Родителите на Паоло обжалват присъдата на виновния шофьор

Георги Сапунджиев шофирал в момента напълно законно
Обновена: 4 яну 2015 11:10 | 4 яну 2015 11:06, Веселина Йорданова
46
Родителите на Паоло обжалват присъдата на виновния шофьор
Снимка: архив, БулФото

Родителите на 4-годишния Паоло, прегазен в пешеходната зона на Стара Загора, ще настояват пред Апелативния съд в Пловдив да се промени квалификацията на престъплението.

Още по темата

„На първа инстанция тя беше сменена от убийство на пешеходна пътека на убийство на улицата. Ще настояваме и за увеличаване на присъдата”, каза майката на убитото дете Красимира Иванова в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Детето беше прегазено на 2 юни миналата година. Зад волана на джипа, който го уби, беше Георги Сапунджиев. Водачът беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор по съкратената процедура – без разпити на свидетели и вещи лица, след като призна вината си.

Сапунджиев обжалва присъдата. Той беше пуснат на свобода срещу 1 500 лв. парична гаранция.

Още тогава майката на Паоло Красимира Иванова каза, че това е нищожна присъда. Родителите ще обжалват.

Семейството не е запознато с мотивите на съда, които не са обявени. Оказало се, че понятието пешеходна зона не фигурира в редица закони. По думите на майката на Паоло има много вратички, които позволяват едно тежко престъпление да се квалифицира като много по-леко и това трябва да се промени.

Майката на Паоло заяви още, че е виждала Георги Сапунджиев да шофира, въпреки че му е забранено да кара кола 5 години. „Той ще бъде с отнето права, когато влезе в сила присъдата му и в момента шофира напълно законно”, заяви още Красимира Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Чакайте малко бе хора. А родителите на детето как така са го пуснали на улица без да го гледат и аз имам деца и никога не ги изпускам от поглед на такива места. При положение, че са знаели че там е "такова място" кой разумен човек ще си остане детето без надзор. А и вие коментаторите нали се пишете и шофьори, знаете че при заден ход нямаш пълна видимост т.е има мъртва точка. Станало е случайно, човекът не е карал с 200 за да кажете че е ***. Не го защитавам, но всеки прави такива нарушения
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕмоА не се ли страхуваш тогава,че ако се приеме твоето предложение прокурора и съдията могат да влязат в комбина и единият да повдига обвинение,а другия да праска присъди,както му дойде,за да си заслужи по-висока заплата!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мястото където загина детето е на около 150-200м.от местното РПУ,от където има пряка видимост,а и често от там се движат полицаи,които не обръщат кой знае какво внимание на постоянните безумни маневри.Да не говоря,че само на 15 м. от там е централния вход на училище и почти винаги на обяд бъка от родители и роднини-***,които без да се съобразяват с пътните знаци,паркират амтомобилите си,където им падне.Сега всички реват и се правят на честни игуменки!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едва ли има по малодушен и робски народ от нашия! Това да е в друга държава тоя ще го утрепат с камъни, а тук само плач и виртуални закани.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление като всеки заботатял първичната му реакция е да си купи веднага джип. Да вилнее из града за да го видят и си кажат, вижте го Георги, успя. Знае се, че е карал безразсъдно из града със самочувствието на велик и недостижим. Самозабравяйки се този *** убива детето. И за да не пострадат неговите ги изпраща в мужбина на сигурно. Сега и те страдат от тъпотата му. Но са виновни властитехв града, виждали са но са мълчали, богаташ, какво да му кажеш. Така е във всеки град у нас.
29
3
 
17
 
! Отговори
АЛО преди 9 години
пожелавам на тия съдии дето са го осъдили / толкова жестоко/ децата им и внуците да бъдат смачкани от валек а дано
28
2
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
То Народен съд му се казва на това, което предлагат тук коментиращите , и е отдавна отречено правораздавателно средство.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сега чета само закани като на хъш в кръчма и за толкова години не съм чул за нито едно отмъщение.
26
2
 
12
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Има и неписан закон, но прилаган от прастари времена - когато и където ръцете на закона са къси, там съдията е автомат "Калашников". А ако искат да направят съдебна реформа, тия дато правят законите веднага ще намалят бюджета на съдебната власт с 90%, прокурорите трябва да вземат заплати поред това колко обвинения са били успешни, а съдиите - според осъдените и големината на присъдите.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой убие по същия начин децата на тоя ***, как ли ще се почувства ? Колко ли години затвор ще иска? А може би и смъртно наказание?
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веселин И аз бих постъпил така ако съм на мястото на родителите. Да чакаш правосъдие в БГ е все едно да чакаш налъмите да цъфнат. Всичко е цинизъм и голямо издевателство с обикновените хора, но търпението се изчерпва вече!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
Дърабъра преди 9 години
Благодарение на катаджията Тръпков шансът да ви спрат за случайна проверка намаля до нула. Евала Саше!
22
2
 
35
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
Предлагам бащата да раздаде правосъдие и после да лежи условно 2 години за добро поведение.
21
3
 
29
 
! Отговори
до заралия преди 9 години
Ами линчувайте го бе!Нали го виждате всеки ден по улиците-съберете се и наложете правосъдие...
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Стара Загора след случая сложиха каменни и мраморни кашпи(преграждения) пред пешеходните зони, но *** и Берлинска стена не може го спре........................
19
4
 
35
 
! Отговори
заралия преди 9 години
Toва е неописуемо безобразие! Аз съм от Стара Загора и съм в течение! Тази нискочела *** след , като уби детето, изкара няколко месеца домашен арест пред плазмата в хола си, и след това на свобода и все едно, че нищо не е било! Кажете ми ИМА ЛИ СПРАВЕДЛИВОСТ В БЪЛГАРИЯ?!
18
2
 
30
 
! Отговори
баща преди 9 години
пишете и мислете каквото искате но ако се случи на моето дете закон няма "невинни убиици""честни съдии"закон няма КАЛАШНИКОВ до крак господ да им прощава аз немога
17
6
 
19
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Да,държавата никога няма да се оправи,но САМА! Докато има хора дезертирали от България,но редовно пишещи от някъде си по форумите и настройващи младите да ги последват,държавата ни винаги ще бъде като осиротяла нещастна майка лутаща се като лодка без весла по течението.Всички тези,които се натрапихте на Света и се възползвахте от благините на други държави,мислихте единствено за себе си а тези които останаха се борят и правят каквото могат за всички нас.Затова вие нямате право на коментар
16
1
 
11
 
! Отговори
Сурчев преди 9 години
Няма равноправие няма закони и затова дядо Господ ще ни дави и мори.Можело да почине от грип.По добре от грип отколкото прегазено от джип.Тогава нямаше да има виновен.
15
2
 
27
 
! Отговори
тТт преди 9 години
Не разбирате ли, че реално присъда НЯМА! "Първоначален общ режим в затворническо общежитие от затворен тип" на практика означава, че той само ще спи там, а ще работи навън. При нужда от медицинско обслужване може да ползва външна болница! Ами той още отсега уж имал високо кръвно!!! А познайте дали ще лежи там, а?! Докато не се промени ТОТАЛНО съдебната система, тази държава НИКОГА няма да се оправи!!! НИКОГАААА!!!