За да раста в кариерата, съм използвал стълби, не асансьор!

Лозан Панов поиска ВСС да избере председател на ВКС с бюлетини
Обновена: 29 яну 2015 16:53 | 29 яну 2015 13:30, Веселина Йорданова
20
За да раста в кариерата, съм използвал стълби, не асансьор!
Лозан Панов. Снимка: БТА

Кандидатът за председател на ВКС Лозан Панов поиска Висшият съдебен съвет да гласува с бюлетини днес.

Панов помоли членовете на Съвета да прегласуват решението си, с което по-рано днес отказаха да направят избор за председател на ВКС по този начин.

Още по темата
Ако пътят минава през разделението на хората, по-добре изберете другия кандидат, призова той, цитиран от БТА.

„Време е да постигнем консенсус за реформите, а ЕК нарича това върховенство на закона и го отбелязва във всеки доклад. Явяването ми в надпреварата не е самоцел, а за да раста в кариерата си винаги съм използвал стълби, а не асансьор“, мотивира се той пред членовете на Съвета.

Панов се обяви за институционална реформа и разделяне на ВСС на две колегии - съдийска и прокурорска.
Той заяви, че ще работи за премахване на социализма, като се въведе механизъм за оценяване на работата на магистратите и тежестта на делата.

Без електронно правосъдие реформа в съдебната система няма да се осъществи, съдебната система се намира в тежка имиджова криза, посочи още Лозан Панов.

По думите му във ВКС има една от най-добрите системи за случайно разпределение на делата, но въпреки това може да се подобри сигурността по отношение на атаки отвън.

Панов се обяви за публичен регистър на съдиите, които си правят отвод по дела.

По думите му решаването на проблема с изчезването на осъдени лица не може да стане само в съдебната власт.

„Няма как да се предположи едно бъдещо изчезване. Нужни са законодателни промени. Затова и трябва да се прецизира мярката "домашен арест", смята Лозан Панов.

За възможността всички подсъдими да са длъжни да се явяват по делата си до окончателно приключване на процеса, Панов каза, че има резерви, но допълни, че тази възможност може да се дискутира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ВССЛозан Панов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
адвокат от софия преди 9 години
хитрец тарикат, лобист, масон - какво още? хубавец, той ще ни оправи вервайте !
16
1
 
3
 
! Отговори
без значение преди 9 години
Цитат: ,,,За възможността всички подсъдими да са длъжни да се явяват по делата си до окончателно приключване на процеса, Панов каза, че има резерви, но допълни, че тази възможност може да се дискутира.''Защо бе Панов? По белите страни как става това? Как става това, а тук, ТИ имаш резерви?
15
0
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
аве май и стълби не си използвал, а парашут...
14
0
 
2
 
! Отговори
ЕЕЕ не преди 9 години
М А Ф И Я....ДААА Т О 4 НО М А ФИ Я тоя и за с...ка не става да не забравят за колелото на историята
13
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тоя щял да спечели конкурса-всичко било нагласено от Плевнелиев.Нещата били ясни отдавна.четете Афера там е написано.Човек на президента и реформаторите сиреч протестърите.
12
0
 
7
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Тези тънки устни говорят много...........................
11
0
 
5
 
! Отговори
Орел и охлюв преди 9 години
Животец в една чурупка,Подвижна кратунка,Гневът, или смехът на Божеството . . .Кажи ми, жалко ти творенье,Как се покачи тъй високо ? С пълзенье! Извика Рогатата гадинка...По стълбите демек
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чехов:"Скромността краси човека". Лозане, само като те погледне човек, най-малко десет години ще получиш с тази мазна физиономия. А че не ползваш асансьор, толкова ти е акъла значи.
9
2
 
5
 
! Отговори
! преди 9 години
"Ами те всички успяли така казват, защото така ги устройва и си вярват. На скоро една известна ричност беше казала: Всеки сам си кове бъдещето....Ами да, ковеш, ковеш, ама като си милионер, ковачницата е ясна."А пък всички неуспели все бутачи и дърпачи им се привиждат. Пусти му и български гений на... казал го е писателят на какво!
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те всички успяли така казват, защото така ги устройва и си вярват. На скоро една известна ричност беше казала: Всеки сам си кове бъдещето....Ами да, ковеш, ковеш, ама като си милионер, ковачницата е ясна.
7
3
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Да каже кой го пренесе по стълбите.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "демократичен" таен вот с електронното гласуване във ВСС е наложен от кого...?,от ГЕРБ.Защо?Защото и те не могат да обяснят,но може би е нещо по-различно,а и никъде другаде го няма.Страшно новаторско,но не работещо за по-демократични нрави в обществото и институциите.
5
0
 
12
 
! Отговори
художника преди 9 години
Пък някои ползват самолети и парашути :)
4
1
 
5
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
Ако ще Земята да почне да се върти в обратна посока,пак няма да се махнат теА корумпета по "съдили-щата" и бандюгите в прокуратурата и "наказат." съдилище.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лозан Панов.Ти неси използвал асансъор да расте6 в работата си а си използвал стълба,Светлозар Лазаров използва ракета не асансъор.За една вечер му за чукаха 4 генералски звезди.Застото спасява6е троината мафя да се нагу6ат яко.Вместо даги съборе6е тои ги пазе6е.Оставка *** несте за там с Писанчев и Цацаров.Вие ги пазехте до краи.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стълби, ама от трупчета
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Използвал е на ЦРУ и Сорос асансьора..