трябва да се вземе под внимание че в случая става въпрос за знаково дело от особен обществен интерес.
38
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Този тефтер бая дебел трябва да е ,щом и пеевски се е намърдал в него.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с честния гржданин Бисеров? Къде се изгуби този младеж. Бисероооооов покажи сееееее!!!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пеевски какво правиш и ти в тефтера бе мискинин? Пеевски, ей Пеевскииии
35
2
 
6
 
! Отговори
NACO преди 9 години
Хайде де,г-н Цацаров,нека ПОРАБОТИМ!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, аман от неграмотници! Делото изобщо не е застрашено, ***! Нито някой, който е бил в тефтерчето, може да си отдъхне, понеже следите остават...
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
връзката е доган-пеевски -цацаров- с подизпълнители- бареков,мая манолова
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дам. Веществено доказателство е изчезнало, без което прави разследването невъзможно и прокурорът ще вика "Хайде стига"? За това си изказване може да си хваща куфарчето и да се разкарва от прокуратурата. По-корумпирани от прокуратурата в тази държава НЯМА!
31
1
 
13
 
! Отговори
Dido преди 9 години
Цаца - на три въпросчета трябва да отговориш - защо като гръмна скандала с тефтерчето на гръмка пресконференция спомена инициалите ЦЦ,ББ,ИС...а не спомена,че вътре навсякъде го има Д.Пеевски,Делян Пеевски,Пеевски? И защо последните дни като се заговори че името на Пеевски е вътре,тефтера изчезна?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sporat e mezhdu "edin lud" i edin DANS-chinovnik...I spatnicite shte "prisastvuvat"
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цацо,какво става с христо бисеров. май те напазаруваха бързо
28
1
 
8
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
аз съм работил в завод електроника и там многократно съм бил ударник а еднократно най добър работник на тримесечието в завода.работил съм като воден спасител и там съм награден от водно спасителната служба за героизъм и храброст.от 35 години съм актьор от филми и реклами и моите филми се гледат по целия свят.в хбългария се ползувам с авторитет и уважение.а ти некадърна тикво която нищто не си постигнал в живота а само пълниш *** ходи на 4 километар защтото явно си бил там -неудачник и тиква..
27
2
 
10
 
! Отговори
v преди 9 години
Съпостави: На Цветанов едно от обвиненията му е, че не е създал точен регламент и с това е допуснал да се подслушва незаконно. Сега питам, КОЙ трябва да е направил регламент в прокуратурата, за да не се допускат кражба на веществени доказателства? Цацаров да не би ти да си това, като ръководител на прокуратурата? Експерта на детектор на лъжата, защото версията му е епизод от приказка!
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Рамбо Четейки писанията ти,разбирам че си за 4-ти километър.Може би там ще се преименуваш на наполеон.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I "detektor na lazhata",pri toklova moshtna DANS i "edin lud"-po dumite na Vlado
24
1
 
3
 
! Отговори
kato Florov преди 9 години
Popdgotvi se Pisanchev za "21".Podgitvi si sneshnite i serioznite argumenti,ne zabravyay i "provokaciyata kam gnyav".Nyama "sredno poolozhenie".Tova delo tryabvashe da se provede prewdi 5 godini.Podgoti se.
23
5
 
6
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
по времето на социализма агентите на държавна сигурност и милицията под ръководството на Борисов и Цветанов са преследвали арестували и малтретирали Българските граждани който вярват в Господ и ходят в църкви като православни християни.те са ги арестували в църквата на улицата и са ги вкарвали в милицията или в ДС.там те са ги биели турмозели и малтретирали заради своята вяра и религия.Българския Народ иска доживотен затвор за агентите на ДС Борисов и Цветанов гробокопачи на църквата и религията
22
2
 
9
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
по времето на социализма агентите на държавна сигурност Борисов и Цветанов са арестували дисидентите който са искали да имигрират в чужбина или да се оженят за чужденки.те са ги изпращтали в лагерите БЕЛЕНЕ и СКРАВЕНА и там са ги убивали с ТОЯГИ и ЛОПАТИ а после са хранели ПРАСЕТАТА с тях.методите на държавна сигурност в борбата с дисидентите са ТОТАЛИТАРНИ-те са ги обявявали за психично болни и хомосексуалисти.Българския Народ иска доживотен затвор за убииците и агенти на ДС бОРИСОВ и Цветанов.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Борисов,за6то не смените в конституцята закон за главен Прокорор дасе назна4ава от Президента.Както е в демократи4ните държави.Няма друг иззход разберете го това.Както и да работите каквото и да работите главният прокорор 6том е завербуван от 4ервените кхмери няма смисъл,вси4ко отива на вятъра.