ВСС с дисциплинарно производство срещу съдия Ченалова

Казуса "Белведере груп" също има отношение, призна Соня Найденова
Обновена: 17 дек 2014 18:54 | 17 дек 2014 18:53, Красимир Ангелов
14
ВСС с дисциплинарно производство срещу съдия Ченалова
Съдия Румяна Ченалова. Снимка: Булфото, архив

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова.

Още по темата

Производството е по предложение на петима членове на съвета - Галя Георгиева, Даниела Костова, Каролина Неделчева, Соня Найденова и Димитър Узунов.

По информация на "Правен свят" причината за дисциплинарното производство е констатирани забавени от нея производства, нарушения по конкретно дело, както и уронване престижа на съдебната власт. Данните за нарушения са констатирани от Инспектората на Висшия съдебен съвет, който извърши проверка на дейността на Търговското отделение на СГС.

Делото „Белведере груп” обаче също има отношение за наказанието на съдия Румяна Ченалова, обяви пред журналисти Соня Найденова, представляващ ВСС след заседанието на Висш съдебен съвет. Найденова допълни, че вече е избран дисциплинарен състав по образуваното дисциплинарно производство срещу съдия Ченалова. Състават е с членове: Галя Георгиева, Магдалена Лазарова и Даниела Костова, съобщава "Фокус".

Както Dnes.bg съобщи, в телевизионно интервю преди десетина дни посланикът на Франция Ксавие дьо Кабан обвини съдебната ни система, че в нея има "гнили ябълки" и отправи директните обвинения към съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд за действията ѝ по дело за несъстоятелност на дъщерни фирми на френската компания "Белведере груп".

По-късно по време на изслушване пред ВСС самата Ченалова отговори, че френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан се е заблудил при изразените от него съмнения, че дело срещу френска фирма се е паднало неслучайно на нея.

Пред журналисти съдия Ченалова коментира, че не е допускала нарушения по делото с френската фирма и допълни, че това ще се установи. По думите й в публичното пространство се тиражират много неверни неща, а френският посланик е дълбоко заблуден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Без да съм юрист, следих в пресата и телевизията новината с голям интерес.Моята констатация е,че г-жа съдийката се държа странно,поднесе ни много факти,които за обикновения човек нямат значение,обясненията и по БТВ бяха много дълги и фактологични,но неможаха да убедят редовия зрител,а не знам как ще убедят нейните колеги от ВСС.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личната съдийка на #Кой - в пандиза! Заедно с тая дето разпределяше делата!!
8
1
 
16
 
! Отговори
блиц !!! преди 9 години
Разкарайте к,,,ката -!ВЕДНАГА -достатъчно се е наяля !!!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дърта брантия..........
6
0
 
6
 
! Отговори
ай преди 9 години
До 5 Няма да збъркаме.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом БСП и ДПС реват това е добре за България . Всички супер калинки от тези две партии вън от държавните служби . Тези *** фалираха държавата само за една година .
4
10
 
6
 
! Отговори
место-там преди 9 години
сакън не я зака4аите //жидяхте един свестен съдия и аиде да гоо оокаляме сакън
3
1
 
26
 
! Отговори
непукист преди 9 години
"ВСС с дисциплинарно производство ....." поредната пушилка под предлог ,че нещо се върши.Ако не беше френския посланик да разлае кучетата всичко щеше да си върви и ни лук ял ни лук мирисал.Няма как нещо да се случи те са от един отбор гарван гарвану око не вади.
2
3
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
НЕ МОЖЕ ДА Е ПИПНЕТЕ-----ВЕЧЕ ИМА ХИПЕРТОНИА
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хе,ние работим,ами дайте си още по големи боносчета