Не пуснаха Цар Киро от ареста, нищо че е болен

Според съда Рашков може да се укрие, ако бъде освободен
20 фев 2015 11:20,
16
Не пуснаха Цар Киро от ареста, нищо че е болен
Цар Киро Снимка: архив, Булфото

Състав на Окръжен съд - Пловдив постанови спрямо Кирил Рашков - Цар Киро постоянна мярка "Задържане под стража". Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Още по темата
Рашков е в ареста от седем месеца, а промяна на мярката според адвокатите му е наложителна заради силно влошено здраве в следствие на диабет и сърдечно заболяване. В тази връзка защитниците на фамилия Рашкови поискаха съдебно-медицинска експертиза от кардиолог, невролог и ендокринолог. Съдът е преценил обаче, че при спазване на определен режим заболяванията не пречат на Рашков да остане в ареста.

Срещу Кирил Рашков са повдигнати три обвинения, две от които са за държане и незаконно пренасяне през границата на страната - ГКПП "Капитан Андреево" силно действащо отровно вещество - 501 г живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ.

Той е обвинен и за неправомерно притежаване на бронзови и сребърни монети, археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Съдът е намерил, че не са налице новопостъпили обстоятелства, за да бъде изменена най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Освен това той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, а доказателствата по делото, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен.

Съдът е преценил, че е налице и реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: арестЦар Киро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
няма вид на болен изгледа му е чудесен
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има Господ! Дано лежи до края на живота си! Това заслужава, долен ...!
5
0
 
23
 
! Отговори
художника преди 9 години
Ще показваш среден пръст на държавата, а "ЦАРЮ" ? Сега видя ли, как се показва среден пръст?Дано го усещаш дълго..., ама мноооого дълго !!!
4
2
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Киро у кауша, а тия дет го пазиха като Мента Стоянова и тия дет му връчиха книжка за почетен член на ГЕРБ си крадат на воля. Само Цуци се е запътил да му прави компания.
3
0
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Има ли някъде букмейкър който да приема залог дали Кирчо ще се укрие ? Ако има такъв аз ще заложа къщата си че пуснат ли го тоя ще офейка :) А да видим държавата може ли да направи очевадното и да го пусне нарочно !
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък не съм съгласен тоя да го хранят с моите данъци в панделата. Слагайте го на някой електрически стол и го изпържете този ***.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромите станаха Царе в България а българите станаха Роми